LC Bamble ga 10.000 kroner til Ma'Ma-senteret i Manila | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
LC Bamble ga 10.000 kroner til Ma'Ma-senteret i Manila

På bildet overrekker vår president Martin Nikolaisen 10.000 kroner til Gunhild Dobbe til.v. og Solveig Gudmundsen i støtte til Ma’Ma-senteret.

LC Bamble ga 10.000 kroner til Ma'Ma-senteret i Manila

Tidlig på 1990 tallet startet Rachel Trovi fra Langesund å hjelpe de fattigste av de fattige i Manila. I dag drives denne organisasjonen under navnet Ma'Ma Children Center of Norway.

Hvert år i februar har Langesund barneskole en innsamling til inntekt for Rachel Trovis arbeid i Manila. I dag driver Ma’Ma stiftelsen 5 førskoler med 335 barn i de fattigste områdene rundt i Manila. Der lærer de å lese og skrive, noe som gir dem et godt utgangspunkt for videre skolegang. Til sammen er det samlet inn over 1,2 millioner kroner. Lions Club i Bamle synes det gjøres en fantastisk innsats fra Langesund barneskole og andre i Norge og støtter derfor dette arbeide med kr. 10.000,-. Allerede i 1993 ble Langesund-kvinnen Rachel Trovi tildelt Lions høyeste utmerkelse – Melvin Jones Fellowship og en sjekk på 1000 dollar for de fattige på søppelberget i Manila.

På vårt medlemsmøte 19. mai hadde vi besøk av representanter i stiftelsen Solveig Berit Gudmundsen (daglig leder) og styremedlem Gunhild Dobbe som takket for pengene og samtidig ga oss informasjon om arbeidet som drives i slummen der nede. For å illustrere hvordan det føles å arbeide for alle disse fattige menneskene i Manila kan det sies på denne måten:

«Det kan synes som at det vi gjør er en dråpe i havet, men for dem som blir hjulpet er det uendelig mye mer enn en dråpe – for dem er det livet».

RL