Mangfoldige kulturdager i Ås | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Mangfoldige kulturdager i Ås

Skumle strøk: Det er stemningsfullt rundt bålet. Bildet er fra 2011. Fredag kan du legge ut på årets tur. FOTO: AMUND LÅGBU

Mangfoldige kulturdager i Ås

ÅS: Det står litt av hvert på programmet den nærmeste halvannen uken i Ås med Lionsklbbene Ås og Ås/Eika sone5 D104J som  arrangører

For 10. gang inviterer Lions-klubbene i Ås til sitt årlige, store samarbeidsprosjekt. Kulturdagene betyr et mangfold av kulturaktiviteter. Hele klubben er i aksjon i både Lions Club Ås og dameklubben Lions Club Ås/Eika.

Det starter allerede fredag kveld med nattevandring i skumle strøk. Alle over syv år er velkommen til å bli med på en spennende tur så langt beina bærer. O-gruppa ved Håvard Steinsholt lover som vanlig trygg gjennomføring, og Lions sørger for mat og bålkos.

– Lørdag 10. oktober følger vi den pilegrimsmerkede veien fra Nordby kirke til NMBU-parken. Dette er en oppfølging fra fjorårets flotte tur fra Vestby til NMBU-parken, sier Arne Stuanes, president i Lions Club Ås.

Som i 2014 blir Olav Haugdahl fra Ås historielag med og deler sin solide kunnskap om Den Gamle Frederikshaldske Kongevei og om pilegrimsleder generelt.

– Olav tar nok også med andre historiske steder langs ruta, tror Stuanes.

Kunst og håndverk

Ås kulturhus fylles både lørdag og søndag med en stor kunst- og håndverksmesse.

– Salgsutstillingen omfatter egenproduserte arbeider fra 44 kunstnere. Det har vært vanlig at vår ordfører pleier å åpne utstillingen, noe vi regner med skjer i år også. Det er stor interesse fra kunstnernes side til å delta på salgsutstillingen vår, sier messeansvarlig Kari Lilleby.

Trender går i bølger, og publikum vil møte mange nye utstillere i tillegg til kjente. Produktene henvender seg til alle aldersgrupper.

– Jan Baker, Ås-kunstneren av internasjonalt format som mange har et forhold til, har donert hele 24 grafiske blad i ulike størrelser til Lions og messen. Dette er først og fremst en honnør til arbeidet Lions gjør. Ved en slik donasjon gir Jan Baker en solid støtte til arbeidet Lions-klubbene driver. Ikke bare økonomisk, men det gir også medlemmene inspirasjon og motivasjon til videre arbeid, sier Kari Lilleby.

Fuglekasser

Begge dager er det kafé i underetasjen. I tillegg til utstillerne er det mulig å få med seg noen av de flotte produktene medlemmene i Lions Club Ås og Lions Club Ås/Eika har lagd. Det blir også lotteri med mange fine gevinster, og barna får hjelp til å snekre fuglekasser.

– Fire skoler i Ås har vært med på å bidra med tegninger til Lions fredsplakatkonkurranse. Disse vil bli vist i kafeen. Vinneren fra skolene utropes i Ås kulturhus lørdag, sier Bjørg Sildnes Langeland, leder i hovedkomiteen for Kulturdagene i Ås 2015.

Kulturdagene varer til søndag 18. oktober og har et mangfold av kulturaktiviteter.

Du finner fullstendig program på lions.no/ås eller søk på Kulturdagene i Ås på Facebook.

2015-10-06_Kulturagene_bilde_2

Avslutter: Magnolia Jazzband kommer tilbake til Ås kirke.

2015-10-06_Kulturagene_bilde_3

Folkemusikk: Marianne Tomasgård spiller fele under tirsdagens folkemusikalske kåseri på Ås bibliotek. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

2015-10-06_Kulturdagene_bilde_4