Vi forbereder Røde fjær aksjonen | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3

Vi forbereder Røde fjær aksjonen

Lions møte i Ringebu

Foredragsholder og inspirator  Lise Gullbansen

Forbereder Røde Fjær-aksjonen

 

Det har gått fem år siden siste Røde Fjær-aksjon, og Lions klubbene rundt om i landetforbereder seg nå til ny aksjon. I Ringebu har Lionsklubben planen klar til aksjonsdagen 8. februar.

 

Tida går fort og nå er det alt gått fem år siden sist Lionsklubbene hadde sin siste Røde Fjær aksjon. I vinter er det klart for en ny aksjon, og for Lions klubbene i Midtdalen er det søndag 8. februar som er dagen vi får besøk på døra. 

 

Ambisiøst program

Tirsdag kveld var det medlemsmøte i Lions Club Ringebu-Fåvang hvor planen for aksjonen ble presentert. Klubben har en aksjonskomite bestående av fem personer der Lars Romsås er leder. Romsås presenterte komiteens program, som vil foregå både før og etter innsamlingsdatoen 8. februar. 

– Vi starter allerede den 28. november, samme dato som julegateåpningen i Ringebu. Da har vi åpent på Hanstadhuset i Vålebrua, hvor vi selger blant annet kaffe, kaker og gløgg. Videre er vi på plass på Coop Prix på Fåvang den 6. desember hvor vi har stand inngangshallen. Den 13. desember fortsetter vi på Fåvang og kler oss i førkrigsantrekk og deltar på julemarked på Huset Granmo. Der skal vi selge boka «Mitt Valg» til inntekt for aksjonen, fortelløer Romsås til Dølen. 

Alle disse små arrangementene er selvsagt til inntekt for Røde Fjær aksjonen. 

Klubben samarbeider også med klubbene i Nord- og Sør-Fron, blant annet om et foredrag med Torstein Rudihagen. 

– På nyåret er det konsert med Veronica Akselsen på Ringebu Ungdomsskole tirsdag den 3. februar. Samme kveld får vi se og høre deltagere på kommunens kulturskole på scenen. Så er vi klare for selve innsamlingsdagen søndag 8. februar. Men vi holder på enda litt, når vi er i siget. 3. mars har vi vårt tradisjonsrike moteshow på Ringebu Ungdomsskole, og gir inntekten derfra til Røde Fjær-aksjonen, forteller Lars Romsås. 

 

Mitt Valg

Lions Røde Fjær aksjon 2015 går til inntekt til barne og ungdomsprosjektet Mitt Valg. Prosjektet er et undervisningsopplegg for barnehager og skoler, og er lagt opp for å blant annet forebygge problematferd som mobbing og rusmisbruk. Prosjektet lærer barn og unge å ta gode valg, og bidrar til å skape et godt læringsmiljø. 

Lions Club Ringebu-Fåvang hadde på møtet tirsdag kveld invitert Ingeborg Grimsrud som jobber med rus og psykisk helsetjeneste i Ringebu kommune til å fortelle om sine erfaringer med hvor viktig det er å skape trygge oppvekstsvilkår og læringsmiljø. Hun stilte seg klart og tydelig bak Lions Røde Fjær aksjonens motto: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. 

 

30 millioner er målet

Prosjektleder for Lions Røde Fjær-aksjon 2015, Lise Gulbransen var til stede på tirsdagens møte, og kunne blant annet fortelle at målet for innsamlingsaksjonen er å samle inn 30 millioner kroner. Lokalt i Gudbrandsdalen er målet å samle inn 3 millioner kroner. Totalt 16 000 bøssebærere over hele landet vil 7. og 8. februar 2015 banke på norske dører og be om våre bidrag. I Ringebu er det behov for om lag 75 bøssebærere, noe som klubben søker 4H-klubbene i kommunen om å hjelpe til med. 

 

Kjappe fakta om Røde Fjær aksjonen

 

Startet i 1966

Aksjonen er hvert femte år

Innsamlingsaksjonen finner sted 2. - 8. februar 2015

Bøssebæreraksjonen finner sted 7, og 8. februar 2015

Utføres av lokale Lions klubber på frivillig basis

Målet er å samle inn 30 millioner kroner

Inntekten fra aksjonen går i sin helhet til Mitt Valg

Mitt Valg er et program for barn og unge som forebygger bla. problematferd

som mobbing og rusmisbruk