LC ÅLESUND / HESSA KLUBBMØTE / BEDRIFTSBESØK | www.lions.no

LC ÅLESUND / HESSA KLUBBMØTE / BEDRIFTSBESØK

Smilende gutter på bedriftsbesøk

LC ÅLESUND / HESSA KLUBBMØTE / BEDRIFTSBESØK

Onsdag 9. oktober var vi på bedriftsbesøk, først på helikopterbasen ved Ålesund Sykehus og deretter gikk ferden til Tafjord Kraft sine lokaler .

Denne kvelden startet med bedriftsbesøk på helikopterbasen ved Ålesund Sykehus hvor
Odd Arne informerte om sin arbeidsplass.

Dette ble en spennende og interessant opplevelse. De fleste gutter har nok et spesielt forhold til fly og helikopter.  Her fikk vi en innføring i hva helikopteret kan brukes til, samt en demonstrasjon om effektiviteten da de måtte en liten tur til Vigra flyplass med noe blod til en ulykke.

Noen praktiske opplysninger om helikopteret og driften:

Helikopteret er av typen Agusta Westland ( AW139) og er produsert i Italia.

I følge flygeren som var på vakt så er det et fantastiske helikopter som har svært få begrensninger når det gjelder vær og oppdrag.

Det har et mannskap på 4, flyger, redningsmann, anestesi lege og anestesi sykepleier
og blir operert av Lufttransport i regi av statens Luftambulanse. Det har plass til 2 bårer.

Sist år utførte helikopteret 697 oppdrag hvorav 470 var akutt oppdrag, resten var transport mellom sykehusene.
Basen ved Ålesund Sykehus  har som primærområde Møre og Romsdal.

Etter denne spennende omvisninger forflyttet vi oss til Tafjord Kraft sine lokaler hvor det ble avholdt klubbmøte. Rolf informerte om bedriften før vi fikk gå til dekket bord med nydelige smørbrød. Etter serveringen ble det tid til en omvisning i lokalene og ikke minst besøket i vaktrommet var en spennende opplevelse. Her har de full kontroll.

Perry