Barn tegner for fred | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Barn tegner for fred

I høst har Lionsklubbene i Horten kommune igjen invitert elevene i 7. klasse på alle barneskolene til å delta i Lions Fredsplakattegnekonkurranse som er en verdensomspennende konkurranse. Temaet i år var ”Feire freden”.

Konkurransen er delt inn i følgende 4 trinn; Lokalt, distrikt, nasjonalt og verden. Vinneren på et trinn deltar automatisk i konkurransen på neste trinn. Nasjonale vinnere får en tur til New York sammen med to familiemedlemmer hvorav en må være foresatt eller verge, samt en representant fra Lions-klubben som har sponset konkurransen.
Av alle tegningene som kommer inn på verdenstrinnet, vil de 24 beste delta i en finale for å kåre vinneren av hele konkurransen. Ved prisutdelingen får han/hun 2.500 US$ i kontanter eller tilsvarende beløp i lokal valuta. I tillegg vil de øvrige 23 finalistene få hederlig omtale og bli tildelt 500 US$ i kontanter eller tilsvarende i lokal valuta samt et diplom. Det vil også bli laget poster av disse 24 tegningene.
Her i Horten er nå alle skolevinnerne av den lokale konkurransen plukket ut. Alle skolene har fått besøk av representanter for de lokale Lionsklubbene som har meddelt resultatet og overrakt diplom og premier på kr 1.000,-. Pengepremien er ment å brukes til et felles formål for alle elevene i vinnerens klasse. I tillegg har elevene fått noe å kose seg med.
Det ble ingen distriktsvinnere fra vår kommune i år, men det blir nye sjanser neste år for nye elever på 7. klassetrinn.

Lysheim skole red2

Åsgården red

Vinner Sofie Almen Stormer Lysheim skole                 Vinner Vilde Jentoft Gjerken Åsgården skole