Liv på Rømåssetra 2015 | www.lions.no

Forsiden > Distrikt 104 C3
Liv på Rømåssetra 2015

Liv på Rømåssetra arrangeres for 31. gang

Søndag 26. juli skrur Lionsklubben Ringsaker Nord klokka mange tiår tilbake og ønsker velkommen til en dag med LIV PÅ RØMÅSSETRA.

Da befolkes ei gammal setergrend, som i liten grad har forandret seg siden de virkelige seterbudeiene forlot Rørsrudsetra midt på 50-tallet.

Du vil få oppleve slåttefolket som kommer til seters for å ta fatt på onna, og se hvordan dette foregikk med de redskaper de hadde den gangen. I tillegg vil du få se en rekke ulike seteraktiviteter, gamle husflidsaktiviteter, smiing, høvling av takflis med høvel og hest – og mye mer.

Du vil møte hester, geiter, sauer, kaniner og høns. På Bergslykkja vil det foregå barneaktiviteter, og her blir du møtt av skapninger på både to og fire.

Innimellom alt dette blir det underholdningsinnslag. Det blir musikk og sang. Felespill og trekkspill vil høres opå setervangen.

Underholdningen i år blir ved Anne Persdotter Flugstad og Fred Dalbakk. Anne og Fred er to allsidige aktører som spiller på mange strenger. De har samarbeidet i mange år og har gjort mange Prøysenprogram. Konsertforestillingen passer for alle aldersgrupper. Skolen, skolevegen og elevene er tema.

Alf Prøysens sanger og figurer settes inn i en kontekst tilpasset barns hverdag i dag. Overraskende og morsomme vinklinger med musikalske sprell og egne musikkarrangement. En tidsaktuell , morsom og litt alvorlig konsertforestilling.

Anne har reist rundt med ulike forestillinger siden 2000. Fred er mye brukt som gitarist i mange ulike settinger og for ulike artister. Til daglig er han musikkprodusent i Studio 19 på Hamar.

Det er nå 31 år siden LIONS RINGSAKER NORD arrangerte sitt første stevne. Hvert år har det vært mellom 1000 og 1500 besøkende, noe som har gjort dette arrangementet til et av de største i kommunen. I år er det sogneprest Siri Sunde som åpner stevnet.

I anledning 30-års jubileet ble det i 2014 skrevet en kort historie om stevnet og begynnelsen fra 1985. Heftet kan også i år  kjøpes på stevneområdet.

Ta en tur opp til Rømåsen ! I tillegg til aktiviteter og underholdning, får du kjøpt setermat, rømmegrøt, kaffe, vafler, is og pølser, brus og mye mer.