Lions Club Brumunddal kunne overrekke en sjekk på 100.000 | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Lions Club Brumunddal kunne overrekke en sjekk på 100.000

Det nye avlastningssenteret i Brumunddal, Vesselbakken avlastningssenter, har vært i drift siden november. Men den offisielle åpningen skjedde onsdag. Da vanket det både blomster, godord, og pengegaver

Endelig er dagen her, åtte år etter at vi hadde det første planleggingsmøtet, kunne leder for avlastningssenteret, Hege Therese Granstrøm, konstatere da hun ønsket de inviterte gjestene velkommen til den offisielle åpningen.

Lang veg fram

At hun var strålende fornøyd med det nye bygget, som erstatter gamle Bjønnhaug avlastningssenter, la hun ikke skjul på.

– Dette har vært en drøm for mange av oss. Nå står vi her, sa hun.

At vegen fram til fullføring har vært lang, la verken hun eller rådmann Jørn Strand skjul på.

– Det har vært mange svinger på vegen hit. Faktisk har det gått tre kommunestyreperioder fra vi startet arbeidet. Engasjementet har vært stort, og innspillene mange, sa Strand.

– Men nå har vi fått et fantastisk bygg viet en helt avgjørende viktig tjeneste i kommunen, slo han fast.

Han kunne samtidig berolige politikerne som var til stede under åpningen med at kostnadsoverslaget også vil holde.

Adm.dir. Svein Tollersrud i entreprenørfirmaet Martin M. Bakken, som har bygd avlastningssenteret, kom også med godord om prosessen og det gode samarbeidet med kommunen.

Pengegaver

– Det har vært et komplisert oppdrag, et bygg på 1.450 kvadratmeter som inneholder rundt 70 rom med stort og smått. Men et tett og godt samarbeid med oppdragsgiverne har gjort at vi også er fornøyd med jobben, sa han.

Den kunstneriske utsmykningen er det Kathrine Kullberg som har stått for, og Odd Hermann Roel Børke, leder av kommunens utsmykningsutvalg, uttrykte stor tilfredshet med arbeidet hun har gjort.

Under den offisielle åpningen vanket det, i tillegg til godord og blomster, også et par solide gaver, øremerket leker og utstyr.

Rune Stangnes fra Lions Club Brumunddal kunne overrekke en sjekk på 100.000 kroner, overskudd fra fjorårets andeløp og kalendersalg, og Jorunn Bratberg og Marit Løberg fra «Flittige hender» bidro med 50.000 kroner.

Avlastningssenter for barn og unge

Det nye avlastningssenteret til 64 millioner kroner er på 1400 kvadratmeter og rommer ti soverom fordelt på to avdelinger. I tillegg er det to barneboliger som inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og eget bad.

Bygget inneholder også terapibad, sanserom, stuer, trim-/lekerom, foreldrerom, møterom og garderober.