Lions utvider sitt samarbeid med Birken | www.lions.no

Lions utvider sitt samarbeid med Birken

(Bildet er fra Ridderuka 2015 hvor jeg fikk være med på hundekjøring

Lions utvider sitt samarbeid med Birken

«Som vi avtalte ved forrige møte, så har vi diskutert deres forslag internt, og vi er veldig interesserte i å prøve denne ordningen sammen med dere under Birkebeinerrennet 2016. Dette blir da en prøveordning, som vi møtes og evaluerer i etterkant.» Hilsen Nina Forårsveen, kundekoordinator i Birken

Er ikke dette tidenes gladmelding?

Gjett om det var en stolt generalsekretær som kunne videreformidle dette til årets Guvernørråd!

Lions Club Rena og andre omkringliggende klubber har som kjent samarbeidet godt med Birken i mange år med å organisere overnatting for deltagerne. I vårt møte med Birken den 17. juni då hvor Vibeke, daværende distriktsguvernør Arve Lund og undertegnede stilte fra Lions, luftet vi mulighetene for å tilrettelegge for synshemmede/blinde under Birken under trygge og gode rammer.

Lions har som kjent god erfaring med lignende arrangement for eksempel Beito-leiren, Løvelekene, Helsesportsuka i Tana/Nesseby, Helsesportsuka i Porsanger og Ridderrennet.

Det vi tilbød Birken var å innlede et samarbeid. Birken vil tilrettelegge for vårt arbeid med blinde og svaksynte, slik at de får en tryggere, og mer forutsigbar, gjennomføring av Birkebeinerrennet. Lions er jo som kjent et bredt internasjonalt nettverk, kanskje vårt samarbeid og felles målsettinger med Birken kan overføres til andre lands idrettsarrangement f.eks. til Vasaloppet?

Samarbeidet med Lions viser at Birken utvider sitt samfunnsansvar. Kanskje vi skal jobbe videre sammen under dette felles målet - å se Birken vinne Inkluderingsprisen på Idrettsgallen – slik tidligere verdige vinnere som Trondhjem Karateklubb, Funkis Snowboard og Oslo Maraton har gjort tidligere ved å synliggjøre hvordan de inkluderer funksjonshemmede i sine respektive arrangement.

Vi ser frem til et positivt samarbeid med Birken!