Kongen på båttur med LIONS og Ung Norge | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 H

Forsiden > Distrikt 104 H
Kongen på båttur med LIONS og Ung Norge

Kongen på båttur med LIONS og Ung Norge

På selveste pinseaften ville kongen ta en båttur med barn og unge til Bygdønes

Det er LIONS jubileum i år - 100 år siden Melwin Jones startet LIONS-bevegelsen. I jubileumsåret har LIONS Norge et samarbeide med Ung Norge - en organisasjon som vil lage et godt miljø for barn og unge som ikke har de beste muligheter for en innholdsrik fritid. En av aktivitetene er at den restaurerte losskøyta L/S "Nøtterøy" skal seile fra Oslo rundt kysten til Bergen. Ombord er ungdommer og ledere fra Ung Oslo. 

I de havnene de anløper underveis er det aktiviteter i regi av lokale LIONS-klubber.

Første etappe gikk fra Lohavn i Bjørvika til Bygdønes. På den turen ønsket vår høye beskytter Hans Majestet Kong Harald å være med. Så på selveste pinseaften tok han seg tid til dette. Han ankom Lohavn, hvor Ung Oslo har sine hovedaktiviteter om sommeren. Etter å ha blitt vist rundt embarkerte han L/S "Nøtterøy" for turen til Bygdønes. Du finner flere detaljer fra turen her

Ved ankomsten til Bygdønes ble kongen mottatt av Thore-Jan Klever og  guvernørrådsleder Lill Alver fra LIONS. Her var det organisert espalier med førerhunder fra LIONS førerhundskole. Kongen fikk anledning til å snakke med instruktører og brukere av førerhunder. Vi fikk anledning til å snakke med Astrid Kristin Vik og kongepuddelen Luna (3 ½) samt Unni Fausklind med golden retriever Cezar. De var veldig glade for å ha en førerhund. Både som venn og ledsager. Leder av LIONS førerhundskole Tore Sannum ledet sine hunder og deres eiere i en prosesjon foran Kongen og de inbudte notabiliteter.

Under presentasjonen nevnte LIONS guvernørrådsleder Lill Alver også LIONS holdningsskapende arbeide «Mitt valg» som brukes av skoler i nesten alle av landets kommuner.

Dagens fokus var barn og unge. Derfor var det selvsagt is, brus og pølser til alle både i Lohavn og på Bygdønes. 

Arrangementet ble selvsagt behørig omtalt i pressen  - som nettavisen Vårt Oslo