Månedsbrev November | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3

Månedsbrev November

Månedsbrev distrikt 104C3 november 2015

  Nå faller bladene av trærne, fuglene er borte og det er på tide å gjøre seg klar til mørketid og vinter. Men da er det også slik at det blir litt bedre tid for de fleste til å ta et tak med Lionsarbeid.

  Jeg har fått en del e-poster i det siste som viser at klubber har tatt tak i å hjelpe flyktninger og asylsøkere. Det er bra. Mange har bestilt klær etter den bestillingslista som ble sendt ut, får håpe det blir nok til alle. Selv om asylsøkerne bare bor en kort tid i vår kommune før de blir sendt videre, er det ingen ting i veien for å reise til et mottak og tilby seg selv til hjelp. Det har vært stor dugnadsinnsats fra mange på flere asylmottak. Vi kan synes hva vi vil om at mange kommer hit, men når de først er her, er det en humanitær plikt å hjelpe dem så godt vi kan.

    Resultatet av «Røde-Fjær»-aksjonen ble lagt med som vedlegg til en informasjonsavis fra Lions. Resultatet på litt over 24 millioner kroner kan vi være godt fornøyd med. Ikke alle er like fornøyd med at aksjonen kostet nesten 8 millioner å gjennomføre. Det kan vi også mene hva vi vil om, slik er det bare med store aksjoner. Så får vi håpe at vi kan gjøre innspill til vurderingen av aksjonen for å forbedre ting til neste aksjon.

  I dag går TV-aksjonen av stabelen, mange Lionsmedlemmer er ute med bøsser i sitt nærmiljø. Mange klubber har også bevilget kroner til aksjonen og Lions skal overrekke disse pengene i kveld. Det er bra at vi synes både nasjonalt og lokalt.

   Jeg oversender et brev til alle klubber med oppfordring til å delta på og bestille blomster til neste års tulipanaksjon. I forrige Lionsår var

 

 

 

 

vi opptatt med «Røde Fjær» sentralt, det tok tid og krefter. I 2016 er det bare Tulipanaksjonen, det er vår aksjon som har vært vårt varemerke i mange år. Tulipansalget gir inntekter til Tulipanfondet der vi kan søke om bidrag til lokale tiltak. Jo flere tulipaner, dess flere kroner. Håper vårt distrikt kan følge opp de gode tradisjoner vi har hatt i mange år med å være det beste distriktet til å selge tulipaner.

    I distriktet har valgkomiteen så smått begynt sitt arbeid. Vi håper at klubbene er flinke til å hjelpe til med å finne gode kandidater til de verv som skal besettes slik at vi får til et godt distriktsråd og styre til neste år.

   I tillegg forsøker vi å finne skoler som kan være med på vurderingsarbeidet som skal gjøres av «Mitt Valg».

   Det er tid for sonemøter og klubbesøk. I mage soner er det mange som kommer på sonemøtene, det er bra. Vi håper at de som kommer, får inspirasjon til klubbarbeidet og at sonen er et hyggelig møtested med medlemmer fra alle klubbene i sonen. Sonen skal styrkes og soneleder utfører et viktig arbeid med å være bindeleddet mellom distrikt og klubber.

Mange klubber har vært flinke til å sende inn korte referater fra klubbmøter og aktiviteter. Det er bra slik at både soneleder og distriktsleder får vite om hva som skjer rundt om i klubbene. Håper dette kan fortsette.

Hilsen

Torstein Nærbøe

Distriktsleder.

 

Informasjon fra PRC

 

Dette er en liten informasjon om meg selv som nå skal være PRC i 104 C 3 som er det nye navnet på vårt distrikt jeg regner med at tallet 3 vil bli borte om litt. Jeg har vært medlem i LC Ringebu-Fåvang siden 1979 og er selvstendig næringsdrivende blomsterhandler i Ringebu.

 

Som PRC så får jeg noe informasjon om det som har stått i div. aviser, men jeg ønsker å få innspill fra alle våre klubber. Dette kan gjøres på en enkel måte for alle dere som bruker egen hjemmeside via Lions nettside. Legg ut på Nyheter, men husk å kryss av i en liten firkantet boks som står like over tittelfeltet. Da får jeg automatisk beskjed og legger da artikkelen ut på distrikts siden i sin helhet slik som dere har laget den.

 

Jeg ønsker også i år å få tilsendt klubbaviser, det lages mange fine utgaver.

Ønsker å få de som E-post, helst i pdf-fil Den beste avisen blir premiert på DM 2016

 

Så til klubbenes PRK og Web red. Prøv å få tid på møtene til en liten gjennomgang om nyheter på DS samt sørge for at månedsbrevet fra DG blir et tema på hvert møte.

 

Er det noen spørsmål så er det bare å ta kontakt, så skal jeg hjelpe så godt som mulig.

Det er lagt ut noe pr i dag på distrikt siden (DS). Det er ingen grunn til å gjenta det her, men vi har besøk av verdenspresidenten nå i høst så jeg anbefaler dere å ta en tur.

 

Møt Lions’ internasjonale president Yamada!

Lions Clubs Internationals president Dr. Jutsuhiro Yamada kommer på besøk til Norge 6-10 november 2015. I den anledning inviterer vi til et Lions-seminar med middag på Bølgen og Moi Høvikodden søndag den 8. november kl 17.

 

Vår internasjonale president ønsker å møte flest mulig medlemmer, venner av Lions og andre interesserte i løpet av sitt opphold. Programmet innebærer besøk av Asker Lions kunstutstilling, Oslo Bergs bokmarked og Lions Førerhundskole (mer detaljert program for besøket kommer senere).

 

Seminaret

Dr. Jutsuhiro Yamada kommer fra Japan og har i 45 år jobbet som kirurg. Les hans biografi her. Han vil på seminaret snakke om sitt

 

 

program for 2015-2016: Å gi verdighet til andre gjennom humanitær hjelp.

 

 • Lions internasjonale direktør Svein Ø. Berntsen vil fortelle om ny strategi for Lions Clubs International.

   

 • Einar Lyngar fra Lions Club Ringsaker vil orientere om vårt prosjekt for syriske flyktningbarn.

   

 • Nye medlemmer: Dersom klubbene ønsker det vil vår internasjonale president kunne bidra i en seremoni for opptak av nye medlemmer etter middagen.

   

  Påmelding: Ønsker du å delta på arrangementet vennligst betal inn 450 kr per person til kontonummer 9001.23.04268. Merk innbetalingen med navn.

   

  Påmeldingsfrist / betalingsfrist er den 4. 11 2015. Drikke betales av den enkelte.

   

  Restauranten ber dere om å ta med små valører.

   

   Vi håper mange av dere vil ta søndagsmiddagen sammen med andre Lions den 8.11 2015.

   

  Hvis du ønsker å se på utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter før middag kan vi opplyse om at utstillingen holdes åpen til kl. 17.00. Dette betales av den enkelte.

   

  Adresse for dagen: Bølgen og Moi Høvikodden, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.

   

  NB. Det er godt med parkeringsplasser.

   

  MELD DEG PÅ HER

   

  For deg som ikke er medlem i Lions, meld deg på ved å sende en e-post til generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard, hlm.oppegaard@lions.no

   

   

  Hilsen

  Jarle Lavik

  PRC