Elever fra Notodden videregående skole besøker brannskadde barn i Etiopia | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
Elever fra Notodden videregående skole besøker brannskadde barn i Etiopia

Sokkeaksjon: Vilde Kvernstuen, Ellen Kittilsen og Kristin Yu Pallesen Mustikay fra Notodden videregående skole drar i gang en akutt sokkestrikkeaksjon. Sokkene skal de ha med seg når de drar til Etiopia i slutten av måneden.

Elever fra Notodden videregående skole besøker brannskadde barn i Etiopia

Klippet fra Telen:

Vilde, Ellen og Kristin drar til Etiopia og oppfordrer Telens lesere:

Deres oppfordring er:

– Strikk sokker

– Få fart på strikkepinnene. Barna i Etiopia trenger sokker på grunn av nattekulden i den høytliggende hovedstaden hvor de har sitt hospital.

Vilde, Ellen og Kristin har allerede begynt å pakke kofferten og alle tre er forberedt på sjokkopplevelser når de kommer inn på sykehuset hvor brannskadde barn opereres.

Ellen Kittilsen, som i år skal dit for annen gang, kan fortelle at det var litt merkelig å se skiltet og logoen til Notodden videregående skole på en av sengene på sykehuset. Ved siden av har Lions Notodden sin seng. Hver av dem koster 100 000 kroner årlig og dette er penger fra innsamlinger de siste par årene på Notodden.

Lukt av søppel
– Var møtet med Etiopia slik du hadde forventet deg, Ellen?

– Nei, slett ikke. Overalt luktet det kloakk og svidd gummi. Ellers fløt det av søppel, sier Ellen. Hun forteller at hovedstaden Addis Abeba har både store flotte hus og kilometervis med blekkskur. Kontrasten er stor.

–Jeg gleder meg, men forventer også å se mye fælt. Jeg har jo både lest og hørt om skjebnen til disse barna, sier Vilde.

Kristin mener hun er litt forberedt på fattigdommen, siden hennes mor er fra Filippinene og at hun har opplevd fattigdommen der. Om det er sammenliknbart, er hun ikke sikker på.

Møte i Addis Abeba
Framme i Etiopia vil de møte Christer Dubrefjord og Gunnbjørg Fisketjønn som flyttet til landet i fjor. De tre forteller at det var Gunnbjørg som ønsket strikkesokker til barna.

–Ja, folk må sette i gang å strikke umiddelbart, ber de tre. Den 27. januar er det pakkedag og da må alt være på plass.

Children's Burn Care Foundation er en norsk stiftelse, etablert sommeren 2007. Bakgrunnen var at barn ofte ble forbrent, ofte på grunn av åpne ildsteder i hjemmene. Forbrenning førte ofte til at kroppsdeler grodde sammen, og mange av dem ble krøplinger uten muligheter for et normalt liv.

De tre forteller at de er stolt på Notoddens vegne som hvert år gir et nytt og meningsfullt liv til mange brannskadde barn.

De berømmer også innsatsen til sine medelever ved den videregående skolen som blant annet har arrangert «Walk and Run» til inntekt for hospitalsdriften i Etiopia.

De som ønsker å vite hvor de kan levere sokkene, kan ta kontakt på mailadresse: Vildekg@hotmail.com