LC Øyer-Tretten Vi vil hjelpe til med å hjelpe andre | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
LC Øyer-Tretten   Vi vil hjelpe til med å hjelpe andre

Forbererdt: Zuvad Gerzic (t.v.) og Ole K. Hagen i Øyer og Tretten Lions ha dde forberedt seg sammen med resten av klubben. De visste at flyktningestrømmen ville nå Øyer også. Onsdag tar de imot klær og leker til flyktningene som er innlosjert på Hornsjø.Begge foto: Einar Odden

LC Øyer-Tretten Vi vil hjelpe til med å hjelpe andre

Nok en gang er det fylt opp med flyktninger på Hornsjø, aller innerst i det vintertilgjengelige Øyerfjellet. De trenger mer enn kost og losji.

1445613679827

ØYER: Onsdag gjennomfører Øyer og Tretten Lionsen aksjon de samme flyktningene kanskje ikke kunne drømme om da de la ut fra hjemlandene sine. Øyværingene blir bedt om å bidra med vinterklær og leker til barna.

– På Hornsjø er det 130 flyktninger. Tretti av dem er barn. De har fått en klespakke av myndighetene, men den pakken passer neppe til forholdene ute på Hornsjø, sier Ole K Hagen.

Uteklær

Derfor står uteklær og uteleker på lista over det Lions-klubben gjerne vil ha til viderebefordring. Alle som har slike ting å avse, kan levere saker og ting ved Esso førstkommende onsdag.

Transportør Suvad Gerzic vet hva det gjelder. Han kom selv til Norge som flyktning fra det gamle Jugoslavia i 1993.

– Jeg tror det kom 11.000 bosniere til Norge den gangen. Vi ble tatt vel imot. Selv har jeg prøvd å gjøre det beste ut av det, sier Gerzic.

«Det beste» i hans tilfelle er ganske så bra. Den tidligere sjåføren fra Jugoslavia begynte først som vaktmester i Øyer. Nå eier han Hafjell Vaktmesterkompani og Hafjell Hytteservice, har investert i en rekke eiendommer i Øyer og har åtte mann i arbeid.

– Jeg har sett hvilke muligheter det er i Norge, sier Gerzic.

Hagen er pensjonist og pådriver.

Folkevandring

– Vi bestemte oss for å gjøre noe da vi skjønte at denne folkevandringen også kom til å nå oss i Øyer. Da vi fikk en telefon fra Jan Bjørke på Hornsjø, var vi egentlig klare, sier Hage.

Hornsjø er et transittmottak der flyktningene kan være fra en dag til ei uke. Bedriften har kontrakt til 11. desember.

Nettopp derfor har Lions-karene det travelt med å få saker og ting til fjells.

– Det er vel et annerledes klima i forhold til det de er vant til. Jeg kan godt tenke meg å få med noen akebrett dersom folk har noen til overs. Snøen er kanskje noe nytt for disse barna, og de må jo lære seg å leke ute, sier Ole K. Hagen.