Lionsklubbene SLEMDAL og RØA - vinnere av Vestre Akers Frivillighetspris 2017 | www.lions.no

Distrikt 104 H

Forsiden > Distrikt 104 H
Lionsklubbene SLEMDAL og RØA - vinnere av Vestre Akers Frivillighetspris 2017

”Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne”

Det er et av mottoene til Lions, og torsdag kveld var det nettopp to Lions-klubber som måtte tre frem i rampelyset.

Det skjedde på bydelsutvalgsmøtet i Bydel Vestre Aker, der Slemdal Lions og Røa Lions fikk velfortjent heder og oppmerksomhet.

SLEMDAL/RØA: De to klubbene er nemlig vinnere av Vestre Akers Frivillighetspris 2017.

Ingrid Nyhus (H), leder av bydelens kulturkomité, sto for utdelingen, og hun kom i sin tale inn på en rekke av aktivitetene de to Lionsklubbene står bak i løpet av året.

Lions Slemdal har blant annet flere aktiviteter som barneskirenn for de minste ved Holmendammen, Sankthans-feiring har dere laget i over 40 år også ved Holmendammen med blant annet fiskedam, lykkehjul og med ridning på hester fra Veksthuset som dere støtter økonomisk, kunstutstillinger, julekonsert i Ris kirke med Sølvguttene en tradisjon som har pågått i over 30 år, ramset hun opp i talen.

Lions Røa har i vår bydel blant annet aktiviteter som Den eventyrlige Bogstad-dagen, de bidrar i ulike arrangementer som «Kom deg ut dagen» og julehilsen til Hovseterhjemmet, sa Nyhus.
I tillegg har både Lions Slemdal og Lions Røa den årlige Tulipanaksjonen som går til «Det er mitt valg», som er en landsomfattende, forebyggende aktivitet rettet mot ungdom. Undervisningsopplegget jobber med å utsette barns rusdebut ved å skape holdninger mot bruk av narkotiske stoffer blant barn og unge. Resultatet er mindre mobbing, ungdommen har lettere for å be voksne om hjelp dersom noe eller noen plager dem, og de som har vært med viser større forståelse for hvordan andre har det. De lærer å stole på seg selv og er selvstendige. De har lettere for å diskutere og si sin mening til andre. Har en klar oppfatning om hva de kan gjøre dersom andre presser dem til noe de ikke vil, sa Nyhus i talen.

Overraskende og hyggelig

På vegne av klubbene tok Iver Thomle (Slemdal) og Eric Christian Knip (Røa) imot prisen.

Til Akersposten sier Iver Thomle at han syns det var både overraskende og hyggelig at Lions ble hedret med prisen. Han forteller at det for tiden er 44 medlemmer i Slemdal Lions.

Mange legger ned mye arbeid i lokalsamfunnet, og vi merker jo at vi får mange gode tilbakemeldinger også i hverdagen , sier Thomle.
For å illustrere aktivitetsnivået: Bare i løpet av den siste tiden har Slemdal Lions hatt konsert med Sølvguttene i Ris kirke, og de har arrangert fakkeltog og julegrantenning på Hovseter.

Flere hyggelige ord fra bydelen:

Her er avslutningen av talen til kulturkomitéleder Ingrid Nyhus under torsdagens utdeling:
«Begge klubbene er med på å arrangere utflukter for unge og gamle, som til Bjørneparken, Blåfargeverket, skiturer mm. Dette er et tilbud som mange setter pris på!

Lions Slemdal og Lions Røa har flere trivselsfremmende arrangementer som er hyggelige for både små og store, men vi er spesielt takknemmelige for den forebyggende undervisningen som mange barn og unge har mottatt på skolene etter Lionsprogrammet «Det er mitt valg». Det er som dere selv sier: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne!».

På vegne av Bydel Vestre Aker er vi svært takknemlige for all frivilligheten dere bidrar med, som resulterer i alle de gode aktiviteter for så mange, i alle aldre, på ulike arenaer i livet."