Tine fra Kløfta vant Lions fredsplakatkonkurranse 2017 | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Tine fra Kløfta vant Lions fredsplakatkonkurranse 2017

Bilde 1 av 7. Vinnertegning i Norge 2017 (og vinner Distrikt 104 C3) i Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse. Tegnet av Tine Stenberg Nordseth 7. klasse, Åreppen skole, Kløfta. Motto:”Det gode kan skylde bort det vonde”.Innsendt av Lions Club Ullensaker/Kløfta.

Tine fra Kløfta vant Lions fredsplakatkonkurranse 2017

Gratulerer Tine Stenberg Norseth som er nå finalist i den siste runden av vår internasjonale  tegnekonkurranse.

Tine Stenberg Nordseth går i 7. klasse på Åreppen skole på Kløfta. Som nasjonal vinner får klassen hennes 5000 kroner i premie, og de bestemmer selv hvordan de vil bruke dem. Det jobbes med å arrangere overrekkelse.

Tegningen er innsendt av Lions Club Ullensaker/Kløfta.

Tema for tegnekonkurransen for 2017 er "Fredens framtid, "The Future of Peace".

Om Lions Fredsplakatkonkurranse

Lions fredsplakatkonkurranse (Lions Peace Poster Contest) er et samarbeid mellom FN og Lions Clubs International. Tegnekonkurransen arrangeres årlig og er åpen for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken, og passer fint for skoler som vil markere FN-dagen 24. oktober.

Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år, og Lions fredsplakatkonkurranse har vært arrangert i 30 år.

Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.

Konkurransen arrangeres klassevis og avvikles innen utløpet av første uke i november.

Det kåres en klassevinner og en skolevinner. Eleven som har laget skolens vinnertegning får en oppmerksomhet fra den lokale Lionsklubben. Vanligvis sørger klubben også for at mottatte tegninger blir utstilt på bibliotek eller andre steder i kommunen. Resultatet kan også presenteres i pressen.

Skolens vinnertegning blir sendt videre til en distriktsfinale. Distriktsvinneren får en pengepremie på 1.000,- kroner og tegningen sendes igjen videre til en Norgesfinale, der klassen til vinneren blir premiert med 5.000,- kroner. Deretter sendes tegningen videre til den internasjonale finalen.

Den internasjonale førsteprisvinneren og to familiemedlemmer får en reise til “Lions Dag med FN”, som vanligvis arrangeres i mars. Der får vinneren overrakt en premie på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,-