Jubileumsgave fra Lions Club Tønsberg | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Jubileumsgave fra Lions Club Tønsberg

Lions-organisasjonen ble stiftet 17. juli 1917, og har nå klubber over hele verden med til sammen om lag 1,4 millioner medlemmer. Dette jubileet vil neste år bli behørig markert og feiret over hele verden. Lions Club Tønsberg har ”tjuvstartet” på feiringen med å gi en jubileumsgave på 100 000 kroner til flyktningebarn fra Syria som nå holder til i Beqaa-dalen i Libanon.

Krigen i Syria har jaget millioner av mennesker på flukt fra sine hjem og sine jobber. Libanon, et lite land på størrelse med Hedmark fylke, har tatt i mot mellom 1,5 og 2,5 millioner flyktninger. Og krigen i Syria fører til at stadig flere mennesker rømmer fra landet. Flyktningene i Libanon lever under ekstremt vanskelige forhold med mangel på mat, klær, hus, medisiner, jobber og det meste som de var vant til å ha i sitt hjemland Syria. Håpløsheten får lett fotfeste under så utrygge forhold.

Lions i Norge har startet et prosjekt for å bygge ”Lions Safe Center” i samarbeid med den lokale hjelpeorganisasjonen NGO Beyond. Her blir det bygget solide og varme hus i et lukket og bevoktet område med plass til ca. 200 barn. Barna vil få mat og klær, helsetilsyn, undervisning og tid til lek og idrett. Sentrene vil bli bemannet med 8-10 fagpersoner, utdannede hjelpearbeidere, lærere og helsearbeidere. Det vil også være vaktmannskaper som ser til at områder er beskyttet.

Hvert senter vil koste ca. 1 million kroner å bygge, pluss 1 million kroner i årlige driftsutgifter. Det første senteret er så godt som ferdig utbygget.

På sitt møte 10. oktober vedtok Lions Club Tønsberg å bidra med en jubileumsgave på 100 000 kroner slik at det kan bli bygget flere sentre. Og på den måten gi nytt håp til flyktningebarna i Libanon.