Building Our Future | www.lions.no

Building Our Future

F.v: Grethe Pedersen og Bente Furland flankerer Sven Erik Skovly

Building Our Future

På klubbmøtet i november hadde vi besøk av representanter fra Building Our Future som er en non-profit organisasjon, hvor all støtte går uavkortet til tiltak organisasjonen ønsker å støtte.

Alanya i Tyrkia er et kjent feriested for blant annet nordmenn. Der kan man leve det gode liv, men dessverre gjelder ikke dette for alle. Man skal ikke bevege seg langt utenfor sentrum for å se fattigdom på nært hold. Det er utrolig store kontraster mellom turiststrøkene og landsbygda.

Grethe Pedersen har leilighet i Alanya og bor der store deler av året. Hun tok initiativet til å starte organisasjonen Building Our Future. Etableringen bygger på et brennende ønske om å kunne gi noe tilbake. Noe som kan bidra til en bedre hverdag for familier med barn og ungdom med spesielle behov. Pr i dag er dette et område som Tyrkiske myndigheter ikke gir noen støtte til.

Orgnisasjonen har i samarbeid medÖzgunKardelen åpnet Tyrkias første avlastningshjem for barn og unge med spesielle behov. Her kan 6 personer bo en uke av gangen hvor de lærer å bo for seg selv. Dette innebærer eget ansvar for; personlig hygiene, vasking av alle rom, oppreiing av egen seng, innkjøp av mat, matlaging, servering av mat til besøkende, oppvask av tallerkener og bestikk, generell rydding, etc.

De har et aktivitetsrom hvor brukerne får utfoldelse for sine kreative evner. Produkter fra dette selger de til besøkende. Inntektene går til driften av huset.

I tillegg får de skoleundervisning.

Det er ansatt en husmor som tar seg av den daglige driften. Alle andre jobber gratis. Det er ca 80 brukere av huset pr i dag. Den yngste er 1 år og den eldste 47 år. Foruten penger samles det inn klær, sko og hygieneartikler, spesielt tannbørster og tannkrem. Det er også stort behov for bleier som er veldig dyrt i Tyrkia. Det er ikke bare brukerne av avlastningshjemmet som nyter godt av dette, men også deres familier og andre trengende i området.

IMG_0952 red

Dette er Aysha som er søster til en av brukerne. I tillegg til å ta seg av egen familie (mor, far og søsken) med matlaging og klesvask, så jobber hun gratis på avlastningshjemmet så fort hun har tid.

Neste prosjekt er å starte et avlastningshjem hvor det er plass til å lage en kafe. Dette er for å gi brukerne arbeidstrening. Håpet er at de kan få seg en jobb, egen leilighet og klare seg på egen hånd i samfunnet.

Lionsklubben vår har bidratt med penger, slik at de har kunnet sette i stand utearealet, steinsatt hage og inngangsparti slik at rullestolbrukere også kan komme seg lett fram. I møte fikk de beskjed om at det ville bli bevilget penger til beplantning også.

Driften av organisasjonen baseres på ulike pengegaver og støttemedlemskap som koster kr 150,- pr måned. Mer om dette og organisasjonen finnes på deres hjemmeside; https://.www.buildingourfuture.no.

De har også egen facebookside; https://www.facebook.com/Buildingourfuture.no.

De trenger flere støttemedlemmer for å få driften til å gå rundt!

Vi oppfordrer flere til å tegne personlig medlemskap!