Barnehjemmet i Gweru, Zimbabwe står ferdig. | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4

Barnehjemmet i Gweru, Zimbabwe står ferdig.

Barnehjemmet rommer 10 barn og er første bygg av 6 som er planlagt.

Starten på dette prosjektet er det Lene Tollefsen Rodegård som står bak, som sykepleier ble hun tilfeldig engasjert i frivillig arbeid ved en et sykehus i Zimbabwe og så behovet for å hjelpe barna som lever i slummen, under mottoet, «ingen kan gjøre alt men alle kan gjøre litt»

skjekk 50

President Terje Engebakken overrakte sjekken på 20.000 til Lene Rodegård under andeløpet i parken.

Etter å ha blitt med i organisasjonen Midlands Children Hope Project som sponsoransvarlig tok hun turen hjem til Nesbyen og snakket varm og engasjert for prosjektet, noe som åpnet mange bankende hjerter og lommebøker for gatebarna.

Hun ble invitert inn til Lions klubben for å snakke om sine opplevelser i Zimbabwe og gatebarna og deres situasjon og planene for et barnehjem, hun snakket varmt og åpnet den kvelden hjertet til mange eldre menn, som etter en kort rådslagning etter møte valgte å støtte dette prosjektet, og hun ble ringt opp og de ba henne komme tilbake samme kveld der hun fikk overrakt en sjekk på 50.000,- til barnehjemsprosjektet, det var et rørende øyeblikk for Lene og alle i salen, og tårene satt løst i øyekroken.

Dette ble starten på et samarbeid, der Lionsklubben har bidratt med til sammen 100.000,- og dugnadsjobbing ved andeløpene som har blitt en årlig tradisjon i parken.

Så nå etter 4 år står det første bygget innflytningsklart, med en prislapp  600.000,- viser at  mange Nesninger har åpnet både hjerte og lommebok for å hjelpe, noe som har resultert i at denne første bygningen får navnet Nesbyen, som et synlig tegn på den omsorg og giverglede som har gjort de mulig å komme i mål med første bygget i prosjektet.

nesbyen gir tilbake 17-4148

Tonje Bentehaugen overrakte skiltet som skal være det synelige beviset på støtten som har har bidratt til barnehjemmet.