Distrikt 104 J | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J

Nyheter

Velkommen til mannekengoppvisning i Lørenskog Hus torsdag 27. april kl. 18.30

Lions Club Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D104J, arrangerer igjen til mannekengoppvisning i Lørenskog Hus

Lions Club i Drøbak, 60 års jubileum

Lions Club Drøbak, sone5 D104J, feiret lørdag 25.mars sitt 60-års jubileum på Galleri Finsrud, klubbens faste møtested. Klubbens medlemmer med ledsagere og inviterte gjester gledet seg over å møtes til en høytidelig og verdig fest.

Månedsbrev D104J april 2017 fra distriktets leder

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2017-04-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

Støtt Lions tulipanaksjon lørdag 29. april 2017

Her kan du lese artikkelen om Lions tulipanaksjon og MITT VALG i påskemagasinet til Mediasenteret i Vestby. Bladet distribueres til alle husstander i Frogn, Vestby og Ås torsdag innen 6. april 2017 for å minne publikum og bedrifter om aksjonen i deler av Follo (sone5 - D104J).

Har du sikret deg Lions jubileumsmynt?

Her følger en presentasjon av jubileumsmynten for 100-års jubileet. Hver mynt tilsendt i en pen eske med sertfikat fra USA vil koste 74 USD, ca 650 kroner. 10 USD av hver mynt går til Lions Clubs International Foundation (LCIF). 100-års koordinatorer i klubbene bes lese de siste oppdateringer under menypunktet  Lions 100-års jubileum 2017.
 

Nå er disse på jakt etter flere blinkskudd - Lions Club Vestby

Vestbys store fotokonkurranse har startet. - Igjen ønsker vi bilder fra de fire årstidene i Vestby kommune, sier Tom Schrøder-Nielsen fra Vestby Lions, sone5 D104J. Det første temaet blir vinterglede og fristen for å delta her er 18. april. 

Velkommen til kunstmesse i Sørumsand - Lions Club Sørum

Lions Club Sørum, sone7 D104J, er klare for å arrangere sin første store kunstmesse på Festiviteten i Sørumsand 25. og søndag 26. mars.

Stor giverglede blant sarpingene - Lons Club Tune

Oppussingen av kirkerommet i Varmestua i Sarpsborg pusses opp på dugnad, noe president i Tune Lions Club. sone1 D104J. Kai Robert Johansen synes er fantastisk. Nå bidrar klubben med en pengegave på 25.000 kroner. Fra før av har Varteig Lions Club gitt 20.000 kroner til samme formål.

Velkommen til Distriktsmøtet D104J lørdag 22. april på Knapstad ungdomsskole i Hobøl kommune - Distriktsmøtepapirer er nå lagt ut

LC Hobøl og DG Knut Olav Gaaseby, vil med dette få ønske hjertelig velkommen til distriktsmøte i for D104J i Hobøl kommune. Tid: Lørdag 22, april - Registrering åpner kl. 08.00. Møtestart kl. 9.00. Avslutning ca. kl. 17.00. Sted: Knapstad skole, Skoleveien 15, 1823 Knapstad.  Elektronisk påmelding bes skje innen onsdag 22. mars.
 
Ønsker du utskrift av invitasjonen, så klikk her

Ønsker du utskrift av distriktsmøtepapirer, så klikk her.

Hroar er Lions nye generalsekretær

Vi informerer her medlemmene i D104J om at Lions Norges guvernørråd (styre) har utnevnt administrasjonssjef Hroar Thorsen som ny generalsekretær.

Lions inviterer deg til golfturnering i Fredrikstad torsdag 20. april - Lions Club Fredrikstad/Glemmen

Paal Fischenich Lions Club Fredrikstad/Glemmen, sone2 D104J, minner om påmelding til Lions Golf turnering i Fredrikstad. Alle 56 klubber i vårt distrikt har fått invitasjonen. Paal har allerede alliert seg med værgudene for å få frem det flotte været som Fredrikstad er kjent for. Påmeldingsfrist er 20. mars.

Invitasjon til fest for funksjonshemmede søndag 19. mars i Moss - Lionsklubbene i Mosseregionen

Lionsklubbene i sone3 D104J gjentar suksessen og inviterer til dansefest for funksjonshemmede søndag 19. mars kl. 17.00 - 20.00 i samfunnssalen i Moss. Frist for påmelding er 10. mars.

– Hvorfor avslutter kommunen et prosjekt med bare gode resultater? - Lions Club Nittedal

I 2008 startet Nittedal kommune sitt folkehelsearbeid, og etter et folkemøte om det gode liv for alle i Nittedal fant kommunen ut at frivillighet var noe av det viktigste for innbyggerne. Overraskende er det at kommunen nå ikke viderefører samarbeidsavtalen med LC Nittedal, sone7 D104J, om kursopplegget Mitt Valg. 

Vi vil hjelpe mennesker som har tatt feil valg i livet - Lions Club Varteig

Lions Club Varteig. sone1 D104J, har sjenerøst skjenket 20.000 kroner til Varmestua, slik at de skal få pusset opp lokalene til den tidligere baptistkirken i Sarpsborg .

100.000-kronersgave til Ahus - Lions Club Lørenskog

Lions Club Lørenskog, sone6 D104J har gitt en gedigen gave til Ahus – Akershus universitetssykehus i Lørenskog - av overskuddet fra høstutstillingen 2016 på Kjenn. Snart skal nye kunstverk fra flere lokale kunstnere pryde veggene på sykehuset. Lørenskog-klubben minner samtidig om årets høstutstillingen på Kjenn 20.-22. oktober 2017. 

Guro fikk Lions Ås sin ungdomspris 2017

ÅS: På et møte i Lions Club Ås,sone5 D104J onsdag 1. mars, ble Guro Rogstad Sørheim (21) tildelt Lions-klubbens ungdomspris for 2017 på kr. 10 000 for sitt arbeide med Ås IL idrettskole for barn. 

Månedsbrev D104J mars 2017 fra distriktets leder

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2017-03-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet
" Månedsbrev og info fra DG".

Foredrag om "De glemte barna" i Lions Club Rygge

Internasjonal direktør Svein Berntsen var invitert til Lions Club Rygges, sone3 D104J sitt februarmøte for å fortelle om "De glemte barna i Libanon". Les mer om prosjektet på Lions Norge eller ved å søke på IR-brev. Da vises all IR-info om prosjektet fra vårt distrikt.

Fremtiden til MITT VALG er strålende!

Vi i Lions i D104J følger ivrig med på utviklingen av undervisningsprogrammet MITT VALG, som er tatt i bruk av alle mange skoler og barnehager i vårt distrikt. Grunnlaget er fantastisk og nå videreutvikles programmet. Artikkelen under er klippet fra det siste Lionsbladet i februar 2017.

- Lions må bare oppleves - Lions Club Fredrikstad Sorgenfri

Denne oppfordringen kommer fra Marielle Soos, president i Lions Club Fredrikstad Sorgenfri. sone2 D104J. Marielle er 19 år og student. I Lions Norge er gjennomsnittsalderen 67 år.

3000 skøytebarn på pølsefest med Lions i Fredrikstad

Fullt hus og stormende jubel med barn fra skoler, SFO og barnehager var med på å bidra til suksessen i Fredrikstad siste uke i januar, med 6 klubber i Fredrikstad, sone2 D104J. som viktige støttespillere.

Ildsjel fra Hvaler fronter kampen mot rusmisbruk – Lions Club Hvaler

Sammen med en tidligere rusmisbruker drar Geir Nordstrand fra LC Hvaler, sone2 D104J, rundt til distriktets skoler og viser «Det røde eplet» – en sterk historie fra rusmiljøet i Fredrikstad. 

Heder til 3 medlemmer i Lions Club Moss

Lions Club Moss, sone3 D104J, hedret 3 medlemmer med hver sin Melvin Jones i forbindelse med klubbens 55 års jubileum. "Melvin Jones Fellowship award" (MJF) er den høyeste æresbevisning en Lions-klubb kan tildele personer som har vist stor innsats for humanitært arbeid.

Lions Club Skjeberg har åpnet nytt klubbhus

Etter et år med renovering og oppussinger står endelig klubbhuset til Lions Club Skjeberg, sone1 D104J klart på Klavestadhaugen.

4 Nye medlemmer i Lions Club Enebakk

Torsdag 2. februar kunne LC Enebakk, sone6 D104J, ønske 4 nye medlemmer velkommen

Månedsbrev februar D104J fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for februar fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl. 

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2017-02-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet
" Månedsbrev og info fra DG".

Lions Distrikt J har bygd en velfungerende skole fra grunnen av i Zambia

D104J har i løpet av de tre siste år finansiert litt mere enn 600 000 kr. for å bygge Namilangi Primary School, som i dag har 480 elever.  Dette er et resultat av engasjerte Lions klubber i vårt distrikt, samarbeide med Lions i Zambia og en dyktig lokal LAN organisasjon. 

Les IR-brev/sluttrapport om prosjektet

Velkommen til Lions Riksmøte 2017 - påmelding

Meld deg på årets riksmøte som holdes på tradisjonsrike Sundvolden hotell fredag 26. og lørdag 27 mai. Vi henstiller til klubber i D104J til å delta. 

Publikum får over 40 istimer på stadion i Fredrikstad – med hjelp fra Lions og andre frivillige

Høydepunktet under Winter Classic er selvsagt hockeykampen mellom Stjernen og Sparta, men innbyggerne i Fredrikstad får over 40 timer der de kan boltre seg gratis på isen.  Og hjelpe til, det skal også de fem Lionsklubbene; Gamlebyen, Glemmen, Sorgenfri, Rolvsøy og Kråkerøy gjøre i sone2 D104J. Se også lenke til artikler og bilder fra selve festivalen, der hele 2.700 barn og unge fikk muligheten til å teste ut isflata på Fredrikstad Stadion.

Velkommen til Kjennaften torsdag 16.mars kl. 19.00 i Samfunnsalen på Kjenn skole i Lørenskog

Far og sønn Ingebrigtsen blir kveldens hovedartister, men vi åpner underholdningen som vanlig med lokale talenter fra Lørenskog musikk og kulturskole. Arrangør Lions Club Lørenskog, sone6 D104J. 

Inspirerende informasjonskveld om Lions på Liahøy i Ås/Nordby 19. januar

Med leder for opplæring i Norge MD-GLT Rolf Norgren og vår egen veteran Reidar Elnan, LC Nesodden som foredragsholdere, fikk de mange deltagerne fra sone5 bedre kunnskap om Lions historie og organisasjon. Rolf Norgren viser til oppdatert opplæringsmodul for Lions-medlemmer og tillitsvalgte som nå ligger på nett. Alle presidenter bør sørge for at modulen "Kjenn Lions" blir presentert for medlemmene. Se siste GL-brev på D104J med lenker til opplæring på Lions Norge.

Mitt valg kurs for klubbene syd i vårt distrikt i Skiptvet

Torsdag 17. januar arrangerte "Stiftelsen Mitt Valg" det første kurs for klubbansvarlige i den sydlige delen i D104J på Vonheim samfunnshus i Skiptvet. Sone1, sone2, sone3, sone4 og sone5 var alle representert. Søk på NA-brev for å lese mer om det forebyggende ungdomsarbeide i vårt distrikt eller GL-brev (opplæring).

Arne Hegna er død (nær 90 år)

Nittedal Lions Clubs første President - Arne Hegna - er død. Han var chartermedlem og klubbens første president da klubben ble stiftet i 1971. LC Nittedal tilhører sone7 D104J.

Fredrikstad kommune tilbyr gratis strøsand

Lions Club Fredrikstad  (sone2 D104J), Frivilligsentralene og Fredrikstad kommune tilbyr også i år gratis strøsand til byens innbyggere. 

Håvet inn nesten to millioner til gode formål - Lions Club Fredrikstad

Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J  håvet inn hele 1,9 millioner kroner fra Grasrotandelen i 2016. Det er det mange barn og unge i Fredrikstad som er glade for.

Vårt senter for syriske flyktningbarn åpner 13. januar 2017

Innsamlingen dette året til vårt første safe senter i Libanon har gått over all forventning, og på nyåret klippes snorene. Løpende rapporter fra vår IRC Tore Ivar Svare, LC Rælingen; D104J finner du ved å søke på "IR-brev" i toppmenyen.

4 millioner kroner til Lions fra Grasrotandelen

Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J troner fortsatt som nummer to blant alle mottakere av grasrotandeler i 2016. Og klubben har økt med 300.000 kroner siden i fjor.

Grasrotjubel i FFK, men Lions er best - Lions Club Fredrikstad

Fredrikstad Lions, sone2 D104J er den mottakeren i Fredrikstad og Østfold som får klart mest fra tipperne.

Månedsbrev D104J januar 2017 fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for januar fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl. 

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2017-01-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

Bjørg vant Lions-bilen i Lions julelotteri - Lionsklubbene i Fredrikstad

Bjørg Tandberg fra Torsnes er den heldige vinneren av «Lions-bilen» i år, som var loddet ut av Lionsklubbene i Fredrikstad, sone2 D104J i samarbeid med Fredrikstad Blad. 

Nå blir det jul for "alle" - Lions i Sørum

Ingen skal sitte med tomme kjøleskap i Sørum i jula. 160 esker med mat og gaver til dem som trenger det mest er nå på vei ut. Lionsklubbene i Sørum, sone7 D104J, var med på dugnaden.

Flere trengende på Hvaler - Lions på Hvaler

Hvert år deler Nav og barnevernstjenesten ut gaver og mat til Hvaler-innbyggere som sliter økonomisk. Utdelingen skjer på vegne av de frivillige de organisasjonene; Lions på Hvaler, sone2 D104J og Sanitetsforeningen som kjøper inn eller bidrar med pengebeløp.

Lions ga unge i Skjeberg en tidlig julegave - Lions Club Skjeberg

Lions Club Skjeberg, sone1 D104J, delte ut 55.000 kroner til lag og foreninger i gamle Skjeberg kommune.

Sjefsnissen og engelen arrangerer julemarked på Skjærhalden - Lions Club Hvaler Kirkøy sone2 D104J

– Dette er et prøveprosjekt, men det ser ut til at det blir godt mottatt. Vi håper vi kan gjøre dette igjen neste år!

Mottok høyeste hedersbevisning i Lions - Lions Club Ås/Eika

- Jeg er rørt og takknemlig, sa Tove Heen i Lions Club Ås/Eika, da hun mottok prisen; Melvin Jones Fellowship. Klubben tilhører sone5 D104J.

Mina har tegnet årets fineste fredsplakat - Lions Club Sørum

Gratulerer Mina Strøm fra Sørumsand med Norges fineste tegning! Det er Lions Club Sørum, sone7 D104J, som har organisert konkurransen lokalt.

Juletrehogst i Hebekkskogen - Lions Club Ski

Dette arrangementet er hovedinntektskilden til Lions Club Ski. I fjor fikk de inn 110.000 kroner netto. Skal en dømme etter publikumstilstrømningen denne søndagen, blir det ikke dårligere i år.

Fikk julegrøt i Lørenskog - Lions Club Lørenskog/Fjellhamar

LC Lørenskog/Fjellhamar, sone5 D104J, arrangerte en vellykket grøtfest for beboere på Rolvsrudhjemmet og omsorgsboligene lørdag 10. desember 2016.

Velkommen til julebasar fra 5. desember og ut uken - Lions Club Lørenskog/Fjellhamar

LC Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D104J. arrangerer sin årlige julebasar på Metro i Lørenskog fra og med 5. desember og ut uken. 

Disse var med på juleverkstedet på Vestby sykehjem - Lions Club Vestby

Vestby sykehjem inviterte beboere og pårørende til juleverksted tirsdag formiddag. De fikk god hjelp av Gledesprederen og Lions med arrangementet. Lionsklubben i Vestby tilhører sone5 D104J.

Månedsbrev D104J desember 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for desember fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl. 

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2016-12-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

Julekonsert i Fredrikstad mandag 12. desember - Lions Club Fredrikstad

I samarbeid med en av Norges ledende konsertarrangører, inviterer Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J, igjen til ny julekonsert "Stille natt Hellige natt" mandag 12. desember kl. 21.30 i Fredrikstad Domkirke. 

Jul i skogen gir penger i kassen - Lions Club Ski

For medlemmer i LC Ski, sone5 D104J, starter juleforberedelsene i mai, fortsetter i september og ender med fullt trøkk og mobilisering av alle medlemmer søndagen midt i desember. Publikum inviteres til årets store juletrehogst søndag 11. desember fra kl. 11:00 til 15:00. Se også video om "Juletrehogst".

Søk på Lions-informasjon fra vårt distrikt – Se menypunkt Sonenytt / Fagnytt på Distrikt 104J

Legg inn søkebegrep i toppmenyen og klikk på søkesymbolet: 

2016-11-25_Søk

Søk på sone1sone2sone3sone4sone5sone6sone7 (uten mellomrom) eller D104J. Visning av dokumenter skjer i synkende datoorden dvs. med de siste innlagte nyheter/dokumenter på topp. Under Les mer viser vi deg søk på fagnytt og andre distriktsdokumenter. ITC eller PRC kommer gjerne på klubbesøk for å lære vanlige medlemmer om Lions hjemmesider. Se  Intern medlemsinfo om Lions hjemmesider og viktigheten av god PR (krever innlioging). Les mer om relaterte fagområder ved å søke på  IT-brev - PR-brev - GL-brev (Opplæring).

Lions 100 år 2017 – Artikler i Lion nr. 3 november 2016

Med nasjonal koordinator Fredrik Knutsen, LC Ås/Nordby D104J og hans team i spissen, er planleggingen av 100-års jubileet i god gjenge. Les mer om «Gi og få en dag» og ideer til 100-års markeringen. Merk også menypunktet  Lions 100-års jubileum 2017 på distriktet, hvor løpende informasjon samles.

Sammen i sosiale medier på Frivillighetens dag 5.desember!

La oss i D104J løfte frem frivilligheten på FNs internasjonale dag for frivillighet!

Stor stemning da julegrana ble tent ved Moss kirke - Lions Club Moss

Lions nissetog i Moss ble gjennomført med mange tusen tilskuere. Toget var ekstra langt i år og ble avsluttet med tale av president Jørn Injar Lions Club Moss, sone3 D104J og ordfører Tage Pettersen. Etterpå var det sang og dans rundt juletreet. 

Markus (6) tente julegrana i Ås - Lions Club Ås/Eika

En stolt seksåring tente julegrana ved rådhuset. Etterpå var det sang, musikk og gang rundt treet. Lions Ås/Eika, sone5 D104J, spandert nye ledlys til å henge på årets julegran, et tre som forøvrig var hentet på Revhaug gård i Kroer.

Julenissene delte ut godteposer på Kolbotn - Lions Club oppegård

KOLBOTN: Klokken er rundt fire når nissetoget med både små og store går ned mot Kolbotn torg. Der hadde mange hundre barn og unge møtt opp for å ønske førjulstiden velkommen ved å tenne julegrana.

- Vi i Lions har i mange år satt av lørdag før første søndag i advent for å lage litt fin før-julestemning for både små og store, sier leder Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård, sone5 D104J.

Julegrana ble tent i Rakkestad - Lions Club Rakkestad

Lørdag 26, november åpnet julegata med fakkeltog og sang av Lucia og julegrantenning. LC Rakkestad, sone4 D104J, fyrte opp grillen og det ble en egen barneforestilling om Snekker Andersen i kinosalen. Her viser vi avisartikler fra arrangementet i Rakkestad Avis.

Vold og overgrep mot barn satt på dagsorden i Lørenskog kommune - Lionsklubbene i Lørenskog

Sølvi Nordlund i Lions Club Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D104J, fikk litt tid til å snakke om Lions for 140 lærere som deltok på en kortutgave av Mitt Valg - kurset «Vold og seksuelle overgrep» i Lørenskog kommune.

Lions Ås/Nordby verver medlemmer gjennom spørreundersøkelser

Vi er ganske gode på rekruttering av nye medlemmer, men ikke alle finner seg til rette i organisasjonen. Det er naturlig, men det gjør at vi må rekruttere flere. I dette ME-brev kan du lese mer om rekrutteringsmetoden til LC Ås/Nordby, sone5 D104J.

Velkommen til julegateåpning i Moss søndag 27. november - Lions Club Moss

Julegateåpningen i Moss har blitt en tradisjon for mange og Lions Moss, sone3 D104J, har i 52 år arrangert nissetoget i Moss. 

Julegrantenning i Karlshus lørdag 26. november 2016 - Lions Club Råde

Lions Club Råde,sone3 D104J, i samarbeid med Råde handelstandsforening og Råde historielag står for årets begivenhet.

Bli med på kunsttokt med Torill fra Halden

Torill Woldheim var en av de 90 utstillerne på digre «Kunst og hobby 2016» på Borg vgs i Sarpsborg kommune, arrangert av Lions-klubbene Borg og Skjeberg, sone1 D104J. Hun den eneste som har deltatt samtlige 21 år.

Torunn fikk gaven hun har drømt om - Lions Club Vestby

Nå kan svaksynte Torunn Gaarder sykle sammen med mannen sin Øystein på en ny racer tandemsykkel. Det takket være støtte fra Lions Club Vestby, sone5 D104J.

Skaper trivsel i skolen i Nittedal

Høstens kurs for elevstøtter ved ungdomsskolene i Nittedal samlet 50 deltagere, to utvalgte fra hver klasse. Lions Club Nittedal, sone7 D104J, dekker kursinstruktør og materiell, samt en hettegenser til alle deltagerne.

Frederik-elever klare for prestisjefylt konkurranse på Yale University i USA

Mer kunnskapsrike ungdommer enn disse Frederik-elevene skal du lete lenge etter. I helgen deltar de i prestisjefylt konkurranse på Yale University i USA, sponset av Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J.

Heltene fra Rødsmyra skole ble mestere i First Lego League 2016 - Lions Club Kråkerøy

Animal Heroes ble mestere i First Lego League på Inspiria i Sarpsborg 12. november og er en av to klasser som går videre Til Landsfinalen i Bodø. De 12 eleven fra Rødsmyra skole på nordre Kråkerøy ble sponset av  Lions Club Kråkerøy. sone2 D104J, for å kunne delta i konkurransen.

First Lego League sponses av Lions

INSPIRIA i Sarpsborg samarbeider tett med LIONS i D104J der flere klubber sponset lagenes deltageravgift i årets FLL den 12. og 13. november. LIONS sitt motto er: "Ja til utdanning" og FLL er en av områdene som LIONS klubbene gjerne vil bidra på. 

Regner med rundt 3.000 besøkende til helgens Lions-utstilling i Borg

Til helgen holdes den 21. utgaven av Lions-klubbene Borg og Skjebergs årlige Kunst og hobby-utstilling på Borg videregående skole.  De tilhører sone1 i vårt Lions-distrikt D104J.

Lederkurs for kvinner i Lions 3. til 5. februar 2017 på Gardermoen

Lederkurset "Regional Lions Leadership Institute" er kommet for å bli! Vi gjentar suksessen med eget kurs for kvinner 3. til 5. februar 2017 på Quality Airport Hotel Gardermoen. Påmeldingsfrist: 28.01.2017. Kvinner i D104J - meld dere på nå!

Sok på GL-brev viser andre opplæringsaktiviteter i vårt distrikt

Lionsprogrammet Mitt Valg brer om seg på Nesodden

Lions Club Nesodden, sone5 d104J, har vært med og kurset 225 lærere og SFO-ansatte på alle barneskolene på Nesodden i bruk av undervisningsopplegget Mitt Valg.

Nesoddens bileiere fikk byttet til vinterdekk - "Nå kommer vinteren, den kalde fine tida".

Nesoddens bileiere ankom Varden på rekke og rad lørdag morgen og søndag ettermiddag 29. og 30. oktober for å skifte til vinterdekk i regi av Lions på Nesodden, sone5 D104J.

Månedsbrev D104J november 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for november fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl. 

Originalt månedsbrev (PDF), datert 2016-11-01, for utskrift med bedre lesbarhet og med klikkbare lenker til artikler, dokumenter og nettsider, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

Presentasjon av fagområdet "Ungdomsarbeid" i D104J

Distriktsleder for ungdomsarbeid , D-YCEC Ulf Oppegård, LC Ås/Nordby presentere her seg selv og sitt fagområde.

Presentasjonen av fagområdet "Ungdomsarbeid" for visning i klubbene og andre YE-brev er er lagt ut under menypunktet " Offentlig medlemsinfo" på Distrikt J.  

Flere hundre familier sør på Haiti får nå god hjelp

Etter orkanen Matthew reagerte Lions Norges katastrofefond raskt med økonomisk støtte. Og våre samarbeidspartnere kom raskt igang med hjelpearbeidet.

 
Supplement IR-brev D104J: En veldig hyggelig gladmelding fra Haiti er at "våre hus" som vi bygde etter jordsjelvkatastrofen i 2010, sto støtt gjennom orkanen. Det er en god tilbakemelding, ettersom Lions Norge og Lions Haiti sto ganske alene om å prioritere solide hus fremfor midlertidige boliger som mange av de andre hjelpeorganisasjonene valgte dengang. 

Stadig flere støtter Lions-prosjektet «De glemte barna» i Libanon

Distriktsansvarlig for internasjonalt arbeid, IRC Tore Ivar Svare, LC Rælingen D104J. har lagt ut IR-brev vedlagt presentasjoner om hvordan prosjektet utvikler seg. Til nå er det totalt kommet inn 1.35 mill. kroner til flyktningbarnat, herav 0,9 mill. kroner fra klubbene i Norge.

Plutselig kan alle trenge en klovn

Sykehusklovnene er kjent for sitt engasjement for barn og unge på sykehus. LC Ås/Eika, sone5 D104J, hadde hørt mye positivt og tok initiativ for et besøk på sitt klubbmøte i oktober 2016. Daglig leder Kristin Zachariassen gav oss en fortelling som vi vil huske lenge.

Strålende avslutning på Kulturuka i Ås kirke

Det ble en flott avslutning på Kulturuka i Ås kirke. Magnolia Jazzband, Hege Fagermoen og Ås Kirkekor trollbandt publikum. Takk til arrangør-klubbene LC Ås og LC Ås/Eika, sone5 D104J.

Pris til unge musikktalenter

Det spirer og gror i musikklivet i Ås. Unge talenter vokser stadig fram. Lions Ås og Lions Ås/Eika, sone5 D104J, er med på å inspirere til dette på ungdomssiden.

Dekkskifte lørdag 29. og søndag 30. oktober - Lions Club Drøbak

Lions Club Drøbak, sone5 D04J, legger om til vinterdekk og høytrykkspyler sommerdekkene på bilen din på Drøbak Trafikkstasjon lørdag 29. okt. og søndag 30.okt. fra kl. 10:00 -15:00. Det blir også solgt sekker med strøsingel. Vi spanderer gratis drikke og kake mens du venter. Dette for kun 300 kr og samtidig støtter du en god sak.

Over 1200 på jobbmesse i Eidsberghallen - Lions Club Mysen

Lions Club Mysen, sone4 D104J, arrangerte Gründer- og Næringslivmesse i Eidsberghallen samtidig med jobbmessen, og de var også var strålende fornøyd med antall besøkende.

Høstutstilling på Vestby vgs - Storsalg av kunst

Kunstverk laget av 50 kunstnere, inkludert Pushwagner, var til salgs under høstutstillingen til Vestby Lions Club sist helg.

Vestby Lions fotokonkurranse 2016 - Presentasjon av vinnerbilder

VESTBY: Under høstutstillingen til Lions Club Vestby, sone5 D104J, ble også den årlige fotokonkurransen avsluttet med flere prisutdelinger. Konkurransen hadde fire kategorier, en for hver årstid, i tillegg til en hederspris for beste bilde gjennom året.

Friskus på Camp Fjalir - Lions Club Drøbak sone5 D104J

Mathias Rytterager var i sommer deltaker på internasjonal leir for ungdom med nedsatt funksjonsevne på Vestlandet. Camp Fjalir ble avholdt for første gang i juli i år med 13 deltakere fra hele verden, noen med ledsagere. Alderen på deltakerne var 18 – 25 år.

Temaet for leiren var å styrke respekt og forståelse for ukjente kulturer, og være brobygger for toleranse og fred.

«Lavpriskunstneren» tilbake med nye verk til Borg-utstillingen i november

Tommy Olsen (48) har satt seg som mål å stille på Lions utstillingen på Borg vg skole på Borgenhaugen 12. og 13. november med over 100 nye malerier. Det har gjort han til nattarbeider. Det er klubbene Borg og Skjeberg i sone1 D104J som er arrangører.

Hektisk helg for Lions Vestby

VESTBY: Helgens utstilling åpner i sedvanlig stil på Vestby videregående skole kl. 11.00 lørdag 15. oktober. Det er en duo som er spent i forkant og gleder seg over mange ting:

– I fjor solgte Lions Vestby, sone5 D104J for 480 tusen kroner og vi håper jo å klare en halv million i år, sier leder i kunstkomiteen, Steinar Setten.

Han har med seg Tom Schrøder Nielsen som synes de har fått med seg mange spennende kunstnere dette året.

– Og det er 22 nye dette året. Det skjer en fornyelse og vi har ting i alle prisklasser, sier han.

Stinn brakke på kulturuke-LAN på Midtgard - Lions i Ås

Det var fullt på Midtgard da Lions sponset LAN som en del av kulturuka i Ås. Datapartyet ble blant andre sponset av Lionsklubbene Ås og Ås/Eika, sone5 D104J.

Velkommen til Kulturdagene 14. - 23. oktober 2016 i Ås

Lionsklubbene Ås og Ås/Eika, sone5 D104J, inviterer igjen til Kulturdager i Ås 2016 som arrangeres i samarbeid med Ås kommune. Det blir et mangfold av aktiviteter. som starter allerede fredag 14. oktober med nattvandring i skumle strøk. Avslutning på tradisjonelt vis søndag 23. oktober med konsert i Ås kirke med Magnolia Jazzband og andre  kl. 19.00.  

Velkommen til kunstutstilling i Fredrikstad 8. til 30. oktober

Åpning av Lions kunstutstilling i regi av LC Fredrikstad, sone2 D104J, skjedde lørdag 8. oktober. Inntekten går til " New Belgica". Salgsutstiling med verk fra Kåre Tveter, Chagall og Petar Tale.

Denne kvartetten koste seg på eldrefest i Greåker

Det gjorde også snaut de 200 øvrige påmeldte til Greåker Lions (sone1) og Rolvsøy Lions (sone2) tradisjonsrike eldrefest i D104J.

Ingemars og Contiki i Hvalerhallen - Lions Club Hvaler

I overkant av 500 danseglade gjester fant veien til Hvalerhallen lørdag den 1. oktober. Da var det igjen klart for den tradisjonelle årlige dansegallaen som Lions Club Hvaler, sone2 D104J, arrangerer.

Tre vinnerbilder tegnet av 7.-klassinger - Lions i Ås

Linnéa Elisa Müller-Tyl fra Brønnerud skole, Kanutte Marie Samset fra Rustad skole og Frida Pollen fra Åsgård skole er plukket ut som vinnere fra Ås. sone5 d104J,  i Lions Fredsplakatkonkurranse 2016.

Vant fotokonkurransen med dette bildet - Lions Club Vestby

Vinneren av Vestby Lions, sone5 D104j, høstfotokonkurranse er kåret. Birger Husby stakk av med førstepremien for sitt bilde fra flisløypa gjennom Pepperstad skog.

Mange aktiviteter under Kulturdagene - Lions i Ås

Lions-klubbene i Ås og Ås/Eika, sone5 D194J, byr på et mangfold av aktiviteter fra 14. til 23. oktober.

En av de yngste presidenter i Lions historie - Lions Club Fredrikstad Sorgenfri

Marielle Fauerskov Soós er vår nye president i lionsåret 2016-2017. LC Fredrikstad Sorgenfri tilhører sone2 D104J.

Annica Linden Øygard er første kvinne i Lions Club Nittedal

Klubbmøte den 4. oktber i LC Nittedal, sone7 D104J, ble historisk! 

Klubben fikk sitt første kvinnelige medlem! Det har gått 45 år siden klubben ble stiftet!

I dag er Annica Linden Øygard daglig leder for Stiftelsen "Det er mitt valg" i Lions sentralt.

Velkommen til Nittedal Lions Club Annica!!

Fikk full klaff i do-kø - Lions Club Halden Iddefjord

Jubilanten Eva Thomsen, chartermedlem i Lions Club Halden Iddefjord, sone1 D104J og aktuell i TV-serien Farmen, er intervjuet av Halden Arbeiderblad.

Velkommen til kunstutstilling 7. til 9. oktober 2016 i Skedsmo-Lionsklubbene Nedre Romerike og Skedsmo

Lionsklubbene Nedre Romerike og Skedsmo i sone7 D104J, samarbeider for 9. gang om dette arrangementet.

Brede penselstrøk på "Høstutstillingen" - Nedre Romerike og Skedsmo Lions

Lions Club Nedre Romerike og Lions Club Skedsmo, sone7 D104J, arrangerer for niende år på rad kunstutstilling i Skedsmo Samfunnshus på Skedsmokorset. Årest kunstner er Tor Olav Foss.

Månedsbrev D104J oktober 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for oktober fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl. 

Originalt månedsbrev (PDF),  datert 2016-10-01, for utskrift og med bedre lesbarhet, finner du under menypunktet "  Månedsbrev og info fra DG".

Trofaste hjelpere i Fredrikstad - Lionsklubbene i Fredrikstad-distriktet

Intervju med soneleder Rino Andreassen LC Borge i sone2 D104J, i Byavia i Fredrikstad, Sonen består av 10 klubber med ca. 300 medlemmer.

Sesongstart for lørdagsbadinga - Lions Club Enebakk

Godt og bredt tilbud - Nytt av året er det at lørdagsbadet nå er i regi av Enebakk Lions, sone6 D104J og sanitetsforeningen i Enebakk. Enebakk handikaplag, som tidligere forvaltet badingen, er lagt ned, fordi de ikke lenger kunne få folk til å påta seg styreverv. Dermed ble stafettpinnen gitt videre til andre lag med stor dugnadsånd.

Sang seg til kulturstøtte - Lions Club Fredrikstad

Korene Cantabile og Vestbygda Blanda kor sørget for en vellykket allsangkveld i Bibliotekets Aula fredag kveld i regi av Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J. Rundt 200 hygget seg i to timer og sang med for full hals på bare kjente melodier. Korenes innsats ble belønnet med 15.000 kroner til hvert kor i kulturstøtte. 

Melvin Jones Fellow til tulipanselger Erik Nordby - Lions Club Nittedal

Erik Nordby er tildelt Melvin Jones Fellow for sitt langvarige og gode arbeid mot stoffmisbruk i Nitteda, sone7 D104J. 

Overrekkelsen ble gjort på klubbens 45 års markering på Rotnes Bruk.

Klar for svingom i Hvalerhallen - Lions Club Hvaler

For 16. året på rad arrangerer Hvaler Lions, sone2 D104J, dansegalla i Hvalerhallen

Ikea støtter Libanon-prosjektet

- Jeg tenkte at når én mann fra Moelv kan få til noe som virker, så må da også Ikea kunne bidra, sier Jens Listrup, sjefen for Ikea Ringsaker.

Til topps etter tur til Kjøvangen - Lions Club Vestby

Fotokonkurransen til Lions Vestby, sone5 D104J, går videre og den tredje vinneren for året er kåret. Denne gangen er det Mona Authen sitt sommerbilde av den rosa sykkelen med masse blomster som stikker amed seieren. – Nå vil vi ha høstbilder og håper på mange innsendte bidrag i løpet av september.  Premiering skjer lørdag den 15. oktober i forbindelse med Lions høstutstilling på Vestby vgs.  

Koste seg på eldrefest - Lionsklubbene i Sarpsborg

Rundt 365 gjester hygget seg på eldrefest i Filadelfiakirken onsdag arrangert av Lions-klubbene i Sarpsborg, sone1 D104J.

Lionsprosjektet «Mitt valg» i gang på Vestby-skolene

Endelig er Lions Club Vestby, sone5 D104J,  i gang med skolering av lærere på alle barne- og ungdomsskoler i Vestby kommune.  Det er Lions som står for finansieringen. Alle inntekter fra Lions årlige tulipanaksjoner i Vestby er nå øremerket dette prosjektet. Les mer om den positive tilbakemeldingen fra Son skole, som var første skole som hadde "Mitt valg" kurs. Til sammen vil det bli gjennomført 6 kurs i løpet av høsten og 2 kurs tidlig på nyåret.

"En feiring av fred" er temaet for Lions fredsplakatkonkurranse 2016-2017

Lions fredsplakatkonkurranse er en årlig, internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken, og passer fint for markeringen av FN-dagen 24. oktober. I mer enn 25 år har millioner av barn fra nærmere 100 land deltatt i konkurransen. Vi håper at flest mulig barneskoler i D104J vil delta.

Nå bygges Lions Safe Center

Endelig er byggingen av Lions Safe Center i Bekaa-dalen i Libanon i gang, og i løpet av september regner vi at senteret kan tas i bruk av flyktningbarn som har mistet flere års skolegang. En info fra Lions Norge til oss i D104J.

Månedsbrev D104J september 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det månedbrevet for september fra DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl.

 
Originalt månedsbrev (PDF),  datert 2016-09-01, for utskrift og med bedre lesbarhet, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

I dag trekkes vinneren av bilen - Lions Club Aurskog-Høland

BJØRKELANGEN: Takket være sponsorer kan Lions Club Aurskog-Høland, sone7 D104J, gjennomføre et billotteri. Overskuddet skal gå til gode formål – fortrinnsvis lokalt.

Dette er årets viktigste bok - Lions Club Vestby

President Kjell Skas i Lions Vestby, sone5 D104J, er ikke i tvil om at dette er årets viktigste bok for foreldrene til årets førsteklassinger.

Tilbud rakfisk - Lions Club Ås/Nordby - Bestillingsfrist 15. oktober

Som tidligere selger Lions Club Ås/Nordby, sone5 D104J, også i år rakfisk (ørret fra Valdres). Vi tilbyr rakfisk til medlemmene med bekjente i alle klubber i distriktet.  Vi tar imot bestillinger frem til midten av oktober, og utlevering skjer normalt i begynnelsen av november.

Ungdommer besøkte Eidsvollbygningen i fint vær og god stemning

Ungdommer sommerleiren på på folkehøgskolen i Vestby fikk igjen en fin opplevelse når sone7  D104J og arrangør LC Nittedal og LC Nedre Romerike sammen med soneledelsen inviterte til besøk på Eidsvollbygningen 29. juli 2016.

Månedsbrev D104J august 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det andre månedbrevet fra vår nye DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl.
 
Originalt månedsbrev (PDF) for utskrift datert 2016-08-01, finner du under menypunktet "  Månedsbrev og info fra DG".

Denne gjengen storkoser seg i Vestby om dagen

Lions D104J har sin sommerleir om dagen. En rekke ungdommer fra forskjellige land er samlet på folkehøgskolen i Vestby. Tore Husum Lions Ås forteller  herom hvordan sone Follo (sone5) aktiviserte ungdommene.

Nå har han vunnet fotokonkurransen to ganger på rad - Lions Club Vestby

Stig Hansson fortsetter å levere blinkskudd etter blinkskudd. Nå har han vunnet fotokonkurransen til Lions Vestby, sone5 D104J, to ganger dette året. Nå er det 2 delkonkurranser igjen, sommer og høst. Vinnerbildene for hver årstid, samt en total vinner vil bli premiert og vist på Lions årlige kunstutstilling 15. og 16. oktober 2016.

Lions dro til - Lionsklubbene i Mossedistriktet

Et unikt samarbeid mellom blinde, svaksynte og narkomane under rehabilitering ved Tyrilikollektivet, førte ved hjelp av Lionsklubbene i Mossedistriktet - sone3 D104J, til en svært vellykket helg på Viken Hotell på Dillingøy.

Månedsbrev D104J juli 2016 fra distriktets leder

Her kan du lese det første månedbrevet fra vår nye DG 2016-2017 Knut-Olav Gaaseby, Lions Club Hobøl.
 
Originalt månedsbrev (PDF) for utskrift datert 2016-07-01, finner du under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".

Lions 100 år - feires lørdag 17. juni 2017

Komiteen på MD-plan med koordinator Fredrik Knudsen fra vårt distrikt (D104J) i spissen er kommet godt i gang med planlegging av jubileumsfeiringen i 2017. Her følger en artikkelen fra siste Lions-magasin før sommeren og tips om hvor dere finner mer informajon om 100-års jubileet på nett.

Båttur for pensjonister med M/S Huldra - Lions Club Nesodden

LC Nesodden, sone5 D104J, arrangerer den årlige båtturen for pensjonister lørdag 27.august

Avgang Tangen brygge kl  11.00. Det serves mat med drikke og kaker og kaffe. Underholdning og lotteri.

Velkommen til trivelig tur på fjorden

Ildsjel fikk ungdomspris - Lions Club Spydeberg

Ronny Bråten har mottatt ungdomsprisen til LC Spydeberg, sone4 D104J

Lions samarbeider om Masters i sykling på Nesodden

Første helgen i juli arrangeres Masters i sykling på Nesodden. Det har gitt rom for et aldri så lite historisk samarbeid, blant andre med LC Nesodden, sone5 D104J.

Strålende riksmøte i Sarpsborg - Lionsklubbene i Sarpsborg

Nærmere 400 Lions-delegater fra hele landet inntok Sarpsborg Quality hotell 27. og 28. mai, som ble arrangert av de seks Lions-klubber i Sarpsborg, sone1 D104J.

På det årlige riksmøte, Lions Norges høyeste organ, tas de viktige beslutningene. 

Høstutstillingen på Kjenn 2016 - Lions Club Lørenskog

Kunstutstillingen på Kjenn til LC Lørenskog har fått navnet:

Høstutstillingen på Kjenn

Nå kan du skue utover Skiptvets dype skoger

Det svaier lett i toppen på det nye tårnet som er bygget av medlemmer i Lions Club Skiptvet, sone4 D104J

Nittedal Guiden 2016 klar for distribusjon - Lions Club Nittedal

Nittedal Guiden 2016, blir den 25.i rekken for LC Nittedal sone7 D104J. Den deles ut gratis til alle husstander i Nittedal og har et opplag på 9500 stk.

Tulipan-suksess i Mysen

Med 12000 tulipaner troner Lions Club Mysen, sone4 D104J, i toppen av statistikken i Lions Tulipanaksjon 2016

"De glemte barna" - støtt syriske flyktninger i Libanon

Det er nær 1.5 millioner syriske flyktninger i Libanon, og 400 000 barn er uten skolegang. Flyktningene fra det krigsherjede Syria som har søkt tilflukt i Libanon blir ikke registrert fordi Libanon ikke har undertegnet den internasjonale flyktningkonvensjonen, dermed har de ikke krav på støtte. Det gjør flyktningene svært sårbare og behovet for hjelp er enormt. 

DG Helle Soos i D104J har laget en presentasjon om dette Lions-prosjektet under menypunktet " Månedsbrev og info fra DG".  DG-Elect Knut-Olav Gaaseby har dessuten sendt ut en epost til klubbene om saken. Kopi finner du her.

Borgen IL fikk nok en hjertestarter - Lions Club Skjeberg

Nylig kunne Borgen IL glede seg over en gave fra Lions Club Skjeberg, sone1 D104J, i form av en hjertestarter.

Mitt Valg kommenterer artikkel om mobbeprogrammer

Aftenposten har tirsdag 9 juni et oppslag om at skolene kutter ut mobbeprogrammene. Stiftelsen Det er mitt valg har utarbeidet et tilsvar til artikkelen.

Pengegave midt i blinken - Lions Club Rygge

Rygge Skytterlags ungdomsgruppe fikk tildelt en hyggelig oppmerksomhet fra LC Rygge, sone3 D104J.

Månedsbrev D104J juni 2016 fra distriktets leder

Her følger det siste månedsbrevet for lionsåret 2015.2016 fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri.  

Originalt månedsbrev datert 2016-06-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Vellykket riksmøte for Lions

De seks lokale Lions-klubbene i Sarpsborg, sone1 D104J, hadde ansvaret for gjennomføringen av et vellykket riksmøte.

Mohammed Ghasemi fikk Lions Tulipanpris 2016

Det er mye god forebygging i gode fritidstilbud. Mohammed Hassen Gilani Ghasemi, blant venner kalt Mohammed Ghasemi, fikk prisen for sitt arbeid for barn og unge i Lørenskog. Det var de fire Lionsklubbene i Lørenskog, sone6 D104J, som foreslo Mohammed til årets tulipanpris.

Flere hundre Lions-delegater til Sarpsborg

Lions Norges årlige riksmøte arrangeres 27. til 28. mai av Sarpsborgs seks Lions-klubber i sone1 D104J.

Jenny Jenssen trakk 260 i Trøgstadhallen - Lions Club Trøgstad

Trøgstad: For niende året på rad arrangerte Trøgstad Lions i sone4 D104J og Kirkeng bofellesskap fest for psykisk utviklingshemmede. – 260 er her, opplyser Vidar Kølner i Lions.
 
Ingvild var kveldens dansedronning
 

Vant Falsenstatuetten for sitt engasjement for lokalhistorie - Lions Club Ås

Hedret på nasjonaldagen:Falsenstatuetten 2016 ble tildelt Vidar Asheim og Olav Haugdahl for deres formidling av lokalhistorie. Lions Club Ås tilhører sone5 D104J.

Nesodden Lions 50 år - Jubileumsmarkering med strålende stemning tross massivt regnvær

Mange ville være med å jubilere med Nesodden Lions denne dagen. Det var et mangfoldig porgram med kultur, overrekkelse av gaver, kafe og kunstsalg. Klubben tilhører sone5 D104J.

Jubilanten feiret med stil - Lions Club Vestby

Han hadde aldri hørt om Lions, men likevel ble han Lions Vestbys første president i 1966.  Lørdag 30, april feiret Gunnar Brangerud og resten av Lions-gjengen klubbens 50 første år. Klubben tilhører sone5 D104J.

Generalsekretæren på nye stier

Etter fem år går Heidi Lill M. Oppegaard fra generalsekretærjobben i Lions Norge til å starte opp en helt ny bedrift.

29. utgave - Hytteguiden 2016 - Lions Club Onsøy

Hvert år i 29 år har LC Onsøy, sone2 D104J, gitt ut Hytteguiden for Onsøy til alle drøyt 3000 hytter langs Onsøykysten.
 
I fjorårets utgave intervjuet Erling Onsøy-jenta som leder Lions, i år er det Sandor Banfi sin tur til å fortelle sin spennende historie. Vi har viet mye oppmerksomhet til flyktningestoff i år, kombinert med dagsaktuelt stoff, Onsøys historie, helleristninger mm. 

Ny daglig leder for Stiftelsen Det er Mitt Valg

Annica Linden Øygard tiltrer 1. august 2016 som ny daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg (DMV).

Lions fikk inn rekordsum - Lions Club Vestby

- Vi er kjempefornøyde, sier Tom Schrøder-Nielsen i Vestby Lions og forteller at Tulipanaksjonen sørget for 105.000 kroner i inntekter til klubben i sone5 D104J.

Lions Club Fredrikstad i grasrot-toppen i Norge

971 000 grasrotgiverne har sørget for at Norsk Tipping i disse dager kan overføre 145 millioner kroner til lag og foreninger over hele landet. Det Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J, har oppnådd er fantastisk.  

Suksess tross øsende regn hele dagen - Lions Club Nesodden

Det var sendt ut flomvarsel for Østlandet da Lions Club Nesodden. sone5 D104J, kombinerte 50-års jubileum, gaveoverrekkelse og tulipanaksjon ett stort utendørs arrangement.

Lions Club Ås/Eika slo to fluer i en smekk

LC Ås/Eika (sone5, D104J) støttet i vinter etableringen av en skulptur laget av den kjente Ås-kunstneren Odd Tandberg ved å kjøpe to grafiske bilder. Midlene til bildekjøpet kom fra motevisningen i 2015. Bildene er nå donert til Ås Ungdomsskole og Ås Videregående. Dette gir dobbelt glede av bildekjøpet.

Månedbrev D104J mai 2016 fra distriktets leder

Her følger månedsbrever for mai fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri. 
  

Originalt månedsbrev datert 2016-05-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Skal bruke denne boken i kampen mot skolemobbing - Lions Club Vestby

Se hva som skjer i alle barne- og ungdomskoler i Vestby denne høsten. LC Vestby tilhører sone5 D104J.

Lions Tulipandager 2016 - gateløp for barn i Fredrikstad - sone2 D104J

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! Dette er budskapet når Lions arrangerer sin landsomfattende innsamlingsaksjon, LionsTulipanaksjon denne helgen.  Gateløp lørdag formiddag vis a vis Østfoldhallen. arrangører Rolvsøy Lions og Rolvsøy IF.

Lions stopper mobbing med tulipaner

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! Dette er budskapet når Lions lørdag 30. april arrangerer sin landsomfattende innsamlingsaksjon, Lions Tulipanaksjon. Frivillige medlemmer gir denne dagen bort blomster som takk for støtte til forebyggende barne- og ungdomsarbeid. Stadig flere kommuner i D104J tar nå i bruk "Mitt valg" i skoler og barnehager.

Nesodden Lions 50 års jubileum - Tangen Senter Lørdag 30.april kl 10.30 til 14.30

Nesoddens befolkning ønskes velkommen til jubileumsfest for Lions Club Nesodden sone5 D104J

Salgsutstilling i regi av Greåker Lions

Sten Larsens konditorfingre maler blomster og landskaper. Nå har i hvert fall den tidligere bakeren på Greåker muligheten til å få kvittet seg med noen av maleriene sine i regi av Greåker Lions, sone1 D104J.

Moteoppvisning med overskudd på over 30.000 kroner. i Ås

Lions Club Ås Eika, sone5 D104J, har all grunn til å være stolt av årets motevisning.

Omsetningsrekord i julelotteri - Lions i Fredrikstad sone2 D104J

Rolvsøy Skolekorps er blant foreningene som får nyte godt av Lions-klubben, de har fått 50 000 kroner til flunkende nye uniformer.

MOTEvisning på Ås Kulturhus tirsdag 26. april kl 19

LC Ås/Eika (sone5, D104J) ønsker velkommen til MOTEvisning på Ås Kulturhus tirsdag 26. april, kl 19:00. Hele overskuddet går tilbake til lokalsamfunnet.

Selger tulipaner til inntekt for rusforebyggende tiltak - Lions i Follo sone5 D104J

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Start med å kjøpe en bukett tulipaner for en god sak.

Pushwagner-bonanza i år - Lions Club Langhus-Siggerud

Lions Club Langhus-Siggerud, sone5 D104J, har noe utenom det vanlige å by på under vårens store kunstfest.

Ragnar Foss fikk Lions sin høyeste utmerkelse - Lions distrikt 104 J

Den tidligere politimannen Ragnar Foss trodde han ble invitert for å sitte i et panel under Lions sitt distriktsmøte. I stedet ble han overrasket med Lions Club Fredrikstads høyeste utmerkelse, Melvin Jones Fellowship. Klubben tilhører sone2 D104J.

Vil natteravne under russetiden - Lions i Fredrikstad

Natteravning i Fredrikstad, sone2 d104J, ledes og koordineres av ni Lionsklubber i Fredrikstad og de samarbeider med natteravene i Sarpsborg. Nå håper de flere foreldre melder seg slik at russen får en trygg feiring.

Motevisning i Fredrikstad torsdag 7. april kl. 19.00

Lions Club Fredrikstad/Gamlebyen, sone2 D104J. inviterer igjen til motevisning i samarbeid med Madam klær. Billetter kr. 50.- kjøpes ved inngangen. Utlodning.

Månedbrev D104J april 2016 fra distriktets leder

Her følger månedsbrever for april fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri. 

Originalt månedsbrev datert 2016-04-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Innkalling til Riksmøte 2016 i Sarpsborg

Det er klart for påmelding til Lions Norges 64. riksmøte som arrangeres av Lionsklubbene i Sarpsborg, sone1 D104J, i helgen 27.-29. mai 2016. Dokumentet på Lions Norge ligger under Medlemssenter - MøterOBS! PÅMELDINGSFRIST 20.4.2016.  Ved påmelding etter frist øker prisen på deltakelse med 500,- pr. person.                 

Velkommen til mannekengoppvisning i Lørenskog Hus onsdag 13. april kl. 19.00

Lions Club Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D14J, inviterer igjen til mannekengoppvisning i Lørenskog Hus. Hjertelig velkommen. Ta med familie og venner og få en fin opplevelse med våre flotte mannekenger, 

Lions i Follo samlet 230 til flott festaften på Ås vgs.

Lions-klubbene i Follo, sone5 D104J, arrangerte søndag kveld 13. mars 2016 sitt tradisjonsrike arrangement, festaften for funksjonshemmede, på Ås videregående skole for 40. gang.
 

Klikk på Les mer og se video fra festen under artikkelen i Ås Avis

Dansefest for funksjonshemmede i Mosseregionen igjen en suksess

Lionsklubbene i sone3 D104J arrangerte igjen dansefest for funksjonshemmede søndag 13, mars  2016 i Moss Samfunnshus. Klikk på Les mer og se bilder og video fra festen

Tildeling fra julelotteriet i Fredrikstad til Rolvsøy Skolekorps og Rolvsøy IF

Lotterikomiteen og Lionsklubbene i Fredrikstad i sone2 D104J, kan meddele at Rolvsøy Skolekorps er tildelt kr. 50 000.-  til nye uniformer og at Rolvsøy IF får kr. 25 000.-  til ungdomsarbeidet i foreningen. «Vi i sammen». Overrekkelsen vil finne sted under tulipanløpet fredag 29. april. De heldige er underrettet og jubelen stod i taket.

Invitasjon til Distriktsmøte D104J lørdag 16. april 2016 i Fredrikstad - Distriktsmøtepapirer er nå lagt ut

LC Fredrikstad/Sorgenfri og DG Helle Soos ønsker velkommen til Distriktsmøte for MD104J Tid: Lørdag 16. april 2016  Sted: Scandic City hotel, Nygaardsgata 44-46, 1607 Fredrikstad. Påmeldingsfrist er 15. mars. Klikk på lenken for påmelding:  www.deltager.no/distriktsmote_d104j_2016

Original invitasjon for utskrift finner du  her. Distriktsmøtepapirer ble lagt ut 14. mars. Se menypunkt " Offentlig medlemsinfo".

Heder og ære til Lillian Harvang - Lions Club Nedre Romerike

På LC Nedre Romerike, sone7 D104J, sitt medlemsmøte 10.03.16 ble Lillian Harvang takket for sin store innsats og tildelt blanketten Melwin Jones Fellowship. 

Rut er Årets medmenneske - Lionsklubbene i Lørenskog

Lørenskog: Rut Solevåg har vært speiderleder i snart 60 år i Lørenskog. Nå er hun kåret til Årets medmenneske av de fire Lionsklubbene i Lørenskog, sone6 D104J. 

På toppen av Skiptvets nye turmål - Åpning søndag 13. mars kl. 13.00

Det svaier lett i toppen på det nye tårnet bygget av medlemmer  LC Skiptvet, sone4 D104J. Søndag 13. mars er datoen for offisiell åpning av tårnet. Fra kl. 13.00 blir det et yrende liv og strålende sol. Hvis Lions-gjengen får som bestilt. Velkommen.

Knallsterkt og rått om digital mobbing på Langhus

Ungdomsskoleelevene fra Haugjordet, Kråkstad og Siggerud fikk et sterkt møte med en brutal virkelighet.  Torsdag hadde Lions Club Langhus-Siggerud og Lions Club Ski i sone5 D104J invitert dem til forestillingen #hengdeg i Follotrykk Arena. 

Kjærkommen pengegave til Moss Kunstløpklubb

Lions Club Moss Øst. sone3 D104J, gledet Moss Kunstløpklubb med Tulipanprisen.

Månedsbrev D104J mars 2016 fra distriktets leder

Her følger månedsbrever for mars fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri. 

Originalt månedsbrev datert 2016-03-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Distriktets skoleprosjekt i Zambia

Dette har vi støttet og fått til. Takk alle klubber og medlemmer i D104J fra DG Helle. Suksesshistorien om forvandlingen av Namilangi grunnskole til en moderne skole, er et resultat av et forbedringsprosjekt iverksatt av Lions Aid Norway (LAN) med økonomisk støtte fra Lions distrikt 104 J.  

Festaften for funksjonshemmede 13. mars kl 16:30 på Ås vgs

Velkommen til fest i Ås. I år er det 40 års jubileum for dette arrangementet, som arrangeres av Lionsklubbene i sone5 D104J.

Påmelding til past soneleder  Trygve Elmenhorst LC Drøbak.

Kjennaften torsdag 10. mars 2016 i Lørenskog

LC Lørenskog, sone6 D104J, inviterer igjen til "Kjennaften" torsdag 10. mars kl. 19.00 i Samfunnsalen på Kjenn skole i Lørenskog. Denne gangen kommer en av landets mest populære artister, Wenche Myhre, med sin kjære Anders Eljas. Sammen kommer de til å sørge for en variert og hyggelig aften med en blanding av gamle og nye hits. Billetter kan allerede kjøpes fra 1. desember,

Velkommen til Losbyaften torsdag 3. mars kl. 18.00 i Lørenskog

De 4 Lionsklubbene i Lørenskog, sone6 D104J, arrangerer i år for 3 gang "Losbyaften", et arrangement hvor utdelingen av "Hedersprisen" prisen står sentralt.

Det blir også i år en kjendis som står for kveldens foredrag, denne gang Svein Mollekleiv, så her er det bare å melde seg på.

Frivilligheten i vekst i Lions Club Drøbak

Mens medlemstallet i mange foreninger har stagnert eller er redusert, vokser LC Drøbak sone5 D104J for hvert år. I siste halvår i 2015 fikk vi 4 nye medlemmer, og er nå oppe i et medlemstall på 43, noe som er det høyeste i klubbens snart 60-årige historie. På februarmøtet var vi så heldige å få besøk av både avgått og tiltrådt ordfører, Thore Vestby og Haktor Slåke.

Hvilebenker til glede for mange - Lions Club Sørum Vest

LC Sørum Vest. sone7 D104J, har satt ut hele 30 hvilebenker på Frogner, Lindeberg og Lørenfallet og områdene rundt.

Fikk livreddende gave - Lions Club Drøbak

I gjennomsnitt 15 personer får hjertestans i Norge hver eneste dag. Uten hjertestarter overlever kun én av dem. Ved bruk av hjertestarter overlever mellom 70 og 80 prosent, sier Trond Plaat, kursinstruktør i hjertestarter og førstehjelp. Driftsleder på Folkvang i Frogn, Eva Tenden, sier hun er svært takknemlig over å motta en hjertestarter av LC Drøbak sone5 D104J.

Månedsbrev D104J februar 2016 fra distriktets leder

Her følger månedsbrever for februar fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri 

Originalt månedsbrev datert 2016-02-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG". Her finner du også en korrigering relatert til avsnittet om distriktssammenslåing.

Vestby Lions store fotokonkurranse 2016 har startet

Nå er årets store fotokonkurranse til Vestby Lions i gang. – Vi har en flott vinter. Jeg håper at folk passer på og tar bilder nå, sier Tom Schrøder-Nielsen i Vestby-klubben, sone5 D104J og håper på mange gode bidrag i tiden som kommer.

Tema i år vil være: Vestby2016 og frist for å delta i vinterkonkurransen er 15. april. 

Slett falske eposter som prøver å fiske personlig informasjon på din PC

Har du mottatt en merkelig epost fra en Lions bekjent i D104J? Bruk sunn fornuft, hvis en epost virker merkelig eller for godt til å være sant, er det mest sannsynlig et angrep. Kriminelle utgir seg for å være fra banker, kjente bedrifter eller en av dine bekjente, ved å benytte deres epost-adresser som avsender. Målet er å få tak i sensitiv informasjon som kontoopplysninger, passord og annen personlig informasjon, slik at du kan svindles.

Lions finansierte teaterforestillingen #hengdeg i Ås

LC Ås og LC Ås/Eika, sone1 D104J, finansierte 3 forestillinger ved Ås ungdomsskole – to for elever og en for foreldre. Forestillingen fikk svært god mottakelse.

Sarpsborg 08 tar del i verdiskapningen mot barn og unge

Sarpsborg 08 tar del i verdiskapningen mot barn og unge i Sarpsborg, og forlenger samarbeidet med de 6 Lions-klubbene i Sarpsborg-distriktet, sone1 D104J.

Nesodden Lions er 50 år i 2016 og starter jubileumsåret med 6 nye medlemmer

Det var god stemning og jubel på julemøte i LC Nesodden sone5 D104J, hvor president Reidar Elnan kunne ønske 6 nye medlemmer velkommen.

Varm strikk fra Lions damene i Ås

Damene i Lions Club Ås/Eika, sone5 D104J, har strikket masse varme klær i løpet av høsten 2015. 
 

Matesker til vanskeligstilte - Lionsklubbene i Sørum sone7 D104J

I samarbeid med Frivilligsentralen, NAV og andre relevante offentlige etater i Sørum har LC Sørum Vest, LC Sørum, LC Romerike Skanse, Frogner Sanitetsforening og Sørum Sanitetsforening gått sammen om å dele ut matesker til spesielt vanskeligstilte i Sørum før jul. I år har også elever ved Melvold ungdomsskole bidratt.

Salg av strøsingel - Lions Club Hvaler

Nå er vinteren her og jammen er det glatt. LC Hvaler, sone2 D104J, selger strøsingel i bærbare sekker ut i fra eget lager. Vi leverer på døra i nærmiljøet og finner sikkert en løsning hvis dere bor litt lengre unna. Ring å hør. Vi vil gjøre vårt beste for at alle skal bli fornøyde.

1,6 grasrot-millioner til Lions Club Fredrikstad

Vålerenga leder fortsatt, men Lions Club Fredrikstad sone2 D104J troner som nummer to blant mottakere av grasrotandeler i 2015

Over 5 mill til Lions i momskompensasjon

Lions Norge søker på vegne av sentralleddet, distrikter og klubber og fikk totalt 5.027.388 kroner for regnskapsåret 2013-2014. Det er klubbene som får den desidert største potten. Dette er en påminnelse til de klubber i D104J som til nå ikke har benyttet seg av denne refusjonsmulighet. 

Førjulsfest i Greåker med hyggelig tilbakemelding

Greåker Lions, sone1 D104J, arrangerte hyggekveld for beboerne ved Eplehagen bofelleskap på Greåker, torsdag den 10. desember. Dette er et årlig tradisjonelt førjuls arrangement som beboerne setter stor pris på. De fikk en hyggelig nyttårshilsen med takk fra Eplehagen bofellesskap.

Månedsbrev D104J januar 2016 fra distriktets leder

Her følger månedsbrever for januar med nyttårshilsen fra vår DG Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri 

Originalt månedsbrev datert 2016-01-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Verdier som treffer hjertet

Les månedens portrett på innsamlingskontrollen.no som presenterer Lions generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard.

Lions-jubel for 560.000 i julegave - Lions i Lørenskog sone6 D104J

Lions-ildsjelene Svein Håvard Sletten og Johs Kjell Grimseth skulle treffe den nye områdelederen i Gjensidigestiftelsen. Med seg hjem fikk de en sjekk

Fikk livreddende gave - Lions Club Drøbak sone5 D104J

I gjennomsnitt 15 personer får hjertestans i Norge hver eneste dag. Uten hjertestarter overlever kun én av dem. Ved bruk av hjertestarter overlever mellom 70 og 80 prosent, sier Trond Plaat, kursinstruktør i hjertestarter og førstehjelp.

Kewalin er nasjonal vinner av Lions Fredsplakatkonkurranse 2015

Gratulerer Kewalin Nopparit fra Kløfta med Norges fineste tegning! Gratulerer også distriktsvinner D104J Martine Sundt Olsen fra Lørenskog (sone6) som nådde den nasjonale finalen. Vi takker samtidig alle klubber som organiserte konkurransen lokalt. 

Juletrehogsten i Hebekkskogen har aldri trukket så mange mennesker - Lions Club Ski

SKI: – Vi er ganske fornøyd med juletreet vårt. Vi har i grunnen vært fornøyd i alle de årene vi har vært her i Hebekkskogen, enten treet har vært sånn eller slik, erklærer Stina Vaa Rom. Arrangøren LC Ski tilhører sone 5 D104J.

Første jul i fremmed land - Lions Club Fredrikstad Sorgenfri sone2 D104J

– Barna våre har aldri opplevd jul før. De er vokst opp med krigen i Syria, med bomber, skyting, tilfluktsrom. Sist desember våget vi oss knapt utenfor døra, forteller moren til fire år gamle Maria.

Månedsbrev D104J desember 2015 fra distriktets leder

Vår aktive DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri forteller i sitt månedsbrev for desember fra sine møter på klubb, distrikt og med verdenspresidenten Yamada. Hun minner om at julen er hjertenes tid og at vi som Lions bør åpne våre hjerter litt mer denne julen. 

Originalt månedsbrev datert 2015-12-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Årets juletrehogst i Hebekkskogen søndag 13. desember - Lions Club Ski

Lions Club Ski sone5 D104J inviterer igjen til juletrehogst i Hebekkskogen, søndag 13. desember kl. 11.00 til 15.00. Finn ditt eget juletre og opplev ekte julestemning. Stort utvalg av juletrær, samt mat og drikke til gunstige priser. 

Trår igjen til med juleaktiviteter - Lions Club Råde

Julen 2015 nærmer seg og tradisjon tro er dette den travleste tiden for Lionsklubben i Råde, sone3 D104J.

Vi skal forberede julegrantenning den 28. november. Gå rundt til alle husstandene i Råde og selge fuglenek. Selge juletrær fra vårt plantefelt i Tombdalen de to siste helgene før jul.

Julebasar på Metro senteret i Lørenskog 30.11 - 5.12 2015 - Lions Club Lørenskog/Fjellhamar

LC Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D104J, arrangerer sin årlige julebasar på Metro senteret Lørenskog fra 30. november til 5. desember. Mange fine gevinster. Overskuddet går i år til Sykehusbarna sin juletrefest samt arrangement på julaften i Varmestue. Ved å kjøpe lodd støtter du våre lokale aktiviteter.

Folkefest for juletreet - Lions Club Oppegård

Et rungende kor telte ned fra ti til «God jul» da juletreet på Jan Baalsruds plass ble tent lørdag ettermiddag. Det er LC Oppegård, sone5 D104J, i samarbeid med Oppegård kommune og Kolbotn torg som var arrangerer.

Nissene toget gjennom byen - Lions Club Moss

Nisser, traktorer, godteposer, korpsmusikk og pølse i vaffel. Kan det bli mer førjulsstemning i Moss? Det er fortsatt hyggelig i Moss 1. søndag i advent sier primus motor Svein Lie i LC Moss sone3 D104J.

Godt besøk på kunst- og hobbymessen til Lions 2015

Den 20. utgaven av kunst- og hobbymessen til Lions trakk mange folk 7. og 8. november på Borg vg. skole, der LC Skjeberg og LC Borg i sone1 D104J var arrangører 

Hjertevarmt og klamt i Trøgstadhallen - Lions Club Trøgstad

Hele 250 deltakere var på PU-festen til  LC Trøgstad sone4 D104J. To ganger i året lager de skikkelig dansefest for mennesker med funksjonshemming.

Innsamling av mat med utgående holdbarhetsdato - Lions Club Hvaler

Hvaler Lions i sone2 D104J har startet innsamling av mat med utgående holdbarhet

Kunst og hobby i 20 år for Lions

Når Lions-klubbene i Skjeberg og Borg inviterer til sin tradisjonelle salgsmesse førstkommende lørdag og søndag, så er det for 20. gang.

Vellykket dekkaksjon - Lions Club Nesodden

Med veldig god hjelp fra NIF fotballs unggutter, som stilte for tredje gang over to lørdager, byttet LC Nesodden sone5 D104J dekk på over 130 biler. Vi takker alle som benytter seg av tilbudet og gjennom dette støtter opp om vårt frivillige arbeide på Nesodden.

Melvin Jones Fellowship tildelt to medlemmer i LC Råde

IMG_0068

John Grimstad tildeles MJF

IMG_2160

Erik Weel blir tildelt sin MJF av presidenten i klubben

Lions Club Råde sone3 D104J besluttet våren 2015 å tildele en hedersbevisning til to medlemmer.

Chartermedlem fra 1970, Erik Weel og veteranmedlem fra året etter, John Grimstad ble tildelt hver sin Melvin Jons Fellowship.

Mange gode minner og nye venner - Lions Club Rakkestad

Det ble en minnerik tur til Italia for Elise Reiten Heen i regi av Lions Club Rakkestad sone4 D104J, Hun reiser gjerne tilbake til vertsfamilien.

Velkommen til Lionshytta i Skiptvet

Furukollen Turhytte (LIONS-hytta) Åpen 11.00 - 15.00.

Hytta er nå åpen for vintersesongen. (01.11.2015)

Månedsbrev D104J november 2015 fra distriktets leder

Vår DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri forteller i sitt månedsbrev for november igjen om travle tider i Lions. Hun blir stadig overrasket over hvor mange interessante ting som skjer i vårt distrikt. 

Originalt månedsbrev datert 2015-11-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Tilbud rakfisk - Lions Club Ås/Nordby - Bestillingsfrist 15. november

Som tidligere selger Lions Club Ås/Nordby, sone5 D104J, også i år rakfisk (ørret fra Valdres). Tidligere har salget foregått mest i nærmiljøet og til klubber i nærheten men i år ønsker vi å ekspandere ved også å tilby rakfisken til medlemmene i andre klubber i distriktet. Overlevering av bestilt rakfisk kan skje i Nordby i Ås kommune eller på Lysaker i Oslo. Samlet leveranse pr. klubb kan også avtales med separat regning til hvert medlem som bestiller. Bestilling må være oss i hende senest søndag 15. november 2015.

Samarbeid om tursti - Lionsklubbene i Halden

I samarbeid med Lionsklubbene i Halden i sone1 D104J og Berg Sparebank skal de utbedre turstien mellom Heiderød og Skjønnerød på Asak. Stien ble etablert i 1995 og nå har den begynt å gro igjen.

Storartet Lions-arrangement for seniorer - Lions Club Varteig

Knapt har fremmøtet vært større enn det man så lørdag da Lions  i Varteig, sone1 D104J, hadde invitert seniorene på en riktig så musikalsk og festlig sammenkomst.

Vinneren av Lions fotokonkurransen 2015 - Lions Club Vestby sone5 D104J

– Vinneren Mona larsen trodde aldri hun skulle vinne

Det var tilfeldig at hun hadde med seg fotoapparatet akkurat denne dagen og hun rakk så vidt tidsfristen for levering. Mona Larsen fra Vestby var en glad og overrasket vinner av Lions fotokonkurranse.

«Pushwagner» tok Vestby med storm

På under to timer solgte Terje Brofos, mer kjent som «Pushwagner», tre av sine seks malerier på Vestby vgs. Med andre ord, stor suksess for Lions Club som presenterte og solgte verker fra den omstridte, men for tiden enormt godt selgende kunstneren. Med en bruttoomsetning på kr. 465.000 for utstillingen totalt, er estimert overskudd til sosiale tiltak ca. kr. 120.000, sier  pressekontakt Tom Schrøder-Nielsen i LC Vestby, sone5 D104J.

Råde IL fikk hjertestarter fra Lions

Det var LC Fredrikstad som hadde fått henvendelsen fra Råde IL og bevilget en hjertestarter. Som lionsmedlem vet vi imidlertid at vi tenker på andre og hverandre. Det var derfor meget hyggelig at LC Fredrikstad i sone2, ville dra med LC Råde i sone3 D104J inn i rampelyset ved overrekkelsen av gaven.

Utrolig utveksling til Sveits sommeren 2015

Brynjar Mork Mæhling (17)  fra Vestby forteller her om sin utveksling til Sveits sommeren 2015. Han anbefaler ungdom på samme alder som ønsker en tilsvarende opplevelse, snarest om å ta kontakt med sin lokale Lionsklubb. Kanskje er det noen ledige plasser til sommeren 2016.
LC Vestby sone5 D104J sponset utvekslingen til Brynjar. 

Populær hyggekveld i Greåker

Hver høst inviterer Lions-klubbene på Greåker og Rolvsøy, hhv. sone1 og sone2 D104J, til hyggekveld. Og også i år ble tiltaket en suksess. Onsdag kveld 14. oktober, var rundt 200 eldre mennesker fra Sarpsborg- og Fredrikstad-distriktet samlet i kantinen på Greåker videregående skole. 

Disse barna dro på spøkelsesjakt i Nordskogen i Ås

Fredag kveld samlet en gruppe tapre sjeler seg utenfor Ås Kirke for å oppsøke vesener du helst skulle ønskes ikke fantes.  Douglasgran Lions Club Ås, sone5 D104J, sørget for både mat og drikke i form av pølser og saft ved bålplassen i Nordskogen.

Vinner av høstbildet i Vestby

20 år gamle Susanne Erøy fra Vestby tar så gode dyrebilder at hun vant konkurransen om det beste høstbildet i Lions Vestbys store, årlige fotokonkurranse. Klubben tilhører sone5 D104J.

Pushwagner til Vestby

Lørdag åpner Lions Club Vestby dørene til den 14. Høstutstillingen på Vestby videregående skole fra kl. 11,00. Pushwagner (Terje Brofos) stiller med seks arbeider i ulike prisklasser. Pressekontakt i Vestby Lions, sone5 D104J, Tom Schrøder-Nielsen, sier det var en tilfeldighet som har fått Pushwagner til å stille ut i Vestby.

Månedsbrev D104J oktober 2015 fra distriktets leder

Vår DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri forteller om en aktiv september måned, blant annet om hva Lions i vårt distrikt gjør for å hjelpe flyktninger i en vanskelig situasjon. 
Originalt månedsbrev datert 2015-10-01 finner du under menypunktet "Månedsbrev og info fra DG".

Høstutstilling 17. - 18. oktober i Vestby

Lions Club Vestby, sone5 D104J, ønsker velkommen til den fjortende Høstutstillingen i Vestby – en salgsutstilling med kunstverk av lokalt, nasjonalt og internasjonalt kjente kunstnere. Ca. 50 kunstnere stiller, herunder den mest kjente av de alle PUSHWAGNER (Terje Brofos).

Mangfoldige kulturdager i Ås

ÅS: Det står litt av hvert på programmet den nærmeste halvannen uken i Ås med Lionsklbbene Ås og Ås/Eika sone5 D104J som  arrangører

Søk på informasjon fra klubb, sone eller distrikt

Lions hjemmesider har fått ny design i løpet av sommeren 2015. Her viser vi hvordan du enkelt kan søke på informasjon fra din klubb, din sone eller distrikt J - Søk på sone1, sone2, sone3, sone4, sone5, sone6, sone7 eller D104J.

Kunstutstilling 9. - 11. oktober i Skedsmo

Lionsklubbene Nedre Romerike og Skedsmo sone7 D104J samarbeider for 8. gang om dette arrangementet. 

Velkommen til kulturdagene i Ås 9. - 18. oktober 2015

Lionsklubbene Ås og Ås/Eika i sone5 D104J inviterer igjen til kulturdager i Ås 2015 der det blir et mangfold av aktiviteter. Det starter allerede fredag 9. oktober med nattvandring i skumle strøk og på lørdag 10. blir det vandring langs Folloleden. For utskrift se program og pressemelding under menypunktet Offentlig medlemsinfo på LC Ås. Følg oss også gjerne på facebook, søk på Kulturdagene i Ås 

Møt Lions’ internasjonale president Yamada!

Lions Clubs Internationals president Dr. Jutsuhiro Yamada kommer på besøk til Norge 6-10 november 2015. I den anledning inviteres også medlemmer i D104J til et Lions-seminar med middag på Bølgen og Moi Høvikodden søndag den 8. november kl 17.

Kunstutstilling 2015 - Lions Club Lørenskog

Lions Club Lørenskog i sone 6 D104J vil også i år arrangere kunstutstilling i Samfunnsalen på Kjenn skole

Lørdag 17. oktober 10.00 - 17.00

Søndag 18. oktober 11.00 - 16.00

Lions og "Petra" ønsket kronprinsparet velkommen til Aas gård - Lions Club Nittedal sone7 D104J

Kronprinsparets  besøk i Nittedal, vil de sent glemme. Extremværet "Petra" slo til samtidig med at besøket begynte på Sørli.

Månedsbrev D104J september 2015 fra distriktets leder

I sitt månedsbrev for september minner vår distriktsguvernør Helle Soos om Lions årlige Fredsplakatkonkurranse. påmelding til lederopplæring og ungdomsutveksling mm.
Originalt månedsbrev datert 2015-08-24 finner du under menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

500.000 til legehjelp for syriske flyktninger

I fjellene nord i Libanon lever tusenvis av syriske flyktningebarn med alvorlige krigsskader, uten tilgang til lege. Lions Norges katastrofefond vedtok 29. august å bevilge 500.000 kroner til et nytt prosjekt.

Velkommen til DANSGALLEN på Hvaler lørdag 26. september 2015

HVORFOR IKKE BESØKE LC HVALERS STORSATSING? LC Hvaler, sone2 D104J ønsker også alle lionsvenner velkommen til Hvaler denne dagen.

Lions på Lillestrøm har rundet 50 år

Klubben i sone7 D104J var en periode nede i bare 17 medlemmer, men nå er antallet driftige karer på vei oppover igjen. De elsker musikk, pølser og gode gjerninger.

Årets medmenneske - Lionsklubbene i Lørenskog

Den 16.april ble den 3. Losbyaften avholdt, et arrangement de 4 Lions klubbene i sone6 D104J i Lørenskog samarbeider om.

Arrangementet er åpent for alle og hensikten er å synliggjøre på en litt annerledes måte hva Lio6ns står for og ikke minst dele ut prisen "Årets medmenneske"

Færre valglokaler - Lions Club Fredrikstad

Valgkretsene i Fredrikstad reduseres fra 26 til 18 ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. En del innbyggere må dermed belage seg på lengre reisevei til valglokalet. Men Lions i Fredrikstad sone2 D104J trår til!

Camp Imagine Peace - se video!

Fred er tema på denne internasjonale ungdomsleiren som arrangeres årlig i Akershus og Østfold i D104J. Du må se denne flotte videoen fra campen!

Dette bildet gikk helt til topps - Lions Club Vestby

Siri Aronsen er vinneren av vårens fotokonkurransen til Lions i Vestby, sone5 D104J. Det var en kjempeoverrasket vinner som mottok vinnerbildet innrammet i Son.

Månedsbrev august D104J fra distriktets leder

Vår DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri forteller i sitt andre månedsbrev om sine opplevelser fra Lions Convention på Hawaii i sommer. Her finner du også flere bilder av personer hun møtte. Vi anbefaler også alle til å klikke på lenkene til Youtube for å se på videoene fra distriktets camp "Imagine Peace 2014" og fra paraden i Honolulu. Dette er helt trygt.

Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

Sommerlig fest med musikk og glimt i øyet – Lions Club Ås

Moerhjemmets Venner inviterte til en hyggelig tradisjon for beboerne på Moer sykehjem onsdag 29. juli med trofaste musikere fra Lions Ås sone5 D104J.

Måndesbrev D104J juli fra distriktets leder

Den 1. juli er vår nye DG 2015-2016 Helle Soos, LC Fredrikstad Sorgenfri på Lions Convention på Hawaii. Dette månedsbrev ble skrevet 17. juni, 2 dager før hun reiste.
 
Originalt månedsbrev kan du skrive ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

Havnefestival ble folkefest på Skjærhalden - Lionsklubbene på Hvaler

Det var fullstappet med mennesker på Skjærhalden i helgen, da Skjærhalden Havnefestival gikk av stabelen. Aktiviteter for både store og små fant sted i havna, og det var god stemning på sommerperlen Hvaler.

Ludvigsen-utvalget og MITT VALG

Ludvigsen-utvalget er et offentlig utvalg nedsatt av Kunnskapsdepartementet som skal vurdere i hvilken grad skolen dekker de kompetanser elevene vil trenge i fremtiden. Lions barne- og ungdomsprosjekt MITT VALG kan bistå skolene på flere kompetansemål, også for de skoler som benytter opplegget i D104J.

Vel blåst for årets riksmøte i Kirkenes

Lions Norges Riksmøte 29. og 30. mai 2015 ble et spennende treff med interessante taler og gode diskusjoner. Avtroppende DG Lill Alver i D104J, ble valgt til assisterende guvernørrådsleder (AGRL) i 2015-2016.

Månedsbrev D104J juni fra distriktets leder

Her følger det siste månedsbrevet fra distriktsguvernør (DG) 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Helle Soos fra LC Fredrikstad Sorgenfri overtar som ny DG fra 1. juli. Vi gratulerer for øvrig Lill som ble valgt til ny assisterende guvernørrådsleder 2015-2016 på Riksmøtet i Kirkenes sist helg. Hun blir med det guvernørrådsleder (Leder for Lions Norge) 2016-2017.
Originalt månedsbrev kan skrives ut under menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

 

192.000 til rehabilitering av slagpasienter - Lions Club Fredrikstad sone2 D104J

Mandag var gleden stor i kommunens rehabiliteringsavdeling.

Regjeringen priser Nittedal - Lions Club Nittedal sone7 D104J

Regjeringens kriminalitetsforebyggende pris går i år til Nittedal kommune der Lions program MITT VALG brukes på alle skolene. Prisen består av en sjekk på 100.000 kroner og et diplom.

Spilte opp på Finstadtunet – Lions Club Ski

En egen komité i Lions Club Ski, sone5 D104J, samarbeider med korpsene fra både Hebekk, Finstad og Ski skolekorps om besøk på sykehjemmene. Både Kråkstadtunet og Solborg sykehjem skal også få besøk av unge korpsmusikanter.

Livsglede for eldre – Lions Club Moss

Et samarbeid med Malakoff vg skole og Lions Club Moss sone3 D104J. Se flere bilder fra arrangementet.

Kroerrevyen tildelt Falsen-statuetten - Lions Club Ås sone5 D104J

- Kroerrevyen tildeles Falsen-statuetten 2015 for å ha spredd glede i over 60 år, sa ordfører Johan Alnes og overrakte prisen til revysjef Trond Nielsen.

Penger strømmer inn til Nepal

LCIF har mobilisert mer enn 197,000 USD til katastrofehjelp etter jordsjelvet i Nepal. Per 8. mai har Lionsklubber og privatpersoner i Norge innbetalt 342 00 kroner. Dette kommer i tillegg til bidraget fra Lions Norge den 27. april på 500.000 kroner.

Lions 100 år - filmer

Se filmer om vår stolte historie!

Vi gratulerer vinner av Vinter bildet 2015 - Lions Club Vestby sone5 D104J

Med tema Vinter sto ikke juryen for en vanskelig avgjørelse denne gangen. Det ble Steven Persensky som gikk til topps med sin skildring av Vinteren i Garder. Husk at frist for innlevering av Vår bilder er 15. juni 2015. 

28. utgave - Hytteguiden 2015 - LC Onsøy

Hvert år i 28 år har LC Onsøy, sone2 D104J, gitt ut Hytteguiden for Onsøy til alle drøyt 3000 hytter  langs Onsøykysten. Årets utgave bringer interessante artikler om lokal krigshistorie,  fugleliv på hyttene, og ikke minst et feiende flott intervju med leder for Lions Norge Heidi Lill Mollestad, som er født og oppvokst på Onsøy den gang vi var egen kommune, med like lang kyststripe og nesten like mange hytter som i dag.

Månedsbrev D104J mai fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for mai fra distriktsguvernør (DG) 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun takker alle for en vel gjennomført tulipanaksjon og ønsker medlemmene en god 17. mai. Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo".

Full fres under barnas gateløp – Lions Club Fredrikstad

Både barn og voksne trosset det sure været for å delta og se på under årets tulipanløp, arrangert av Lions Club Fredrikstad sone2 D104J.

Hjelp Nepal!

Lions Norge har bidratt med 500.000 kroner til hjelpearbeidet i Nepal. Se bilder fra Nepal Lions som hjelper etter jordsjelvkatastrofen.

Lions Tulipanaksjon i Follo 2015 med 40.400 tulipaner og 150 lionsmedlemmer i aksjon

Lions i Follo, sone5 D104J,  skal selge 40.400 tulipaner til inntekt for arbeid med barn og ungdom denne helgen,  Det som startet med salg av 5–6.000 tulipaner er nå blitt til over 40.000.

Tulipanløpene 2015 i Fredrikstad - Lions Club Rolvsøy

Det første tulipanløpet 2015 ved Østfoldhallen i Fredrikstad ble en suksess i år også. Mange ivrige barn i aksjon. På tulipanlørdagen 25. april arrangeres også det store tulipanløp i Fredrikstad med LC Fredrikstad sone2 D104J som hovedarrangør. LC Rolvsøy er her støttespiller.

Lions Tulipanaksjon - Nå trår Lions til igjen

Har gitt en million til barne- og ungdomsarbeid. Under mottoet "Det er bedre å bygge barn enn og reparere voksne" er forebygging av mobbing, rusmisbruk, vold og overgrep et prioritert satsingsområde for Vestby Lions sone5 D104J.

Bilder fra Distriktsmøte 2015

Distriktsmøtet 2015 i D104J foregikk på Quality hotell Olavsgaard i Skedsmo lørdag 11. april 2015 i regi av LC Nedre Romerike.

Nå får rytterne støtte - Lions Club Vestby

Signy Svendsen i Son Hestesportklubb gleder seg til mai. Hestesportklubben har nemlig vært heldig og fått støtte fra Lions Vestby sone5 D104J.

Ny internasjonal leir for funksjonshemmede sommeren 2015 - Flere ledige plasser

Fra 28. juni til 17. juli 2015 arrangerer Lions Norge for først gang "Camp Fjalir", en internasjonal leir for unge bevegelseshemmede. Opprinnelig søknadsfrist 1. april er forlenget. Kontakt snarest distriktsansvarlig D104J Stefan Trygve Soos på mobil 900 54 623 om din klubb har aktuelle personer som kan delta.

Månedsbrev D104J april 2015 fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for april fra distriktsguvernør (DG) 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun ønsker medlemmene en God Påske og all til lykke med "Tulipanaksjonen" lørdag 25. april. Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo"

Ga bil på sparket - Lions Club Fredrikstad

Når hjelp trengs så vet Lions-folket å snu seg raskt rundt. Det beviste LC Fredrikstad, sone2 D104J, da bilen til Hjørgunn gård og Behandlingssenter kollapset og tilstanden var av en slik art at vrakpant ble anbefalt. Bilen som brukes daglig til formål, som er helt nødvendig for at virksomheten skal gå knirkefritt, tok Fredrikstad-klubben på sparket.

Lions Club Ås ga ungdomsprisen til Ås Fotballs A-lag

ÅS: A-laget til Ås fikk den nyetablerte ungdomsprisen som Lions Club Ås, sone5 D104J, delte ut for første gang lørdag i forbindelse med sitt 50-års jubileum i Ås Kulturhus.

Nytt styre i Stiftelsen Det er mitt valg

– Stiftelsens motto "Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne" er fantastisk inspirerende å jobbe etter, sier Christian H. Johansen som er valgt som ny styreleder for Lions barne- og ungdomsprosjekt MITT VALG.

Hæla i taket på dansefest - Lionsklubbene i Mossedistriktet

Det var mange som fikk god bruk for danseskoene da Lions-klubbene i sone3 D104J arrangerte fest for funksjonshemmede på søndag 22. mars 2015 i Moss

Distriktsmøte 11. april 2015 i Skedsmo - Distriktsmøtepapirer ble sist oppdatert 16. mars

Lions Club Nedre Romerike og distriktsguvernør Lill Alver ønsker velkommen til Distriktsmøte D104J, lørdag 11. april 2015. Påmeldingsfristen var fredag 20. mars. Original invitasjon datert 2015-01-30 og møtepapirer versjon 3 datert 2015-03-16, kan skrives ut via menypunktet Offentlig medlemsinfo. Klikk på lenke: http://goo.gl/qQGNxq

Dansefeber på Festaften i Ås - Lionsklubbene i Follo

For 38. gang var det full fest på Ås videregående skole da Lions-klubbene i sone5 D104J inviterte funksjonshemmede fra hele distriktet til festaften søndag 8. mars

"Hånd i hånd" - en dag med smil, latter og glede i Spydeberg

Lionsklubbene i sone4 D104J inviterte igjen medmennesker med bistandsbehov til en aktiv dag på Vollene gård i Spydeberg lørdag 7.mars.

Invitasjon ti mannekengoppvisning i Lørenskog 22. april kl. 19.00

Lions Club Lørenskog/Fjellhamar, sone6 D14J, inviterer igjen til mannekengoppvisning i Lørenskog hus onsdag 22. april 2015 kl. 19.00. Hjertelig velkommen.

Månedsbrev D104J fra distriktets leder mars 2015

Her følger månedsbrevet for mars fra distriktsguvernør (DG) 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun minner blant annet om påmeldingsfristen til Distriksmøte lørdag 14. mars og håper at alle klubber sender delegater. Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo"

Invitasjon til "Vårkonsert" mandag 16. mars kl. 12:00 i Kolbotn

Leder i Follo seniororkester, Hans Kr. Kummervold, som også er medlem av Lions Club Oppegård sone 5 D104J, inviterer også lionsmedlemmer til Kolben kulturhus i Kolbotn mandag 16. mars kl. 12.00. Konsertens overskudd går til Lions Røde Fjær.

Resultat Lions Røde Fjær i vårt distrikt - en oppsummering

Lions Røde Fjær-aksjonen i D104J ble gjennomført på en måte som vi alle har all grunn til å være fornøyd med. Det har vært stor og engasjert innsats og resultatet havner på ca. 3,1 mill. kroner.

Invitasjon til dansefest for funksjonshemmede i Mossregionen

Lionsklubbene i Mosseregionen, sone3 D104J, gjentar suksessen og inviterer til Dansefest for funksjonshemmede Søndag 22. mars 2015 kl. 17:00 – 20:00 Samfunnssalen, v/ Moss Rådhus

Fikk 23 millioner kroner for å bygge barn

 Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2015 ble avsluttet søndag 8. februar med en landsomfattende bøsseaksjon. Tross uvær i deler av landet, gikk over 20 000 frivillige sin planlagte søndagstur for å samle inn penger til Lions’ forebyggende arbeid for barn og unge i Norge.

Nå går startskuddet i årets store fotokonkurranse - Lions Club Vestby

Lions Vestby i sone5 D104J har igjen fått med seg Rammemakeriet, PCInfo.no og Vestby Avis i Lions fotokonkurranse for 2015, som i år allerede starter i februar.

Ellevilt med «Falco» på isen - Lions Club Fredrikstad

«Isaktivitet på Dagtid» fikk overrakt gavesjekk på 35.000 kroner av Lions Fredrikstad sone2 D104J

MITT VALG i praksis i vårt distrikt

MITT VALG er et landsomfattende barne- og ungdomsprosjekt, og til nå har MITT VALG vært i bruk i over 260 norske kommuner. MITT VALG i Spydeberg, Nittedal og Hvaler i D104J er omtalt i siste Lionsmagasin.

TV2 Nyhetskanalen søndag 8. februar 2015

Årets store innsamlingsdugnad i regi av Lionsklubbene i Norge er godt i gang, og tidligere i dag sparket Geir Lippestad, Margit Axelsen og Heidi Lill Mollestad Oppegaard i gang dagens bøsseaksjon.

Lions-rap: Vi er Lions!

I forbindelse med innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2015 har Lions fått profesjonell hjelp til å lage en egen «Lions-rap».

Se innslag om MITT VALG på God Morgen Norge!

Ambassadør for Lions Røde Fjær 2015, Cato Zahl Pedersen og generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard fikk torsdag 5. februar komme i studio til TV2 God Morgen Norge og fortelle om innsamlingsaksjonen, mobbing og hvordan vi forebygger problematferd med barne- og ungdomsprogrammet MITT VALG.

Månedsbrev D104J fra distriktets leder februar 2015

Her følger månedsbrevet for februar fra distriktsguvernør (DG) 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun ønsker oss alle til lykke med Lions Røde Fjær aksjonen 2. til 8. februar 2015. Originalt månedsbrev kan skrives ut via menypunktet "Offentlig medlemsinfo"

Les og bestill kampanjeavisa for Lions Røde Fjær 2015

I forbindelse med innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær som arrangeres 2.-8. februar, er det laget en kampanjeavis som distribueres i lokalaviser over hele landet.

Vellykket Kick-Off møte Lions Røde Fjær i Moss 28. januar

Medlemmer med familier i sone3 og sone5 D104J med flere fikk en flott opplevelse og inspirasjon til Lions Røde Fjær aksjonen neste uke. Stormøtet ble arrangert i Moss samfunnshus onsdag 28, januar,

Det Røde Eple - skolevisninger i gang

Visninger på skolene av filmen Det Røde Eple er i gang.

VIDEO: Cato Zahl Pedersen støtter Lions Røde Fjær 2015

Cato Zahl Pedersen er ambassadør for innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2015 som arrangeres 2.-8. februar over hele landet. I denne filmen forteller han om hvorfor han støtter barne- og ungdomsprosjektet MITT VALG.

Invitasjon til stormøte Lions Røde Fjær i Moss onsdag 28. januar kl. 19.00

Soneleder i sone 3 Svein J. Lie ønsker her bøssebærere og lionsmedlemmer med familier i sone3 og sone5 D104J velkommen til stormøte om LRF-aksjonen. Sted: Samfunnssalen ved Moss Rådhus. Tid: Onsdag 28. januar  kl. 19.00 - 20.30. Forhåndspåmelding skjer til LRF-kontaktene i klubbene.

Bildekampanje på sosiale medier om frivilliginnsats

Lionsklubber D104J og andre frivillige organisasjoner oppfordres til til å delta i kampanjen, som heter #frivilliginnsats, og som varer frem til august 2015

Grasrotandelen 2014: 1,3 millioner til Fredrikstad Lions

2014 ble et rekordår for Grasrotandelen. I løpet av året har Norsk Tippings kunder sørget for at 357 millioner kroner er fordelt direkte til lokale lag og foreninger. Lions Club Fredrikstad i sone2 D104J er en av de som mottar mest.

Det Røde Eple - LC Hvalers hjertebarn

DET RØDE EPLE  -  LC HVALERS HJERTEBARN

Støtt Lions Røde Fjær aksjonen 2. til 8. februar 2015

Lions Røde Fjær 2015 går til det landsomfattende barne- og ungdomsprosjektet MITT VALG. Vi håper å treffe deg hjemme primo februar.
Ta vel imot våre bøssebærere!

Månedsbrev D104J januar 2015 fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for januar fra DG 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet

Matesker til vanskeligstilte

I samarbeid med Frivilligsentralen, NAV og andre relevante offentlige etater i Sørum har LC Sørum Vest, LC Sørum, LC Romerike Skanse, Frogner Sanitetsforening og Sørum Sanitetsforening gått sammen om å dele ut matesker til spesielt vanskeligstilte i Sørum før jul.

Lions-Lucia for 47. gang - Lions Club Ski

Beboere, pårørende og ansatte fikk et trivelig lysglimt i desembermørket tirsdag kveld. Også i år var Lucia-toget på besøk på Solborg, Finstadtunet og Kråkstadtunet sykehjem.

Månedsbrev D104J desember fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for desember fra DG 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet

Lions nissetog i Moss feiret 50 år - Lions Club Moss

Nisseluer, nisseposer og nissedrakter. Folk sto som sild i tønne langs veien og ventet på Lions nissetoget, som i år feiret 50 år. LC Moss sone3 D104J solgte 2000 juleposer.

Velkommen til Lions julebasar i Lørenskog første uke i desember - Lions Club Lørenskog/Fjellhamar

LC Lørenskog/Fjellhamar sone6 D104J arrangerer sin tradisjonelle julebasar på Metro-senteret i Lørenskog fra mandag 1. til og med  lørdag 6. desember 2014. Du er velkommen til å besøke oss – vi har mange flotte gevinster. Trekningen foretas lørdag 6. desember.

Med Lions ungdomsutveksling til Nederland -Lions Club Vestby sone5 D104J

Hermann Bisgaard Hjelting fra Vestby anbefaler alle å ta kontakt med sin lokale Lionsklubb får å delta i Lions utvekslingsprogram. Hans 3 ukers opphold i Nederland sist sommer ga et minne for livet. Her forteller han mer....

Velkommen til kunstutstilling - Lions Club Lørenskog

Lions Club Lørenskog sone6 D104J arrangerer stor kunstutstilling med salg av utvalgt kunst i Samfunnsalen på Kjenn skole i Lørenskog lørdag 29. og søndag 30. november.

Har gitt én million kroner til lokalmiljøet - Lions Club Vestby

Vestby Lions sone5 D104J har gitt bort rundt én million kroner til diverse lag og foreninger og andre lokale tiltak opp gjennom årene. Nå er det 50.000 nye kroner som deles ut til tre foreninger.

Elleville Sveen toppet Lions festkveld for pensjonister - Lions Club Vestby sone5 D104J

Vestby Lions tradisjonelle førjulsfest for pensjonistene i kommunen hadde god underholdere, allsang, servering av snitter og kringler og til slutt flotte gevinster i det store lotteriet som gledet mange.
.

5

Se innslaget om MITT VALG på TV2 God Morgen Norge

Det morsomste Filip (11) vet er MITT VALG-timene på skolen. Mandag 24. november var han sammen med klassevenninne Oda og lærer Lene på besøk i studio hos TV2s God morgen Norge. Her kan du se innslaget.

Jubileumsbilen er klar - Lionsklubbene i Sarpsborgdistriktet sone1 D104J

Det er seks Lions-klubber i Sarpsborg. Og julelotteriet er et samarbeidsprosjekt. Men i år det Greåker Lions som har ansvaret. –Jeg gleder meg allerede til å ringe personen som vinner bilen. Vedkommende får en relativt kostbar julepresang, humrer Hans Arild Jaksjø i nevnte Lions-klubb.

Driftige Lions-damer lyser opp sentrum - Lions Club Ås/Eika

ÅS: Flere trær i Ås sentrum lyssettes. Det er damene i Lions Club Ås/Eika sone5 D104J som sørger for belysningen.

Kunst- og hobby utstillingen 2014 med ny omsetningsrekord - Lionsklubbene Borg og Skjeberg sone1 D104J

Dyktig og vel blåst både av løver, løvinner, golfere, kunstnere og publikum!

Lions Club Fredrikstad arrangerer julekonsert

I samarbeid med en av Norges ledende konsertarrangører, inviterer Lions Club Fredrikstad, sone2 D104J, igjen til ny julekonsert "Stille natt Hellige natt" fredag 12. desember kl. 17.30 i Fredrikstad Domkirke. 

TV-aksjonen Nittedal takker for innsatsen - Lions Club Nittedal sone7 D104J

Nittedal kommune takker for innsatsen som Lionsklubben bidro med. Klubben bevilget kr. 100,- per medlem = kr. 2500,- og hadde hele 25 bøssebærere ute på selv aksjonsdagen.

Lions kan kunsten å gi - Lions Club Nedre Romerike og Lions Club Skedsmo sone7 D104J

Årets kunstutstilling på Skedsmokorset gikk over tre dager fra fredag den 10. til søndag den 12. oktober.

Gavedryss - Lions Club Fredrikstad og Lions Club Fredrikstad/Glemmen sone2 D104J

Med tydelig stor glede mottok Barnekreftforeningen en gavesjekk på 90.000 kroner lørdag fra Lions Club Fredrikstad og Lions Club Fredrikstad/Glemmen som er henholdsvis 60 og 30 år i år.

- Får jeg gråte med deg - Hjertefred - Lions arrangement i Fredrikstad

- Får jeg gråte med deg når du gråter, sang barn fra Trollklubben barnehage under årets " Hjertefred" i Fredrikstad, sone2 D104J.
Regn og vind skapte utfordringer for arrangøren.

Månedsbrev D104J november 2014 fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for november fra DG 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Klikk gjerne på lenkene i teksten og logoer for utfyllende informasjon på nett. Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet

Velkommen til Hjertefred søndag 2. november kl. 17.00 - Lionsklubbene i Fredrikstad sone2 D104J

 For 5 gang arrangeres det Hjertefred, Fredrikstad ved Vindebroa i Gamlebyen.
 EN kveld hvor artister, frivillige og deltagere gir av seg selv, for å kunne skape
 en høytidelig kveld preget av varme, sorg, gode minner og fremtidsro.

Prøysenkonsert med Heidi Gjermundsen Broch med band for små og store 1 og 2 november - Lions Club Fredrikstad

I samarbeid med Litteraturhuset i Fredrikstad har LC Fredrikstad, sone2 D104J, fått Heidi Gjermundsen Broch med band til to Prøysen-konserter henholdsvis 1. og 2. november. LC Fredrikstad/Glemmen og LC Fredikstad vil dele ut jubileumsgaver lørdag kveld.

FN velger Lions Quest (MITT VALG) - Kommentert i DG's månedsbrev D104J for november

Som et resultat av samarbeidet mellom FNs avdeling for narkotika og kriminalitet (UNODC) og Lions Club International Foundation, skal Lions’ forebyggende program Lions Quest brukes som FNs forebyggende program i Serbia.

Hvordan finner jeg vår distriktsside via Lions Norge? Her viser vi søkefunksjonen på distrikt og soner

Alle medlemmer med E-post i D104J, styres inn på distriktsiden via en lenke i distriktets månedlige nyhetsbrev som kommer ut den 1. i hver måned.  Her viser vi deg hvordan du finner distriktet på Lions Norge og hvilke søkebegreper du bør benytte.

Over 400 på dansegalla på Hvaler - Lions Club Hvaler sone2 D104J

Dansegallaen i Hvalerhallen lørdag ble en så stor suksess at arrangørene allerede nå slår fast at det blir galla også neste år. Klippet fra Fredriksstad Blad – papirutgaven,  –29. sep. 2014

KJENNAFTEN 2015 - Lions Club Lørenskog sone6 D104J

Hoved artist for neste Kjennaften er klar: Viggo Sandvik trio.

Kunstnerisk politikvinne på kunst- utstillingen i Vestby - Lions Club Vestby sone5 D104J

Parkeringsplassen var smekkfull og det sydet av folk da Lions i Vestby åpnet kunstutstillingen lørdag formiddag 11. oktober.

Det fineste stedet jeg vet om i Vestby - Lions Club Vestby sone5 D104J

Tor Erik Sagvoldens blinkskudd gikk helt til topps i Vestby Lions fotokonkurranse 2014.

Syvendeklassinger imponerte med fredstegninger - Lionsklubbene Ås og Ås/Eika sone5 D104J

Ungdommmer fra Brønnerud, Kroer og Rustad i Ås tegnet seg til topps i den lokale delen av Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse.

Rakstingen Mathias anbefaler Lions ungdomsutveksling - Lions Club Rakkestad

– Anbefaler alle å prøve det ut. Klippet fra Rakkestad Avis – papirutgaven, –17. sep. 2014. LC Rakkestad tilhører sone4 D104J

Lions Club Ås/Eika, en aktiv organisasjon som snart er ti år

Artikkelen er klippet fra Østlandets Blad – papirutgaven, – 2. sep. 2014. LC Ås/Eika tilhører sone5 D104J

Ungdomsleir på Drøbak-besøk - Lions Club Drøbak sone5 D104J

Siste uken i juli vrimlet det av undommer i orange t-skjorter i Drøbak! Klippet fra papirutgaven til Akershus Amstidene 5. august 2014.

Tegnet best om nett-trygghet - Lions Club Spydeberg sone4 D104J

8.-klassingen Martin Jensen vant Lions Spydebergs tegnekonkurranse 2014. Klippet fra Smaalenenes Avis – papirutgaven, 2. juli 2014.

Drømmedag med Lions - Lions Club Ski sone5 D104J

Barna som er på sommerleir på Frambu, fikk en drømmedag på Tusenfryd søndag formiddag, Artikkelen er klippet fra papirutgaven til Østlandets Blad 1. juli 2014.

Månedsbrev D104J oktober 2014 fra distriktets leder

Her følger månedsbrevet for oktober fra DG 2014-2015 Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun forteller blant annet om presidenttreffet vi hadde for alle presidenter i distriktet den 18. september. Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet

Kulturdagene 5. til 12. oktober samler Ås-folk - Lionsklubbene Ås og Ås/Eika

– Kulturdagene i regi av Lionsklubbene i Ås, sone5 D104J, er et årlig høydepunkt som skaper liv og røre i bygda, sier  Tove Heen, president i Lions Club Ås/Eika. Hun gleder seg hvert år.

Velkommen til ny kunstutstilling i Vestby lørdag. 11. og søndag 12. oktober - Lions Club Vestby sone5 D104J

Vi håper du og dine venner kommer innom Vestby videregående skole denne helgen fra kl. 11,00. Klikk gjerne på lenkene til klubbens hjemmesider for mer informasjon.

Helt enestående eldrefest - Lionsklubbene Borg og Skjeberg

Over 100 deltok på eldrefesten til Lions Club Borg og Skjeberg sone1 D104J

Mannsbastion overgir seg - Lions Club Kråkerøy sone2 D104J

ENDELIG: 9. september var det slutt på mannsveldet i Lions Club Kråkerøy: da tok president Hans Sandaas opp May Britt Venberget (til venstre) og Vigdis Nilsen som medlemmer. 

50 flere klubber har søkt om momsrefusjon i Norge

En påminnelse til klubber i D104J om å benytte denne innteksmulighet! Lions Norge, Lionsklubber og distrikter som er registrert i Frivillighetsregisteret kan søke om momsrefusjon. For 2012-2013 var det 300 klubber og 8 distrikter som har søkt.

– TV-aksjonen er en del av folkesjela! - Artikkel lagt ut på Lions Norge

TV-aksjonen har intervjuet generalsekretæren i Lions som tror tillit er den viktigste grunnen til at medlemmene stiller opp for TV-aksjonen hvert eneste år. Kirkens Nødhjelp er tildelt NRKs årlige innsamlingsaksjon i 2014, søndag 19. oktober.

Øystein byr opp til dans - Lions Club Hvaler sone2 D104J

Lørdag 27.september har dugnadsgjengen i Hvaler Lions igjen «bygd om» idrettshallen på Hvaler til dansearena.

Hvalers største dansegulv - Lions Club Hvaler sone2 D104J

De har holdt det gående mot alle odds i 14 år. I høst skal dansegallaen i Hvalerhallen satse stort med 250 kvadratmeter dansegulv.

Fargerik og festlig utveksling i Distriktet – Lionsklubbene i Mosseregion

Under mottoet Imagine Peace har Lions klubbene i distriktet gjennomført en sommercamp for ungdommer fra 22 land. Oppholdet varte i 3 uker hvorav en uke var utplassering hos vertsfamilier i D104J. Klubbene i sone3  arrangerte en flott kanotur for ungdommen på Vansjø. 

Glimrende fremmøte på Lions Røde Fjær samling i Distrikt J

Lionsmedlemmer fra D104J ble ønsket velkommen til Vonheim i Skiptvet torsdag 4.september. Representanter fra hele 56 av de 59 klubbene i med over 100 deltakere møtte. Hovedtema var innsamlingsaksjonen ”Lions Røde Fjær” som er under oppstart. Distriktsansvarlig for ”Lions Røde Fjær”, Roar Eng hadde ansvar for møtet.

Løvene pynter opp - Lions Club Ås

Ås Lions sone5 D104J pynter i disse dager opp langs fylkesveien gjennom Ås sentrum.

Velkommen til dansegalla i Hvalerhallen lørdag 27. september - Lions Club Hvaler

LC Hvaler sone2 D104J arrangerer årets dansegalla 27 september og oppfordrer Lionsmedlemmer til å delta . Dette er en fantastisk mulighet til å samles til dans og hygge, treffe nye og gamle kjente. Ille langt, sier dere - ingen ting er umulig.

Stemningsfulle toner - Lions Club Fredrikstad

Lions Club Fredrikstad sone2 D104J og Fredrikstad Musikkråd har pustet nytt liv i tradisjonsrikt arrangement i Kirkeparken.

VIF topper igjen – Lions Club Fredrikstad

På denne tippeligatabellen troner Vålerenga alltid øverst. Med Lions Club Fredrikstad hakk i hel. Klubben tilhører sone2 D104J.

Gulldager for softisen - Lions Club Mysen

Gutta i Lions Club Mysen sone4 D104J ble etter hvert flinke til å lage snurrene på softisen for besøkende på Momarken.

Månedsbrev D104J september 2014 fra distriktets leder

I sitt månedsbrev for september forteller vår distriktsguvernør Lill Alver om sine opplevelser i sommer og ønsker lykke til med møtene som nå starter etter ferien.
Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet

Lions Club Fredrikstad Sorgenfri en realitet

”Følg dine drømmer” sa fjorårets verdenspresident og den drømmen endte med ”å styrke vår stolthet” som er årets verdenspresidenten sitt motto.  Endelig er miksklubben Lions Club Fredrikstad Sorgenfri i sone2 D104J en realitet. 27 juni 2014 ble en ny merkedag.

Lions og 08 gir 5-klasser i Sarpsborg positive holdninger

Lionsklubbene i Sarpsborg-distriktet, sone1 D104J og fotballklubben Sarpsborg 08 har i sju år jobbet sammen om verdiprosjektet "Det er mitt valg" - Prosjektet er som kjent for de fleste nylig endret til "Mitt valg"

Bingsfosstranda ryddet etter flom - LC Sørum

Medlemmer av Lions Club Sørum, sone7 D1o4J og maskinfører Ole Jacob Jødahl ryddet
Bingfosstranda etter flommen i sommer

Grillkos på Vikstranda - Lions Club Enebakk

YTRE ENEBAKK: 26 meldte seg på da Lions Club Enebakk, sone6 D104J inviterte til grillmat og sommerlig hyggestund ved Våg 18. juni 2014.

Lilla ballonger byen rundt - Lions Club Sarpsborg sone1 D104J

I dag går Sarpsborgmarken av stabelen i Sarpsborg sentrum, og i den anledningen er byen pyntet til fest. Lions tilbyr store og små togturer gjennom sentrum.

Månedsbrev D104J august 2014 fra distriktets leder

I sitt månedsbrev for august forteller vår distriktsguvernør Lill Alver om sine opplevelser fra Lions Convention 2014 i Toronto i Canada.

Originalt månedsbrev for utskrift, finner du under menypunktet Offentlig medlemsinfo på distriktet.

Internasjonal ungdom innviet natursti - Lions Club Skiptvet sone4 D104J

Distrikt J arrangerer Lions Internasjonale Ungdomsleir med base på Follo Folkehøyskole i Vestby. Her er 26 ungdommene fra 20 forskjellige land samlet under tema FRED. Mandag 28.juli hadde lionsklubbene i sone 4 ansvar for aktivitetene. 

Vestby Lions på Facebook - sone5 D104J

Besøk Vestby Lions sin nye  Facebook-side og hold deg oppdatert på siste nytt fra klubben.

Lions i D104J invititeres til filmen ”Det røde eple” i Fredrikstad 1. juli kl. 14.00

Lions er invitert til å se filmen ”Det røde eple”, en rå og usminket film fra rusmiljøet i Nedre Glommaregionen av Vanja Larsen og Fredrik Nielsen. Fredrikstad Kino, sal 2, tirsdag 1.juli kl. 1400.

Månedsbrev D104J juli 2014 fra distriktets leder

Her følger det andre månedsbrevet fra vår nye distriktsguvernør 2014-2015 Lill Alver fra Lions Club Nede Romerike. Påminnelse om om fristen for momsrefusjon i Lions 30. juni, er tidligere sendt til alle kasserere.  

Du kan skrive ut originaldokumentet via menypunktet "Offentlig medlemsinfo"

Fisket seg til toppen av pallen - Lions Club Fredrikstad sone 2 D104J

Alfred (11) og Grethe (9) kjempet med nebb og krabbeklør for å vinne krabbefiskekonkurransen på Havnefestivalen på Skjærhalden

Har din klubb en kandidat for Frivillighetsprisen 2014?

Frivillighet Norge ber deg hjelpe til med å finne den beste kandidaten til årets Frivillighetspris. Du kan nominere en eller flere kandidater allerede nå, på www.frivillighetsprisen.no. I år er fristen 5. september.

Klart for tidenes første Hvaler Triathlon - Lions Club Hvaler Kirkøy sone 2 D104J

I år vil konkurransen utspille seg på Skjærhalden og Kirkøy. I samarbeid med Hvaler IL, Hvaler Kommune og Hvaler Kirkøy Lions, har StegTo og Egeland fått på plass et solid fundament.

Fotokonkurranse 2014 har startet - Lions Club Vestby sone 5 D104J

Frem til 30. september er det mulig å sende inn bilder til konkurransen gjennom:  vestbyfotokonkurranse.no

Hvem tar de beste bildene? Du?

Skoeskelotteri på Bygdedagen - Lions Club Rygge

På bygdedagen i Rygge søndag 1. juni var LC Rygge sone 3 D104J igjen på plass med sitt nå tradisjonsrike "Skoeskelotteri"

Månedsbrev D104J juni 2014 fra distriktets leder

Her følger det første månedsbrevet fra ny DG Lill Alver, LC Nedre Romerike. Hun vil savne forrige DG Jahn Engh, som nylig gikk bort så altfor tidlig. Hennes motto for lionsåret 2014-15 er "Et inkluderende Lions".

Du kan skrive ut originaldokumentet via menypunktet "Offentlig medlemsinfo"

Se Noras fredsplakat i Nobels fredssenter denne helgen!

Vinneren av den nasjonale kåringen i Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse 2013 Nora Landquist står denne helgen utstilt i Nobels fredssenter i Oslo. Nora vil på lørdag 31. mai signerer/selge tegninger, så ta innom om du har anledning.

27. utgave av Hytteguiden - LC Onsøy sone 2 D104J

Hvert år i 27. år har LC Onsøy gitt ut Hytteguiden for Onsøy til alle drøyt 3000 hytter langs Onsøykysten. Årets hovedtema er 1814 Krigen i Fredrikstad og Onsøy. 

Jenny (4) døpte ny Elias-båt - Lions Club Fredrikstad

Jenny Amalie Rudi Larsen (4) døpte i dag den nye Elias-båten som Lions Club Fredrikstad i sone 2 D104J har gitt Redningsselskapet.

Rekorddeltagelse på Sørumlekene - Lionsklubbene i Sørum

I overkant av 50 deltagere og omkring 30 skoleelever storkoste seg med ulike aktiviteter i finværet på årets sommerleker. Årets arrangement er blant andre sponset av de 3 Lionsklubbene i Sørum; LC Sørum, LC Sørum Vest og LC Romerike Skanse i sone 7 D104J.

Hjemmeside for Lions Røde Fjær 2015

Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2015 går til stiftelsen «Det er mitt valg» som arbeider forebyggende på ideelt grunnlag i forhold til mobbing, rusmisbruk, vold og overgrep.

Distrikt 104J sitt bistandsprosjekt til skole i Zambia

Lionsklubbene i D104J betaler 120 kr. pr. medlem over 3 år til et felles distrikt-/skoleprosjekt i Zambia. Her kan du lese om fremdriften i prosjektet og hva pengene går til.

Informasjon om Lions Røde Fjær aksjonen 8. februar 2015 til alle medlemmer i D104J

Hovedmål er at Lions Røde Fjær 2015 skal tilføre stiftelsen DET ER MITT VALG netto min. 20 mill. kroner. Vårt distrikt har som mål å sørge for 5 mill. kroner brutto. Alle de 58 klubbene i vårt distrikt bes vennligst snarest om å velge en egen LRF-klubbkontakt for oppfølging av informasjon og framdrift.

Forslag til ny distriktsinndeling for Lions Norge

Kartet viser forslaget fra Guvernørrådet i Norge. Lions er i dag inndelt i 10 distrikter. Guvernørrådet foreslår en reduksjon til 6 distrikter - i hovedsak ved en sammenslåing av 2 og 2 (gamle) distrikter samt justering av grenser tilnærmet fylkesgrenser. Vi tilhører i dag D104J.

Velkommen til Lionshytta i Skiptvet - Lions Club Skiptvet D104J

Furukollen Turhytte (LIONS-hytta) Åpen 11.00 - 15.00 hver søndag til påske.

Hva er INSPIRIA science center og FIRST LEGO League (FLL) ?

INSPIRIA er en fornøyelsespark som handler om kunnskap. Akkurat som i en fornøyelsespark løper du fra den ene kule opplevelsen til den andre. Men når du til slutt reiser hjem etter en kul dag, har du ikke bare hatt det kjempegøy – du har også lært litt om matte, fysikk, biologi, kjemi eller astronomi. Og det er jo smart. Lionsklubber i D104J støtter skoler som deltar i kunnskapskonkurransen FIRST LEGO Leauge (FLL).

Lionsklubbene i Sarpsborg er tildelt Riksmøtet 2016

Over 600 personer er ventet å besøke Sarpsborg den siste uka i mai 2016, når Lions arrangerer Riksmøtet. Det er de seks Lions-klubbene i Sarpsborg og D104J som skal være vertskap for arrangementet, melder organisasjonen i en pressemelding.