Progressive Melvin Jones Fellowship | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Progressive Melvin Jones Fellowship

Klubbens president gratulerer Arne S. Husebye (til høyre)

Progressive Melvin Jones Fellowship

Femti år i LIons tjeneste

Femti år i LIons tjeneste, Arne S. Husebye

I desember møtet i LC Arendal, ble Arne S. Husebye tildelt Lions utmerkelsen Progressive Melvin Jones Fellowship. Arne ble Lions medlem høsten 1968 mens han oppholdt seg i Finnmark og kan i år se tilbake på femti års innsats. Her er smakebiter fra hans mangfoldige virke. Fra hans tid i Finnmark nevnes minnesmerket over falne jugoslaviske krigsfanger og en storstilt innsamlingsaksjon for nødlidende i Biafra konflikten.

I 1970 flyttet familien til Arendal. Arne hadde de neste årene en lang rekke verv i klubben og sonen. I 1979/80 ble han viseguvenør og DG i 1985/86. Han ble også valgt inn i GRAU hvor han også ble assisterende guvenørrådsleder. Etter endt periode fortsatte han som IRC i distriktet i fire år.

Arne forklarer at det å arbeide med internasjonale prosjekter har vært hans store inspirasjon. I 1998 ble han valgt til MD-IRC. Det førte ham inn i store prosjekter som var igangsatt i Uganda med bygging av flere øyehelseklinikker/sykehus. Samtidig ble det satt i gang prosjekter i Lativa og Litauen. Deretter kom arbeid i distriktet som IRC og distriktssekretær for klubbens egen DG, Kjell-Tore Andersen.

Med inspirasjon og engasjement i behold sto turen for nøden i Sierra Leone, og særlig i landsbyen Rotifunk med bygging av et sykehus. Det har fortsatt med brønnboring og vannforsyning i landsbyene. Nå vil Arne være med å bygge en pikeskole for 250 elever. I mars reiser PDG Kjell-Tore Andersen og Arne ned for fjerde gang. Det skal bygges!

Arne takker Lions medlemmene for deres samarbeid og støtte. Vi i hans egen klubb, LC Arendal, takker Arne for hans innsats og engasjement, og gratulerer ham med utmerkelsen.