Jubileumsbilen er klar - Lionsklubbene i Sarpsborgdistriktet | www.lions.no

Tune

Forsiden > Østfold > Tune
Jubileumsbilen er klar - Lionsklubbene i Sarpsborgdistriktet

Hans Arild Jaksjø fra Lions og Tore Pettersen hos Brennes Auto. Foto: Jarl M. Andersen

Jubileumsbilen er klar - Lionsklubbene i Sarpsborgdistriktet

Det er seks Lions-klubber i Sarpsborg. Og julelotteriet er et samarbeidsprosjekt. Men i år det Greåker Lions som har ansvaret. –Jeg gleder meg allerede til å ringe personen som vinner bilen. Vedkommende får en relativt kostbar julepresang, humrer Hans Arild Jaksjø i nevnte Lions-klubb.

Nå avdøde Kjell Brenne var i sin tid med å starte Lions-klubben i Varteig. Hans bortgang har ikke rokket ved bedriftens støtte til Lions.

–De gjør mye bra for andre mennesker. Både vi og Nissan-importøren synes derfor det er hyggelig å kunne bidra, sier Tore Pettersen hos Brennes Auto.

33.000 lodd

Jaksjø og de andre Lions-medlemmene skal selge 33.000 lodd før vinneren trekkes.

–Det er lettsolgte lodd. Det blir gjerne slik med en sånn hovedpremie. Vi er svært takknemlige for støtten vi får fra Brennes og Nissan, sier Jaksjø.

Julelotteriet gir foreningene et pent overskudd, som sin helhet kommer vanskeligstilte sarpinger til gode.

–Vi gir penger til de som jobber for dem som har rusproblemer, eller sliter på andre måter. En del går til mat til dem som virkelig trenger det, forklarer den lotteriansvarlige.

Bilpremien, en Nissan Note, har en utsalgspris på 197.600 kroner. I fjor var Solbjørg Kampenes den heldige. Hun hadde da hatt sin forrige bil i tre år.

–Men den var godt brukt allerede da jeg kjøpte den. Dette blir første gang jeg har helt ny bil. De er stort, sa Kampenes. Som for øvrig kjøper ti Lions-lodd hvert eneste år.

–Tanken om at jeg noen gang skulle stå igjen med hovedgevinsten hadde likevel aldri streifet meg, forklarte den lykkelige fjorårsvinneren.

Les mer på sa.no