Drysser julegaver over lokal frivillighet | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Drysser julegaver over lokal frivillighet

GAVMILDE: Arve Lund (tv) og Odd Ivar Søberg i Lions Club Rena med julegaver til lokale formål. (Foto: Rune Hagen )

Drysser julegaver over lokal frivillighet

Lions Club Rena hyller frivilligheten og deler rundhåndet ut lokale julegaver

Det er mange som fortjener hyllest, sier Arve Lund og Odd Ivar Søberg i Lions Club Rena.

Lokallaget på Rena påskjønner hvert år lokale lag, foreninger eller institusjoner med en ekstra julegave; i år på 50.000 kroner.

Fallalarm-matte

I år søkte Desettunet om tilskudd til en fallalarm-matte som ligger foran sengen til pasienter. Alarmen er koblet opp mot en ansatt på vakt, og vil slå ut dersom pasienten faller ut av sengen.

– Tiltaket er så godt at vi like godt har bestemt oss for å gi tre alarm-matter; til Desettunet og til andre – og tredjeetasje på Ryslingmoen, opplyser Arve Lund, leder for Lions på Rena og nestleder for Lions Norge.

Åpent på julaften

Lions Club Rena har også gitt 25.000 kroner til Frivillighetssentralen på Rena som vil ha åpent arrangement på julaften.

Elevrådet ved Åmot ungdomsskole fikk i høst fem tusen kroner til årets juleball.

Eldreutvalget i kommunen og Osen og Slemdalen helsesportslag har også fått fem tusen kroner hver.

I tillegg har det driftige Åslia skilag fått åtte tusen kroner til innkjøp av idrettsutstyr; blant annet medisinballer til innetrening.

Lions Club Rena har også bidratt med 60.000 kroner til gjenoppbygging av en skole for 900 elever på Haiti.

Dugnad og salg

Lions Club Rena har 28 medlemmer, og henter inntekter gjennom dugnader (særlig Birken), tulipansalg og salg av julekalender.

– Vi hjelper til både lokalt, nasjonalt og ute i verden. Men mesteparten av det vi får inn går til lokale tiltak. Vi ønsker å støtte lokal frivillighet, understreker Lund og Søberg.