99 år og glad for å være på tur med Lions Bamble | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
99 år og glad for å være på tur med Lions Bamble

Her er bilde av alle som var med utenfor restaurant Admiralen i Kragerø. Foto: Rolf Linneberg

99 år og glad for å være på tur med Lions Bamble

Kirsten Bjurholt Johnsen på 99 fra Rugtvedt og en fornøyd gjeng fra Vest Bamble aldershjem/omsorgsboliger og beboere fra Herre-senteret m/flere og andre i Bamble var invitert av Lions på busstur gjennom Bamble til Kragerø i juni.

Dette er andre året vi i Lions arrangerer en slik tur for beboere i vår kommune. Vårt motto er å stå til tjeneste for å glede eldre og unge med tiltak som de sjelden får være med på. Takken og gleden de viser er en stor annerkjennelse for oss om at vi gjør noe som er bra for mange i vår kommune.

Turen gikk med buss gjennom Bamble og første stopp var Bamble kirke. I våpenhuset her er det laget en modell av den gamle Olavskirken som er en steinkirke som ble bygget 4. oktober i 1150. Vår guide på turen Tom Hafredal viste oss og fortalte om denne modellen som nå sto ferdig 4. oktober i 2015. Modellen er en gave fra Bamble historielag og «byggmester» har vært Kai Lauritzen.

Dette var en interessant start på denne fine turen som gikk videre forbi Breviksstrand og Trosby til Kjønnøya. Her hadde vi en koselig stopp ytterst på øya med fin utsikt utover den fine skjærgården vi har i vår kommune. I det fine været fikk vi litt å drikke før vi reiste videre forbi Valle, Fossing og Helle. Turen endte i Kragerø hvor vi inntok en god middag med kake og kaffe på restaurant Admiralen som ligger på brygga, like ved fergeleiet i Kragerø. Mange av de som var med på denne turen var godt over 90 år og under middagen på feiret vi Edith Solvang med 95 års dagen og alle sang bursdagssangen for henne.

Når vi er så heldige å ha med en guide som Hafredal og vår egen Svein Kjennerud i Lions, ble det en vellykket tur for alle oss som var med. Vår sjåfør Håvard førte oss trygt gjennom smale og kronglete veier frem til Kragerø. En liten omvei for å se på utsikten fra toppen over Kragerø fikk vi også med oss.

Ingeborg Aaby Andreassen en av sykepleierne som var med på turen var veldig  takknemlig på alles vegne for at vi arrangerte en slik tur for dem i Vest Bamble og Herre.

Alle vi gutta i Lions Bamble takker for en fin tur i fint vær og er glade for at vi fikk til dette i år igjen. Neste år prøver vi igjen, kanskje med en ny vri.

Rolf Linneberg