Sesongstart med Kittilbutur | www.lions.no

Sesongstart med Kittilbutur

Damene ved Kittilbu Utmarksmuseum

Sesongstart med Kittilbutur

Tirsdag 18.august var det sesongstart for Kvitsymra Lionsklubb  og vi dro til fjells for å besøke Kittilbu Utmarksmuseum. Museet er en del av Randsfjordsmuseene og ligger i Gausdal Vestfjell.

Vi hadde avtalt å møtes rundt kaffebålet ved Kittilbutjernet for å høre litt om hva Even Røhnebæk  (daglig leder  for Gausdal Fjellstyre)  steller med i Gausdal Vestfjell /Langsua Nasjonalpark.

Det ble en  trivelig og veldig informativ time i strålende sol. Visste du at Langsua Nasjonalpark (åpnet mars 2011) er på over 1000 kv2 og at mer enn halvparten ligger i Gausdal, selv om det er 6 andre kommuner som også er med i verneområdet? Eller at Gausdal fjellstyre kan tilby fjellvandrere 14 åpne buer og 3 steinbuer samt 5 utleiehytter?

Even orienterte ellers om  ansvarfordeling mellom Statsskog (som grunneier), Nasjonalparkforvalterne, SNO (Statens NaturOppsyn). Alle har kontor og holder til under samme tak på kommunehuset ,der også daglig leder for Kittilbu Utmarksmuseum har sin base, en stor fordel for samarbeidet og en ikke ubetydelig arbeidsplass for Gausdal med til sammen 6-7 personer.

Etterpå gikk vi over veien til Kittilbu Utmarksmusem der vi ble godt tatt imot av Charlotte Kirk og fikk orientering om  museets tilblivelse og utvikling fram til i dag og ikke minst planer for satsing framover !

Mye spennende på gang både med utvidelse  av selve bygget og området rundt  for å få flere til å stoppe og komme innom.

Vi gikk en del av kulturstien og over veien til en helt ny attraksjon: «Fugletitterskjulet»  ved Kittilbudammen, et eldorado for våtmarksfugler og fugletittere, som helt sikkert  blir enda mer besøkt når infotavler m.m. kommer på plass.

Tilbake på Museet hilste vi på Deisjøbamsen  (skutt på Vestfjellet i 2008)  og fikk servert økologisk kaffe og sveler. Deilig det også  og Ingunn overrakte en Kvitsymra vase til Charlotte som en liten takk fra en veldig fornøyd damegjeng fra LC Gausdal Kvitsymra .

Dagen sluttet med en fantastisk solnedgang og fargespill av skyer mens vi kjørte hjem fra Værskei  og fjellet.

Bildene viser  litt av stemningen rundt kaffebålet og president Ingunn som overrekker Even en Kvitsymra vase  som takk for at han ville ta imot oss. Glimt fra Jernhaugene langs kulturstien , fugletitter skjulet og inne fra Kittilbu Utmarksmuseum.