Gripende og sterkt da Lions Club Øvre Eiker inviterte 650 ungdomsskoleelever i Øvre Eiker fredag 12 oktober | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Gripende og sterkt da Lions Club Øvre Eiker inviterte 650 ungdomsskoleelever i Øvre Eiker fredag 12 oktober

Fullsatt kultursal i Øvre Eiker

Gripende og sterkt da Lions Club Øvre Eiker inviterte 650 ungdomsskoleelever i Øvre Eiker fredag 12 oktober

Stedet var Kultursalen ved Hokksund Ungdomsskole, aktørene var unge skuespillere fra Nittedal Teater og publikum var samtlige ungdomsskoleelever i Øvre Eiker. 
Anledningen var overrekkelse av Lions Club Øvre Eiker sin 50 års jubileumsgave til ungdommen i kommunen.

Gaven var teaterforestillingen «Heng Deg» som omhandler utfordringene ungdom møter i dagens digitaliserte samfunn. Det ble i løpet av skoletiden fredag 12 oktober spilt tre forestillinger og ungdomsskoleelever på alle trinn fra Vestfossen, Skotselv og Hokksund ble busset til og fra sammen med sine respektive lærere. 
Temaet var mobbing, utestengelse, selvskading og bruk og misbruk av sosiale medier. Det ble en følelsesladet og sterk opplevelse for både elever og lærere og arrangører. Språket og effektene var lett gjenkjennelig for ungdommen og en del måtte forlate salen i løpet av forestillingen og ble godt fulgt opp av sine lærere. 
Skolene var veldig positive til forestillingen og hadde også planlagt samtaletimer i etterkant på sine respektive skoler. Lions Club Øvre Eiker ville med dette sette fokus på et problem som er omfattende og som rammer unge i en sårbar fase i livet. 
Målet er å nå frem til ungdommen og få dem til å tenke og reflektere litt over egne handlinger og gjerne gi litt støtte til de som ikke føler seg inne i «varmen» i fellesskapet…kanskje gi et smil eller si et hei til de som ingen smiler eller sier hei til. Det dreier seg om å ta de riktige valgene i en tid med krav fra alle kanter, krav om å lykkes og å være perfekt.  
Responsen i kultursalen på fredag, fra både unge og voksne tyder på at denne dagen vil bli husket i tiden fremover.