Lions miljødag sammen med speiderne | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Lions miljødag sammen med speiderne

Det er ufattelig hva folk kaster på sjøen. Det kunne Øyestad-speiderne og medlemmer i Øyestad Lions med gru konstatere da de organiserte en felles ryddeaksjon på holmene i skjærgården på Lions Miljødag 5. mai.

LC Øyestad har 40 års jubileum i år og ettersom samarbeid med den aktive speidertroppen i Øyestad har vært til gjensidig glede og nytte siden starten, var det naturlig å alliere oss med speiderne på miljødagen. Like naturlig var det å rette oppmerksomheten mot holmer og skjær i skjærgårdsidyllen utenfor Øyestad.

Miljøbevisste og ivrige speidere som hadde overnattet i telt på en holme og på speiderhytta, møtte Lions-medlemmene på populære Hasla og ble fraktet med båter til holmer og skjær, utstyrt med sekker og hansker – på jakt etter søppel. Etter få timer kom de tilbake med stor fangst. Mange sekker med plast, glass, tauverk og de utroligste ting de hadde plukket opp. Største og mest sjeldne gjenstand ble premiert. En ufyselig båtdo av plast ble kåret til største og verste funn.

rydde2

Mens speiderne gjorde en kjempeinnsats på holmene, fyrte Lions-medlemmene opp bål og sørget for pølser på grillen, nykokt kaffe i speiderkjelen på bålet, drikke og hygge rundt bålet.

- Vi kunne ikke forestilt oss en mer vellykket markering av Lions Miljødag. Speiderne og vi  ga hverandre et bindende speiderløfte om en årviss ryddedag i skjærgården, sier president i LC Øyestad, Jens P. Christensen.

rydde3

- Dessuten var vi hjertens enige om at båtfolket må skjerpe seg skikkelig denne sommeren!