Lions clu Gjøvik med andeslepp på barnas dag | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Lions clu  Gjøvik med andeslepp på barnas dag

Relaterte bilder

POPULÆRT: Nesten alle badeender er kjøpt, og det ligger an til et ny, spennende konkurranse. Fra venstre Henrik Hovi, Malin Tveit, Ståle Skarkerud, Else-Karin Engdal, Odd Tveit og Torgeir Øksne.Foto: Kristin Stavik Moshagen

Lions clu Gjøvik med andeslepp på barnas dag

Odd Tveit i Lions Gjøvik opplyser at 1200 ender vil bli sluppet ut. Det er like mange som i fjor.

For ett av lørdagens store trekkplastre er andeløpet. For fjerde år på rad skal gule badeender slippes fra brua ved Hunton og følge Hunnselva ned mot McDonalds. Det pleier å være mye spenning, og mange løper langs elva nedover for å følge dramatikken.

– Det er noen få lodd igjen. Hvis vi fortsatt har flere lodd igjen, vil de bli solgt på arrangementsdagen, men det er usikkert, sier Tveit.

Gir bort overskuddet

Eier av første and i mål vinner 20.000 kroner, mens andremann vinner 10.000 kroner. Premiepotten på tredje- og fjerdeplass er 5000 kroner. Alle premiene er gitt av næringslivet i Gjøvik slik at inntektene fra loddsalget i sin helhet går til tiltak for eldre og yngre i Gjøvik-distriktet.

– I fjor kjøpte vi inn 30 TV-er til Haugtun i samarbeid med Gjøvik Elektriske, opplyser Torgeir Øksne.

Åslundmarka bo- og omsorgssenter har også nytt godt av overskuddet. Nytt av året er at overskuddet også kan gå til den yngre generasjon.

– Mange lag, foreninger og organisasjoner søker om midler fra oss. Vi ser det er et behov og at kommunens penger ikke strekker til. Andeløpet er veldig populært blant barnefamilier, og vi vil ha muligheten til å gi litt tilbake til den oppvoksende generasjon, sier Øksne.