Fikk hjertestarter av Sør Fron Lions Club | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Fikk hjertestarter av Sør Fron Lions Club

Overrekkelse:Jan Tveit, Eivind Holen, Nils O. Hagen og Erik Otto Lund fra Lions Sør-Fron overrakte hjertestarteren til Kristine Brenden Kolås og Elisiv Teigen.  FOTO: SILJE JOSTEN LIEN

Fikk hjertestarter av Sør Fron Lions Club

Da den gamle hjertestarteren på legekontoret i Sør-Fron sang på siste verset, ble Lions kontakta. Nå er en ny på pass, med støtte fra foreninga.

- Vi er utrolig takknemlige for at vi har fått denne i hus! Legesekretær Kristine Brenden Kolås klapper en grønn plastboks, som inneholder er helt ny hjertestarter.

Den gamle hjertestarteren på legekontoret i Sør-Fron hadde sett bedre dager, og da ekstrautstyret til maskinen gikk ut av produksjon, var det på tide å bytte den ut.

Positiv respons

Kolås tok kontakt med den lokale Lions-foreninga, med en forespørsel om støtte til askaffelse av ny hjertestarter. Det ønsket styret å bidra til, og fredag var det klart for symbolsk overrekkelse på legekontoret.

Først fikk styremedlemmene i Lions Sør-Fron en liten omvisning i de nyoppussede lokalene. Så ble det hele, som seg hør og bør, markert med kaffe og kake.

På spørsmål om hvordan hjertestarteren fungerer, forklarte fastlege og daglig leder ved legekontoret, Elisiv Teigen, at personen må ha litt hjerterytme for at maskinen skal fungere. Om så ikke er tilfelle, må en i stedet bruke hjerte- og lungeredning.