Stor jubel på Åreppen skole på Kløfta | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Stor jubel på Åreppen skole på Kløfta

Tine ble årets vinner av distriktsfinalen i 104 3C, og dessuten vinner av den nasjonale finalen 2017

Stor jubel på Åreppen skole på Kløfta

Tine Stenberg Nordseth vant distriktsfinalen i 104 3C og vant også den nasjonale finalen i Lions internationale tegnekonkurransen 2017.

Alle elevene og lærere ble invitert til Åreppen skoles festsal den 19. desember. De hadde fått beskjed om at det skulle arrangeres en ekstra adventstime før skolen tok juleferie.

Det ble sunget flere vakre julesanger, og elevene gjorde sitt til at det ble en fin julestemning i salen. Men denne dagen skulle handle om noe mer enn vakker julesang. Det var det ingen som visste på forhånd.

Elevene lurte nok på hva alle de fremmede gjestene skulle gjøre på skolen deres denne dagen. I hemmelighet hadde det blitt invitert mange gjester: guvernørrådsleder Arve Lund, DG Svenn-Otto Hjort , ordfører Tom Staahle og områdesjefen Kjersti Stundal i Ullensaker kommune, samt journalister fra to lokale aviser.

Skolen hadde deltatt i Lions internasjonale tegnekonkurranse 2017, og nå var tiden kommet til at vi kunne røpe at en av elevene på Åreppen skole Tine Stenberg Nordseth ble vinner av distriktsfinalen. Men det var ikke det eneste. Hun vant også den nasjonale finalen. Da ble det virkelig jubelen i salen. Tine ble ropt fram til scenen og fikk  diplomer og pengepremier. Fra distriktet fikk hun 1.000 kroner av DG Svenn-Otto Hjorth. Disse pengene var bare hennes. Guvenørrådslederen Arve Lund overrakte henne 5000 kroner som hun skulle bruke til noe hyggelig for hele klassen sin. I tillegg til alt dette overrakte ordfører Tom Staahle 5000 kroner til Åreppen skole. Det var ikke bare Tine som ble overrasket og glad.

Tine strålte som en sol. og hun kunne fortelle oss alle om hvordan tegningen hennes ble til. Hun hadde brukt lang tid på å finne ut hvilket motiv hun skulle bruke. Det ble da også en flott tegning til slutt. Hennes motto var: "Det gode kan skylle bort det onde". Dette fikk hun fram på en mesterlig måte med sin komposisjon, farger og teknisk utførelse. Tegningen er så enkel og klar at den umiddelbart fanger vår oppmerksomhet, og det er ikke noen tvil om hva hun forteller med denne tegningen. Nå er tegningen til Tine sendt videre til den internasjonale finalen som  finner sted i New York i mars neste år.

Vi gratulerer Tine ønsker henne lykke til videre: