”Velkommen Café” i Tønsberg | www.lions.no

Distrikt 104 D4

Forsiden > Distrikt 104 D4
”Velkommen Café” i Tønsberg

”Velkommen Café” i Tønsberg er et tilbud til flyktninger i Tønsberg som er ment å dekke en rekke behov. Utenfor kafeen i Skogergaten står plakaten i engelsk versjon og ønsker flyktningene velkommen. Oppslutningen viser at tilbudet er populært.

Initiativet kom fra helsesøster Randi Løkken Trannum. Hun har ansvar for asylsøkerbarn i Tønsberg, og med god hjelp fra Betaniamenigheten, ungdomsgruppa Quasimod

VELKOMMEN KAFE PLAKAT-norsk

o og og Lions Club Tønsberg fikk hun i gang et bredt tilbud til flyktninger og asylsøkere. I Tønsberg er flyktningene bosatt spredt over hele byen i egne leiligheter, og mange følte seg litt forlatt og ensomme. Hun så derfor et klart behov for et samlende sted der de kunne møte andre i samme situasjon. ”Velkommen Café” har blitt et slikt samlingspunkt. Her får flyktningene gratis middag og klær, fellesskap og gode samtaler med andre i samme situasjon og ikke minst viktig, et tilbud om norskundervisning.

Betania og Lions Club Tønsberg veksler om å lage en god middag som serveres gratis til de som besøker kafeen. Her stiller Lions opp et par timer tidligere for å forberede dagens servering. Sist tirsdag var menyen marinerte kyllingklubber med pommes frites og frisk salat. Deretter kaffe og pepperkaker. Maten så ut til å smake både små og store! Tønsberg-klubben har støttet kafeen økonomisk, og bidrar også med å skaffe mat gjennom mange kanaler.
Klubben har skaffet store mengder klær og skotøy som deles ut gratis til de takknemlige gjestene. Her kan de få sårt tiltrengt barnetøy og varme vinterklær til de voksne. Behovet er stort etter en lang og strevsom vandring gjennom Europa.

DSC01288-compressed

Gruppen av flyktninger er uhyre sammensatt. De kommer fra Syria, Afghanistan, Somalia, Romania, Irak og mange flere land og områder. Dette betyr jo at språkforskjellene kan være store, selv om noen snakker litt engelsk. Men dette viser bare at behovet for å lære norsk er stort, og også på dette området har Lions Club Tønsberg klart å tilby hjelp. Etter middag tar Elisabeth Bredesen med seg en gruppe som blir undervist i norsk. Har elevene barn, blir disse passet på av ungdommene fra Quasimodo.
Oppslutningen fra flyktningene viser at tiltaket har blitt en suksess.
IDEEN ER GRATIS FOR ANDRE KLUBBER