Lefesbaking 2013 | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3
Lefesbaking 2013

Smøregjengen i full gang.

Lefesbaking 2013

Ivrige Rundskuedamer baker til julemessa de skal ha på Sanitetssenteret 23.november.

Lefsebaking 2013

Her går det unna med fynd og klem . Vi fikk laget 96 pakker à 5 stk  (480 lefser!) + en del til kaféen og noen smaksprøver.  Søndag laget vi forresten så fine lefser at vi måtte "krangle" oss til noen få smaksprøver til kaffen! 

Spjelkavik og Aspøy skoler låner ut kjøkken til Lions. Det blir bakt lefser, flatbrød, kransekaker og havrekjeks. 

Denne jobben har vi gjort i mange år, så vi har fått en god rutine i arbeidet. Det er jevnt fordelt på hvem som lager deiger og smurninger, og så er det bare å sette i gang!  Lefsene har sin faste seremoni: Først starter bakerne, så overtar stekerne, deretter blir lefsene kostet og lagt til dynking. Til slutt kommer de som smører og pakker. 

Det er som en liten fabrikk.  Alt er laget svært nøye: deigene,  bakingen, smurningen og pakkingen!  Ingenting er overlatt til fantasien her i gården! Den opplæringen vi fikk av de som var dreven i faget, sitter som spikret, og informasjonen går videre til de nye i klubben. Kvalitet lønner seg, og baksten er svært populær.  Når julemessen åpner sine dører lørdag formiddag, blir dette revet bort.

Hvert medlem baker også "gammeldagse" julekaker som vi selger på julemessen, og salget viser at det er mange som setter pris på at vi hjelper de med julebaksten! 

Medlemmene våre strikker og syr dukkeklær til julelotteriet.  Vi selger lodder på kjøpesenter i byen og på Moa. Her har vi også med andre gevinster som blir gitt inn til Lions.  Dette gir en god inntekt  til julemessen. 

Medlemmene våre strikker og syr, lager juledekorasjoner og morsomme julegaver til barn og voksne. Alt blir solgt på julemessen. 

Denne julemessen gir oss en flott inntekt.  Netto ca kr 70 000,- som vi kan få gleden av å dele ut videre.  DA er det kjekt og godt å få være Lions-medlem!