Lions stiller opp for synshemmede under Birken | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Lions stiller opp for synshemmede under Birken

Frivillige Lionsmedlemmer i Lillehammer-området skal sørge for en trygg og hyggelig ramme for deltagerne fra Team RP under Stafett-Birken fredag 17. mars.

Lions Norge og Birken startet opp et samarbeid i 2016 der Lions skal yte bistand til synshemmede som deltar på Birkebeinerrennet og Stafett-Birken. Lions Norge er med dette sosial sponsor for Birken.

I år er det frivillige medlemmer i Lionsklubber i Lillehammer-området som trår til med "ekstra-service".

- Å hjelpe synshemmede er noe Lions har gjort siden døvstumme Helen Keller i 1925 utfordret oss til å bli "De blindes riddere", og vi her på Lillehammer følger gjerne opp denne tradisjonen. Det er hyggelig, sosialt og det føles godt å kunne bidra, sier prosjektleder Bjørn Egil Skar.

Fredag 17. mars går Stafett-Birken av stabelen og da vil Lions bidra med å tilrettelegge for «Team RP», en idrettsglad gjeng svaksynte og blinde.

Stafett-Birken foregår i år på Birkebeineren Skistadion med fire etapper:

• 1.etappe: 15 km
  • 2.etappe 5 km
  • 3.etappe 15 km
  • 4. etappe 15 km

Team RP stiller med  to lag med til sammen åtte personer. Alle har med en ledsager, og sammen blir de en gjeng på 16 personer. På selve Birkebeinerrennet lørdag, som går fra Rena til Lillehammer, deltar tre synshemmede som har med seg fem ledsagere. I Rena har Lionsklubben ansvar for registrering og overnatting for alle deltagerne i rennet, noe de har gjort i mange år.

I samarbeid med Strandenga Leirsted som ligger ved Mjøsa på Biri, ordnes overnatting fra torsdag til fredag for Team RP. Strandenga Leirsted eies og drives av Lions, og brukes vanligvis til leire og aktiviteter for barn og unge. Her blir det servert middag for skiløperne torsdag kveld og frokost fredag morgen.

Lionsmedlemmene sørger for alt under oppholdet på Strandenga Leirsted, og transporterer deltagerne med minibuss til skistadion og fra skistadion til Håkons Hall. Skiutstyr og bagasje fraktes med en splitter ny «Lionshenger» som her får sitt første oppdrag. På Skistadion kan du se etter Lionsteltet og slå av en prat med de frivillige. I forbindelse med at Lions feirer 100 år i 2017 er profileringen freshet opp med nye telt, beachflagg og brosjyrer. I tillegg stiller Lions med mannskap på skistadion og i Håkons Hall. Lions spanderer bespisning for Team RP i Håkons Hall og bistår også under premieutdelingen.

Lykke til med årets Birken, Team RP!

Kontakt: Prosjektleder Bjørn Egil Skar: E-post:  bjorn.egil.skar@gmail.com, mob: 936 53 081