17. mai-fest i Tønsberg | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
17. mai-fest i Tønsberg

Alle innvandrere i Tønsberg ble invitert til tradisjonell feiring av 17. mai. Det ble servert pølser og brus, kaffe og bløtkaker, og selvfølgelig iskrem til barna. Bunader, norske flagg og sang og musikk preget også denne feiringen av dagen.

Sammen med Betania-menigheten tok Lions Club Tønsberg et initiativ for å lage en fest for flyktningene i byen, på nasjonaldagen. Lions har lenge samarbeidet med Betania om å invitere flyktningene til et ukentlig treff med servering av gratis middag og kaffe. ”Velkommen Café” har blitt svært populær, og ideen om å lage en tilstelning på grunnlovsdagen fenget straks.  Rett fra barnetoget stilte damene i sine bunader for å markere festdagen, og pølsene (av godkjent kvalitet) var populære. Etterpå var det bløtkake med kaffe til alle, og iskrem til barna. Is er populært blant barn fra alle land. Med norske flagg på bordene, og med sang og musikk ble det riktig hyggelig stemning, og det ble sunget både allsang og solo. Mange av gjestene fremførte sanger fra sine land, og bidro på den måten til at alle kunne føle seg hjemme. Alt i alt tror vi dette var et svært positivt bidrag i integreringsarbeidet.

IMG_0442-min

IMG_0451-min