Lions Club med ekstraordinær St.Hansfeiring - Lionsklubbene i Sarpsborg | www.lions.no

Tune

Forsiden > Østfold > Tune
Lions Club med ekstraordinær St.Hansfeiring - Lionsklubbene i Sarpsborg

SLO SEG SAMMEN: Arne Huth, Berit Heder og Kai Robert Johansen slår Sarpsborgs Lions-klubber sammen for å skape St.Hansfeiring i Landeparken 23.juni. Foto: Katrine Hammer

Lions Club med ekstraordinær St.Hansfeiring - Lionsklubbene i Sarpsborg

Lions-klubbene i Sarpsborg har slått seg sammen for å feire at Lions Club fyller 100 år i år.

Les også egen artikkel om St. Hans-feiringen med flott bål, som ble en suksess til tross for dårlig vær

– St.Hansfeiringa er veletablert og innarbeida, og noe som er blitt arrangert av Lions Greåker, Lions Sarpsborg og Lions Tune i flere år. I år er alle klubbene i Sarpsborg slått sammen for en ekstraordinær feiring, forteller president i Lions Tune, Kai Robert Johansen.

Gratis familiearrangement

Lions Club er en internasjonal klubb som startet i 1917 i USA av forretningsmannen Melvin Jones. Den første Lions-klubben kom til Norge i 1949.
De seks Lions-klubbene i Sarpsborg er Greåker, Sarpsborg, Tune, Varteig, Borg og Skjeberg. De skal sammen by på noe for alle i Landeparken fredag 23.juni.

– Fokuset vårt er å lage et gratisarrangement for hele familien, særlig barn og unge. Det blir for eksempel gratis tøffetog, drikke og popkorn til barna, opplyser Kai Robert.

Skyss med veteranbusser

Til årets arrangement blir det satt opp gratis veteranbusser fra Varteig skole og fra Heie i Skjeberg og helt frem til Lande skole. Der blir det opptog med HaBoNa-korpset. I Landeparken blir det blant annet underholdning og musikk ved Kai Robert og trioen "Good news", samt besøk av Sarpsborg 08-spillere og hilsen ved ordføreren. Veteranbussene kjører også retur.

«Bålet har alltid vært viktigst, det er jo ikke overalt man tenner St.Hansbål lenger», sier Arne Huth.

– Mange på disse feiringene

Arne Huth har vært medlem av Lions Club Tune i 37 år og husker tilbake på St. Hans feiringene med gode minner.

– Det har vært veldig mange på disse feiringene. Folk sitter og koser seg, og noen har med egen mat. Men bålet har alltid vært viktigst, det er jo ikke overalt man tenner St..Hansbål lenger, forteller han.

– Landeparken er et av de flotteste stedene for St.Hansfeiring og bål. Og bål blir ikke noe problem i nå som det er litt fuktig. Vi har fått full tillatelse av brannvesenet, forsikrer Kai Robert.

LIONS CLUB INTERNATIONAL

• Startet i 1917 i USA av forretningsmannen Melvin Jones.
  • Lions Club er en humanitær organisasjon og yter frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid.
  • Kom til Norge i 1949 (Lions Club Oslo).
  • Lions Club fokuserer på målgruppene barn og unge, eldre og vanskeligstilte mennesker i lokalsamfunnet.
  • I Sarpsborg er det seks Lions-klubber: Sarpsborg, Greåker, Skjeberg, Tune, Varteig og Borg.
  • De seks klubbene har samarbeidet siden februar med et felles St.Hans arrangement i anledning Lions Clubs 100-årsjubileum.

Les mer på Sa.no