Strålende riksmøte i Sarpsborg | www.lions.no

Forsiden > Distrikt 104 C3

Strålende riksmøte i Sarpsborg

Guvernørrådsleder for 2017-2018 ble Arve Lund fra Lions Club Rena

Åpningen på fredagen var spekket med gode taler og underholdning.Divisjonsdirektør for psykisk helse ved Sykehuset Østfold, Irene Dahl Andersen, orienterte om behandlingen for denne pasientgruppen. Generalsekretær Rikke Lind fra Redningsselskapet fortalte om organisasjonens engasjement for flyktningene, og viste film om det vanskelige redningsarbeidet i Middelhavet.

Lionsklubbene i Sarpsborg hadde gjort en fremragende jobb med å booke inn et variert knippe lokale artister. Kai Robert Johansen spilte trompet alene og sammen med den herlige «Spilloppgjengen». Her kom både Elvis-sanger og sommerviser som perler på en snor. Sarpsborgs store sanger Ann Kristin Elverum og organist Karl Andreas Næss imponerte med gull fra teater- og operaverdenen.

Utdelingen av Lions årlige tulipan- og ungdomspris ble både gripende og tankevekkende innslag. På fredagskvelden samlet alle seg i Inspiria-senteret vegg i vegg for vennetreff med variert fingermat. God kjemi mellom medlemmer er viktig for frivilligheten, her fikk vi i tillegg oppleve et artig og lydsterkt kjemi-show.

Selve møtet fredag ettermiddag og lørdagen var spekket med gode presentasjoner som talte til både hjerte og hjerne. Svein Berntsens innlegg om prosjektet for barn i Libanons flyktningeleire høstet gode tilbakemeldinger både blant de fremmøtte og hjemmesittere som fulgte møtet via streaming.

Årets internasjonale gjest var Gudrun Björt Yngvadottir fra Island. Hun er kandidat til 2. visepresident for Lions Clubs Internasjonal (avgjøres på årets internasjonale Convention). Hun uttrykte stor takknemlighet for støtten fra Lions i Norge. Hun la også vekt på norske Lions’ arbeid for barn og unge, spesielt Mitt Valg og Lions Tulipanaksjon. – Jeg er ikke så sikker på om dere vet hvor flinke dere er, sa hun. Nå krysser vi fingrene for at vår første kvinnelige verdenspresident kommer fra Island! Internasjonal direktør Svein Berntsen presenterte LCI’s strategi frem mot 2020. Vi skal tydeliggjøre Lions som merkevare, og det ser nå ut til at arbeid for barn og unge har vunnet kampen om å bli vår internasjonale fanesak.

Det var flere saker som ble trukket eller utsatt. Mest temperatur ble det rundt forslagene om å styrke kommunikasjonsarbeidet, et tydelig signal fra organisasjonen til bemanningskomiteen. Ny leder for forebyggende barne- og ungdomsarbeid (MD NAC) er Hans Otto Glomsås fra Lions Club Odal, og guvernørrådsleder for 2017-2018 ble Arve Lund fra Lions Club Rena. Endelige vedtak på rapporter, forslag og valg blir sendt til klubbene når protokollen er klar.

Tradisjonen tro ble Riksmøtet avsluttet med en flott festmiddag lørdag kveld. Selveste Tordenskjold (Alexander Hermansen) var kveldens festlige toastmaster og Bjørnar Spydevold og Kari Stokke sørget for det musikalske bakteppet.

Evalueringen er sendt ut til deltagerne og blir publisert her når den er klar.