KEWALIN BLE VINNER AV LIONS FREDSPLAKATKONKURRANSE 2015 | www.lions.no

KEWALIN BLE VINNER AV LIONS FREDSPLAKATKONKURRANSE 2015

Distrikts- og nasjonal vinner Kewalin Nopparit med sin flotte tegning

KEWALIN BLE VINNER AV LIONS FREDSPLAKATKONKURRANSE 2015

Mandag den 14. desember ble en stor dag for Kewalin Nopparit som er elev på Bakke skole på Kløfta

I forbindelse med et Luciaarrangement på Bakke skole, ble det plutselig svært folksomt i gymsalen. Det kom som en overraskelse at det skulle offentliggjøres hvem som hadde vunnet distriktsfinalen i lions internasjonale tegnekonkurranse for fred.

Her var det mange som ville gjøre stas på vinneren. Distriktsleder Torstein Nærbø kom fra Toten for å utrope vinneren, og det ble Kewalin Nopparit i klasse 7c. Jubelen sto i taket da hun kunne motta diplom og en premie på 1.000 kroner.

Men det stoppet ikke der. Kewalin hadde, med sin flotte tegning gått videre til en landsfinale, og hun gikk helt til topps også her. Lions Norges øverste leder, guvenørrådsleder Kay Arne Sørensen hadde tatt turen fra Oslo til Kløfta for å gjøre stas på årets nasjonale vinner. Han hadde med et diplom og kunne fortelle at premien var på 5.000 kroner. Men denne premien var ikke ment for bare Kewalin. Disse pengene skulle hun bruke til å gjøre noe hyggelig for hele klassen sin. Hun kunne selv bestemme hva de skulle gjøre: Kanskje ta en tur, kanskje et teaterbesøk, kanskje en pizzafest, eller noe annet. Hun kunne bestemme dette. Da måtte det jo bli mer jubel, ikke minst fra klassen hennes.

Ordføreren i Ullensaker, Tom Staahle var også en av gratulantene. Han kunne fortelle at denne tegningen til Kewalin skulle komme på veggen i Rådhuset.

Det var også hyggelig at familien til Kewalin kunne være tilstede på Bakke skole og ta del i denne store dagen til Kewalin.

Kewalin selv visste ingen ting på forhånd, så hun ble nesten målløs av all viraken. Fotografer sto i kø for å ta bilder, og pressen var til stede. Alle var mektig imponert over den flotte tegningen hennes

Vinnertegningen er nå sendt til Lions hovedkontor i Oak Brook, Chicago, USA der den vil konkurrere med andre nasjonale vinnertegninger om en rekke fine premier. Førstepremien er en reise til New York i forbindelse "Lions Day with the UN".

Det var lionsklubben på Kløfta som sto som arrangør av denne tegnekonkurransen på både på Borgen, Åreppen og på Bakke skole.