Månedsbrev august D104J fra distriktets leder | www.lions.no

Månedsbrev august D104J fra distriktets leder

Distriktsguvernør (DG) 2015-2016 Helle Soos

Månedsbrev august D104J fra distriktets leder

Vår DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri forteller i sitt andre månedsbrev om sine opplevelser fra Lions Convention på Hawaii i sommer. Her finner du også flere bilder av personer hun møtte. Vi anbefaler også alle til å klikke på lenkene til Youtube for å se på videoene fra distriktets camp "Imagine Peace 2014" og fra paraden i Honolulu. Dette er helt trygt.

Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

2015-08-01_Mb_1

Aloha kjære Lions venner

Så er det tid for et nytt måneds brev. August måned byr på oppstart i diverse klubber og på fagsjef og soneleder seminar på Danskebåten.

Først vil jeg dog skrive litt om vår opplevelse på Convention. Menneskene på Hawaii er veldig hyggelige og imøtekommende. Man ble møtt med Aloha (hei) eller Mahalo (takk) uansett hvor man gikk og man følte seg riktig velkommen. Waikiki Beach er også fantastisk og havet var deilig varmt. Erfaringen min fra stranden i Danmark kom dog godt med, for når sandet er så varmt at du brenner føttene er det viktig å grave foten ned når du går. Det funker godt i Danmark men du skulle grave veldig dypt her på Hawaii. Det endte med at vi gikk med sko.

Opplevelsen av selve opplæringen og Convention var også positiv. Vi var 750 DGE og vi traff riktig mange flotte ambassadører for Lions over hele verden. Vi deltok som de eneste fra Norge på forskjellige seminarer blant annet ble Mathilde, min datter, og undertegnede sertifisert som Guiding Lions, så nå kan vi bare sette i gang med nye klubber!!

Min mann Stefan deltok på Youth Exchange og dette var veldig utbytterik. MEN det var veldig dyrt. Vi snakket med lokale og de sa at prisene føk i været før 18.000 Lions fra hele verden pluss ledsagere ankom. Rom prisene gikk fra 225 USD til 490 USD. Mat, klær og suvenirer steg med opptil 100%. Det er grov utnyttelse av Lions og det bør gjøres noe med. Vi angret på at vi kjøpte ting i starten for vi så prisene falle etter 3 juli. På DG banketten var det mye mat igjen og alt dette ble kastet i store søppelposer. Når uteliggere er et så stort problem på Hawaii og du møte dem overalt, kunne dette være fordelt ut i god Lions ånd. Især når de samlet inn rester av shampo, balsam, tannpasta, dopapir mm til samme formål. Her bør ting også endres.

Generelt var det gjort et dårlig arbeid med planleggingen fra den norske delegasjons sin side og dette bør vi gjøre annerledes når neste års DGE skal til Japan. Vi må i gang mye tidligere så billetter og hotell er i boks før jul. Der bør også være en plan for når vi skal gjøre ting sammen og hvem som deltar på hva så vi får full utbytte av de mange opplærings kurs som var tilgjengelig. Denne gang ble beskjeder først gitt kvelden i forveien og det er ikke bra.

Ellers fikk vi mye oppmerksomhet i vårt distrikt. Vår camp Imagine Peace ble det vist fra i presentasjonen til vår nye Verdenspresident Dr. Jitsuhiro Yamada. Sjekk disse linker http://youtu.be/p0dvZWxUEkg og https://www.youtube.com/watch?v=WeHSDN7wYCg.

I disse dagene er vår distrikt Camp godt i gang og jeg vil takke alle dere vertsfamilier som også denne gang har stilt opp. Vi håper dere har hatt en flott uke med flott ungdom og at dere kommer på avslutningen den 1. august på Follo Folkehøyskole i Vestby. Jeg vil også takke sonene for den flotte dagen de hver har gitt ungdommene og at dere som Lions gir så mye av deres tid i ferien for at ungdommene skal få en fantastisk opplevelse. TUSEN TAKK

Ellers ber jeg soneledere om å sende meg datoene for sonemøtene i hver sone så de blir lagt inn i distrikts kalenderen. Foreløpig kalender ligger under menypunktet « Offentlig medlemsinfo» på distriktets hjemmeside.

Gått tom for smil? Gjenbruk et gammelt!!

Under følger noen bilder fra årets Convention på Hawaii

2015-08-01_Mb_2

2015-08-01_Mb_3

2015-08-01_Mb_4

2015-08-01_Mb_6

Noen datoer å huske på

IR konferanse som er 28 august - Fagsjef og soneleder seminar 28. – 30 august

President treff med PRK, YEK og IRK den 19 september i Moss 09.00-12.00

Soneleder oppæring 16 – 18 oktober og 13 – 15 november

Se flere detaljer i foreløpig distriktskalender

Så vil jeg slutte av med å gratulerer distriktets leder for informasjonsteknologi (ITC) Roy Barstad, LC Rygge som har bursdag den 15.august.

Et godt liv måles ikke etter lengde, men etter bruk

Michel de montaigne

Torp, 26. juli 2015