– Vi kjører ut strøsand - Lions Club Gausdal | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
– Vi kjører ut strøsand - Lions Club Gausdal

FOREBYGGENDE: Lions-medlem Brede Brattås, president John Seielstad i Lions Club Gausdal, og daglig leder i Gausdal Frivilligsentral, Karin Bjørnødegaard, er glad for å kunne tilby sandsekker til alle kommunens eldre som mottar helsehjelp. Foto: Dagfinn Hovland Foto: Dagfinn Hovland, GD.no

– Vi kjører ut strøsand - Lions Club Gausdal

I samarbeid med Gausdal Frivilligsentral har Lions Club Gausdal påtatt seg å kjøre ut sandsekker til alle kommunens eldre som mottar helsehjelp.

Gausdal: – Det er cirka 200 mottakere av sandsekker nå i høst, sier Karin Bjørnødegaard i frivilligsentralen i Gausdal.

Hun forteller at hun fikk høre et foredrag av kommuneoverlege Helge Lund i Os kommune, om hva de har gjort for å forebygge fallulykker. I ettertid har hun tenkt en del på det med sandbøtter som ble kjørt ut til eldre, og den forebyggende effekten det har på antall lårhalsbrudd – og ikke minst sparte penger. Sammen med folkehelsekoordinator Marit Lang-Ree Finstad i Gausdal kommune, tok de i sommer tak i problemet med fallulykker og hvordan det kan forebygges blant annet vinterstid.

Les hele artikkelen på GD.no: - Vi kjører ut strøsand