Lions finansierte teaterforestillingen #hengdeg i Ås | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Lions finansierte teaterforestillingen #hengdeg i Ås

Stykket gjenspeiler den tøffe hverdagen til dagens ungdom; som eksponerer dem for urealistiske idealer, vold og forventningspress. I dagens digitaliserte samfunn foregår store deler av kommunikasjonen på nett, med et krav om konstant tilgjengelighet. Kilde: Nittedal Teater

Lions finansierte teaterforestillingen #hengdeg i Ås

LC Ås og LC Ås/Eika, sone1 D104J, finansierte 3 forestillinger ved Ås ungdomsskole – to for elever og en for foreldre. Forestillingen fikk svært god mottakelse.

Forestillingen #hengdeg startet som et samarbeid mellom Nittedal Teater, Politiet, KRÅD (kriminalitetsforebyggende råd) og Nittedal Kommune for å sette fokus på nettmobbing og psykisk helse blant ungdom. Statistikken viser at stadig flere ungdommer sliter med angst, depresjoner, isolasjon og selvmordstanker.

Forestillingen ble vist på Ås ungdomsskole som er en av to ungdomsskoler i Ås kommune. Med sine 422 elever er den en av de største skolene i Ås.
Den ble  vist den 13. januar 2016 for ca. 230 elever fra 8. og 9. trinn, ca.130 elever fra 10. trinn og ca.175 foreldre.

Forestillingen setter fokus på digital mobbing, og konsekvensene av det – men det er også en forestilling om å ta valg.

#hengdeg har vært på turné i store deler av landet siden høsten 2013.

Nittedal Teater gjennomførte forestillingene med stort engasjement og det ble en sterk opplevelse for elevene. På kveldsforestillingen møtte svært mange av foreldrene opp, og det ble oppfordret til samtale mellom foreldrene og den enkelte elev. Tilbakemeldingene fra foreldre og lærere har vært svært positive og Lions fikk ros for å ha engasjert seg i et problemområde som er blitt mer og mer aktuelt.