Kunst og hobby i 20 år for Lions | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Kunst og hobby i 20 år for Lions

ALLTID MED: Terje Djuve leder Kunst og hobby-messen, som i år har 20-årsjubileum. Hvert år har Torill Woldheim deltatt. I år er hun «Årets utstiller». foto: Marte-Kari Melkerud

Kunst og hobby i 20 år for Lions

Når Lions-klubbene i Skjeberg og Borg inviterer til sin tradisjonelle salgsmesse førstkommende lørdag og søndag, så er det for 20. gang.

Terje Djuve LC Skjeberg som er leder for arrangementet, husker den spede begynnelse, da ingen i klubben var spesielt kunstkyndige, og hvor man ikke helt visste om dette var noe å satse på.

Rekordsalg i fjor

– Det har det virkelig vist seg å være. I fjor hadde vi rekordomsetning. Da solgte vi for over en million kroner, opplyser Djuve, som kan fortelle at pengene går tilbake til lokalsamfunnet, pluss at klubbene gir faste bidrag til katastrofefond i utlandet.

Kunst og hobby-messen har som mål å skifte ut utstillere. Men med noen unntak. Årets kunstner, Elisabeth Woldheim, har nemlig vært med på alle 20 utstillingene.

– Det er nok fordi jeg er heldig og selger godt, sier publikumsfavoritten og smiler.

I over 30 år har hun levd av kunsten, og er takknemlig for det.

– Jeg tror jeg har klart å fornye meg, sier hun som en forklaring på suksessen.

3.000 besøkende

At den årlige salgsutstillingen på Borg videregående skole er attraktiv å være med på, mener hun skyldes flere ting, som ryddighet fra arrangørenes side og stor publikumstilstrømming. De siste årene har rundt 3.000 besøkt messen de to dagene den varer.

– Og så er det stor stas» å treffe andre kunstnere på messen, sier hun. I år er det 92 av dem, i en god blanding av kunstnere og kunsthåndverkere, både profesjonelle og amatører.

Årets kunstnere stiller ut

I tillegg er de fleste av dem som tidligere har fått æresbevisningen «Årets kunstner», som Ann C. Mella, Dag Hol og Grethe M. Andresen, representert på utstillingen. Kafé, lekekrok og null kjøpeplikt er noe Djuve frister med.

– Messen betyr mye jobb for oss i Lions, men vi synes det er verdt strevet. Så fort vi er ferdige med en messe så starter vi planleggingen av en ny, forteller han.

Les mer i Sarpsborg Arbeiderblad