JULETREINNSAMLING 10. januar 2019 | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
JULETREINNSAMLING 10. januar 2019

Her er det Jørn Ståle Tufte som hiver et juletre opp i hengeren.

JULETREINNSAMLING 10. januar 2019

Nå er det slutt på jula. Da må juletreet ut av huset!

Nå er det slutt på jula, og da må juletreet ut av stua. Men hvor skal man gjøre av ett gammelt vissent juletre? Særlig i tettbebygde områder kan dette vær et lite problem, men det kan vi i lions gjøre noe med. Det kan også bli en god inntektskilde På Kløfta har vi i mange år samlet inn gamle juletrær etter at jula er over. Det samme gjør også mange andre lionsklubber. Denne innsamlingen foregår på forskjellige måter - på forskjellige steder, men lionsklubben vår på Kløfta gjør følgende:

Vi bestemmer oss for en dato for dugnaden. Noen kaster ut juletreet sitt rett over nyttår, men da er for tidlig å reise rundt og plukke de opp. Vi satser på en lørdags formiddag rundt 13. juledag. I forkant av innsamlingsdagen reiser vi rundt og slipper lapper i postkassene med informasjon om dato og ca klokkeslettet vi kommer for å hente inn juletrær. Da ber vi også om at de gamle trærne som folk vil kvitte seg med, blir satt ut, godt synlig. Vi tar kr. 50,- pr. tre. Er ikke huseieren hjemme kan pengene legges i en konvolutt eller en plastpose som henges på treet. På oppsamlingsdagen stiller lions opp, for å få tildelt sine roder, og så kjører vi rundt med biler og hengere og samler opp trær. Vi er så heldige at vi har en mann med redskap som kan kværne opp trærne etter hvert og kjøre det vekk for oss.

Vi har den erfaringen at folk er fornøyd med denne ordningen. Vi får mange gode tilbakemeldinger om at dette liker folk. Ofte ligger det mer enn 50 kroner i konvolutten også.

Vi er så heldige at vi  får hjelp av idrettslag og korps, både med folk, biler og hengere. Når jobben er gjort, samler vi oss i et lokale for å telle opp pengene, og ikke minst - få oss en god kopp kaffe og kaker. I år var ca. 50 personer innom oss for denne avslutningskaffen. Dette blir en hyggelig stund for alle som er med. Man blir kjent med folk som en ikke kjente fra før, og praten går livlig. En fin og sosial dugnad, og ikke minst får vi penger i kassa til våre humanitære formål. I år ble resultatet kr. 15.300,- BRA HVA?

Vi takker alle som hjalp oss med folk, biler og hengere på denne dugnaden. Vi takker også alle de som ga oss sitt gamle juletre og betalte kr. 50,- for det.