Lions tulipaner mot narkotika | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Lions tulipaner mot narkotika

Lions tulipaner mot narkotika

Lions arrangerte den siste uken i april sin årlige aksjon mot narkotika. Både LC Tønsberg og LC Sem var aktive, denne gang sammen med Norsk Narkotikapolitiforening. Publikum i byen og distriktet er fortrolig med Lions tulipaner, og sluttet svært positivt opp om aksjonen.

Onsdag ble tulipanene hentet til Tønsberg, og allerede samme dag begynte utleveringen til store og små bedrifter på Nøtterøy og i Tønsberg. Tulipaner var bestilt på forhånd, og mer enn 300 bedrifter og forretninger mottok sine bestillinger. Lionsmedlemmene møter bare fornøyde og glade mottagere. 

”BRY DEG UTELIV”

IMG_0369-min

Lørdag informerte begge Lionsklubbene i Tønsberg, sammen med representanter for Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), om prosjektet ”BRY DEG UTELIV”. De fleste av byens restauranter og utesteder har inngått en avtale om ikke å tolerere narkotikabruk eller omsetning innenfor sitt område. Betjeningen har blitt, og vil fortsatt bli kurset, for lettere å kunne identifisere gjester som er ruset. Ordenspolitiet har betjenter med spesialkompetanse som i helgene raskt vil kunne være på plass når de blir tilkalt. Prosjektet har fungert et års tid, og erfaringen har så langt vært meget positiv. Klarer vi sammen med ordenspolitiet å holde de narkomane borte fra serveringsstedene, vil også en av omsetningskanalene tørke inn. Klarer vi å holde selgerne borte, vil vi kunne redde mange unge fra å få sin narkotikadebut en sen nattetime her i Tønsberg. Lionsmedlemmer og politi var i regnværet på lørdag inne på Farmandstredet i Tønsberg for å informere om prosjektet. Det ble solgt tulipaner og lodder i det store kakelotteriet, og noe av overskuddet vil bli gitt som støtte til dette prosjektet.  

”MITT VALG”

En stor del av inntektene fra tulipanaksjonen går til å arrangere kurs for ansatte ved skoler og barnehager rundt om i landet, i det holdningsskapende programmet ”MITT VALG”. Det blir stadig arrangert kurs for lærere i ”Mitt valg”, og hele året blir metodene praktisert i barnehager og på klassenivå. Målet er å skape et bedre skolemiljø og redusere mobbing og annen
problemadferd. Evalueringer i regi av Utdanningsdirektoratet og internasjonal forskning har dokumentert at programmet gir positive resultater.

IMG_1303 (2)-min

Lions Club Tønsberg sto på stand på Bellevue-senteret på Teie, med salg av tulipaner. Her gikk salget strykende, og nøttlendingene viste tydelig at de fortsatt ønsker å støtte arbeidet mot narkotika.

Pengene som gis til ”Mitt Valg” brukes til å gi barn og unge et løft i riktig retning! Og det meste av inntekten fra Tulipanaksjonen blir brukt lokalt.