Tulipanaksjonen 2013 | www.lions.no

Distrikt 104 C3

Forsiden > Distrikt 104 C3

Tulipanaksjonen 2013

Lions Tulipanaksjon 2013: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne!

Lions' årlige innsamlingsaksjon arrangeres lørdag 27. april for 32. gang. Frivillige i Lions inntar da sentre, torg og handlegater over hele landet med favnen full av tulipaner. Støtt Lions og få en blomst! Innsamlede midler er øremerket holdningsskapende arbeid blant barn og unge.

1 million tulipaner gis bort denne lørdagen som kvittering for bidrag til Lions' forebyggende arbeid mot rusmisbruk.

Lokale tiltak

Å jobbe med gode holdninger og motivere barn og unge til å velge en positiv livsstil er en viktig sak for medlemmene i Lions. Innsamlingsaksjonen finansierer ulike rusforebyggende aktiviteter i lokalmiljøet. Blant de mest vanlige tiltakene er seminarer/foreldremøter med rusforebygging på agendaen, web/filmprosjekter, rusfrie konserter og sportsaktiviteter, støtte til ungdomsklubber og innkjøp av narkohunder til politi og tollvesen.

Det er mitt valg

”Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne” er grunntanken bak Lions' undervisningsprogram "Det er mitt valg". Opplegget gir lærere det verktøyet de trenger for å utvikle et positivt klassemiljø og styrke barns sosiale kompetanse. Programmet er tilpasset barnehage, grunnskole, ungdomsskole og videregående skole. Gjennom øvelser, rollespill og leker lærer barn og unge å kommunisere bedre med både jevnaldrende og voksne. Med økt kunnskap om å ta egne valg vil de enklere kunne velge bort problematferd som mobbing, vold og rusmisbruk.

Utdanningsdirektoratet anbefaler Det er mitt valg som "et program med dokumentert effekt" for forebygging av problematferd og utvikling av sosial kompetanse. Amerikansk forskning (Casel Institute) har funnet at gode programmer for utvikling av sosial og emosjonell læring (SEL) kan dokumentere økt læringsutbytte med inntil 11 prosent. ”Lions Quest”, som ”Det er mitt valg” bygger på, rangeres blant de 10 beste programmene i USA.

Slik kan du bidra

- Jeg håper folk tar godt imot våre frivillige medlemmer på aksjonsdagen og gir sitt bidrag der og da, sier Hroar Thorsen, leder for forebyggende barne- og ungdomsarbeid i Lions. Men om man ikke møter noen av oss eller ikke har kontanter der og da, kan du støtte oss på andre måter.

Virtuell tulipan på sms

Nytt i år er det vi kaller «Virtuell Tulipan». For 25 kroner kan du overraske kjærester, venner og familie med en hyggelig tulipan-hilsen på sms og tipse andre om å bidra. For å kjøpe til en venn:

Send SMS <<TULIPAN MOTTAKER DITT NAVN>> Eksempel: TULIPAN 41234567 PER HANSEN til 2300.

For å kjøpe til deg selv:  Send SMS <<TULIPAN>> til 2300: Eksempel: TULIPAN

Betal for blomsterbukett via sms

Har du ikke kontanter når du møter Lions med favnen full av blomster? Intet problem! Send SMS med teksten ”LIONS + klubbnummer” til 2300. Du mottar da en kvittering som viser at du har betalt 100 kroner. Kvitteringen en gyldig i en viss tid for å unngå misbruk.

Last ned flyer for virtuell tulipan

Les mer om å støtte Lions Tulipanaksjon på sms her

Les hvor mye av de innsamlede midlene fra sms-aksjonen som går til Lions?

Sett rett inn på konto

Du kan alltid bidra til vårt forebyggende arbeid ved å sette inn penger på Lions' aktivitetskonto: 6005 06 15696. Husk å merke innbetalingen med "tulipan".

Hva kan bedrifter gjøre?

Bedrifter inviteres til å støtte Lions Tulipanaksjon ved å kjøpe tulipaner til sine ansatte eller kunder. Med tulipanvase og tre buketter blir det fargefest i resepsjonen! Send en e-post til post@lions.no om du er interessert. Bedrifter kan også bidra ved å sette inn en en lenke/tab på sin facebookside eller hjemmeside http://mobideal.no/lions/bedrift.php

Det er også første gang Lions’ generalsekretær løper Sentrumsløpet i Oslo 27 april. Heidi Lill og alle de andre som løper for Lions har selvfølgelig aksjonens motto på den spesiallagede pustende trøya: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! Vil du slå følge, sende en e-post til hlm.oppegaard@lions.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fakta: Lions Tulipanaksjon
  • Lions Norge har 470 Lionsklubber over hele landet med 11.700 medlemmer
  • Siden 1983 har Lions hatt arbeid mot rusmisbruk på sin nasjonale plan.
  • Aksjonen gir over 8,5 millioner kroner netto, forutsatt at 1. million tulipaner selges for 100 kr per bukett á 8 blomster.
  • Klubbene disponerer nesten 6 millioner kroner til lokale forebyggende tiltak. De øvrige midlene går til det nasjonale Lions Tulipanfond som støtter større prosjekter.

Fakta: Det er mitt valg
  • 75 prosent av Lions Tulipanfond, tilsvarende 1,5 millioner kroner, går til å arrangere kurs i Det er mitt valg. Lionsklubbene bidrar med 2 million kroner til kursavvikling.
  • Kursene arrangeres for barnehageansatte, lærere, skoleledere og andre barne- og ungdomsarbeidere.
  • 25.000 barn får undervisning i DMV årlig
  • Det arrangeres 200 kurs i løpet av et år.
  • Hvert kurs har 25-30 deltagere
  • 1700 av Norges 3400 grunnskoler har deltatt på kurs siden år 2000.
  • 44.800 lærere og andre barne- og ungdomsarbeidere har deltatt på kurs i DMV siden 1990.
  • Opplegget er kostnadsfritt for skolen.
  • Helsedirektoratet støtter evaluering og utvikling av undervisningsmateriell med 1,3 millioner kroner årlig.
  • DMV anbefales av Utdanningsdirektoratet som et ”program med dokumentert effekt”.

Kontakt:

Leder for forebyggende barne- og ungdomsarbeid, Hroar Thorsen: hroar.thorsen@lions.no: Mob: 901 65 787

Generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard. E-post: hlm.oppegaard@lions.no. Tel. arb: 23 24 46 31. Mob: 951 13 124

Lenker:

Pressemelding Lions satser på virtuelle tulipaner i årets aksjon

Facebook: www.facebook.com/Tulipanaksjon

Hjemmeside: www.lions.no og : www.determittvalg.no

Se film om å lære sosial kompetanse (Lions Quest/Det er mitt valg)

Kort reklamefilm: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne