Sommerfest i Borreparken | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Sommerfest i Borreparken

Som så mange år før, arrangerte Lions Club Horten, i samarbeid med Horten kommune, sommerfest for personer med psykisk utviklingshemming som bor i kommunale boliger. Også i år fikk de hjelp av Lions Club Horten Misteltein og Lions Club Borre til gjennomføringen av arrangementet.

Lions 100 år

I år er det 100 år siden lionsbevegelsen ble stiftet, og i den forbindelse har vår distriktsguvernør, Jonny Steindal, bestemt seg for å sykle gjennom vårt lionsdistrikt fra Geilo til Lillesand, med stopp underveis på steder hvor lokale lionsklubber har jubileumsarrangementer.
De lokale lionsklubbene i Horten bestemte at ”Sommerfesten i Borreparken” skulle være vår markering av jubileet.

Sultne gjester
Etter ankomsten var ikke gjestene sene om å oppsøke grillbordene for bestilling av både pølser og karbonader med tilbehør og drikke. Mat og drikke gikk ned på høykant og det ble mange turer etter hvert.
Da den verste sulten var stillet ble kakene etterlyst, og da var ikke lionsmedlemmene sene om å få de på bordet. Sammen med kaffe og noe smågodt forsvant kakene fort.

IMG_2000red

Kreftsyke barn
Da Jonny Steindal startet turen 10. juni veide han 116,2 kg, og han oppfordrer folk til å gi 100 kr og tippe vekten hans når han kommer fram til Lillesand.
Pengene han får inn på turen, donerer han til trivselstiltak for kreftsyke barn.

Stafettpinne
Jonny Steindal ankom Horten kommune fra Holmestrand ledsaget av representanter fra Lions Club Holmestrand. På Nykirke ble han møtt av Leif Harald Haavik fra Lions Club Horten. De syklet deretter til Horten for en kort guidet omvisning, før de ankom Borreparken for å gjøre stas på sommerfesten.
Etter en kort pause fulgte Leif Harald Haavik ham videre mot Tønsberg. Ved Bakkenteigen overtok representanter fra Lions Club Tønsberg stafettpinnen.

IMG_1999red

Foran: Jonny Steindal. Bak: Leif Harald Haavik.

Premier
Nå var det tid for loddsalg som alltid er populært. Loddbøkene ble etter hvert utsolgt og trekning ble foretatt. Noen var heldige og fikk med seg en gevinst hjem. Hovedgevinsten som var resultatet av loddsalget gikk under stor jubel til et av bofellesskapene.

Hjemreise
På dette tidspunktet begynte det å dryppe litt fra himmelen, noe som medførte et hastig oppbrudd. Gjestene fikk med seg det som var igjen av pølser og karbonader og dro lykkelig hjem.
Nok en gang var et trivelig og vellykket arrangement avviklet.

Bjørn O. Sjøvoll

PRC/LC Borre