Lions Norges guvernørråd (styre) har utnevnt administrasjonssjef Hroar Thorsen som ny generalsekretær | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3

Jobben som generalsekretær innebærer administrativt ansvar for Lions Norge og er en 60 prosent stilling. Hroar Thorsen tiltro stillingen 1. mars 2017.

Etter en lengre prosess med å finne en ny generalsekretær, valgte guvernørrådet til slutt å omrokere internt blant ansatte på Lionskontoret.

- Vi har forfremmet Hroar fordi han har en unik kjennskap til organisasjonen. Ettersom vi er i en periode med flere krevende endringsprosesser, ønsker vi en person med den kompetansen Hroar har for å ivareta kontinuitet og oppfølging, sier Lill Alver, guvernørrådsleder (styreleder) for Lions Norge.

Hroar Thorsen er 48 år og startet sin fartstid i Lions i 1990, den gang i ungdomsorganisasjonen LEO.  Fra 1998 har han vært medlem i Lions Club Larvik.

- Jeg er veldig stolt over å ha fått denne muligheten til å lede Lions Clubs International MD 104 (Lions Norge) administrativt. Lions har for meg de siste 27 årene vært min store fritidsaktivitet og de seneste to årene også mitt arbeid. Jeg vil være til tjeneste for medlemmer og klubber for å styrke samarbeid, aktiviteter, synlighet og positivitet.  Med disse verdiene følger vi opp ideene som Melvin Jones hadde da han etablerte Lions for 100 år siden., sier den nye generalsekretæren,

Hroar har hatt de fleste styreverv, både som Leo- og Lionsmedlem. Han har vært med i flere interne omstruktureringsprosesser og var prosjektleder for den siste som het «Lions 2014». Hroar har et sterkt engasjement for forebyggende arbeid for barn og unge.  I to perioder ledet han dette arbeidet på nasjonalt plan (MD NAC). Som organisator bak den årige innsamlingskampanjen Lions Tulipanaksjon, som arrangeres siste lørdag i april, omtales Hroar om «tulipangeneralen». Han har i tillegg utformet ny opplæringsstrategi for Lions Norge, og er utdannet kursinstruktør i lederutvikling gjennom det internasjonale Lions Leadership Institute.

På det sentrale Lionskontoret har Hroar vært ansatt som salgs- og forretningsansvarlig i to år, og har vært administrasjonssjef siden oktober 2016. Han har også erfaring som restaurant- og barsjef fra Becks Brasseri i Larvik, daglig leder i Altieng AS og leder av heisavdelingen ved Hydro Herøya.

- Vi har stor tro på at Hroar vil representere Lions på en flott måte. Kombinasjonen av systematiske evner og en herlig personlighet vil gjøre ham han en flott og samlende leder for Lions, sier guvernørrådsleder Lill Alver.