En annerledes skoledag - det er mitt valg | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
En annerledes skoledag - det er mitt valg

Det er mitt valg - og nå er det mat

En annerledes skoledag - det er mitt valg

Tirsdag 27. oktober hadde elever og lærere ved Jevnaker skole en riktig «annerledesdag».

Mens 40 lærere «satt på skolebenken», hadde ulike organisasjoner i bygda overtatt ansvaret for ca. 230 elever. Foranledningen var at skolens ledelse og ansatte hadde besluttet å ta i bruk programmet «Mitt valg» som metodisk verktøy og hjelpemiddel i skolens holdningsskapende arbeid. Programmet et utviklet av Lions og anbefalt av Utdanningsdirektoratet, men før det kan innføres i undervisningen, må lærerne kurses. Dermed overtok Lionsklubben på Jevnaker ansvaret for elevenes skoledag, støttet av gode og dyktige medhjelpere fra andre lag og foreninger. Uten et slikt samarbeid hadde det neppe vært mulig å gjennomføre «annerledesdagen». Mens lærerne var på kurs, der engasjementet for øvrig var aldeles strålende, deltok elevene på aktiviteter som spente fra sjakk og bridge til bordtennis, natursti, miniatyrskyting, orientering, bygging av gapahuk, matlaging ute (ikke pølser), orientering om jakt og fiske, innføring i naturens matplanter – i det hele tatt… dette var en god og annerledes dag for alle som deltok. Lionsklubben ønsker skolen lykke til med arbeidet fremover og takker alle gode hjelpere fra de andre foreningene for strålende innsats.