Tønsberg | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Tønsberg

Forsiden > Vestfold > Tønsberg

Nyheter

Atter et vellykket bokmarked på Borgheim

Lions Club Tønsberg arrangerte helgen 16. og 17. mars sitt tradisjonelle bokmarked på Borgheim.

Vi hadde for salg flere tusen bøker og et godt utvalg av allsidig og god litteratur.

Nytt av året var at alle romaner og krim bøker var alfabetisk sortert etter forfatter. De øvrige bøkene var også betydelig mer kategorisert slik at det ble lett for kundene å finne frem om det var noe de spesielt var på jakt etter.

IMG_1590

Gave til Kirkens Bymisjon i Tønsberg

Mandag 11. februar arrangerte Lions Club Tønsberg sin årlige torskemiddag, denne gangen i festlokalene til Storgaten 11.  Mange av klubbens medlemmer deltok og som bildet under viser var det dekket et flott festbord. Vi fikk servert nydelig skrei , torskerogn og lever påfulgt av en god dessert.

Lions Club Tønsberg med stort førjulsengasjement i medmenneskelig ånd.

For å gjøre julehøytiden best mulig for vanskelig stilte familier i Tønsberg stilte 4 personer fra Lions Club Tønsberg opp 3 dager på rad like før jul  i Kirkens Bymisjon sine lokaler med henting og pakking av donerte julegaver. Hele 11 av klubbens medlemmer deltok, noe vi er svært fornøyd med. Det var godt å se hvor stor givergleden var og det ble pakker nok til alle.

Samtlige pakker ble gjennomgått for å sikre at det var kvalitet på de gavene som ble gitt.

Medlemstallet i Lions Club Tønsberg øker

Mandag 10 desember 2018 arrangerte Lions Club Tønsberg Juleavslutning i selskapslokalene til Storgaten 11 i Tønsberg. Hyggelig å se at godt over 30 medlemmer og ledsagere hadde møtt opp.

Li01

Juleavslutning med gavedryss

Mandag 10 desember avholdt Lions Club Tønsberg sin juleavslutning.

Klubben har lagt bak seg et aktivt halvår der vi mellom annet har hatt to bokmesser, kunstutstilling,julemarked, granbaraksjon og loddsalg.

Alle inntektene vi har fått inn på disse aktivitetene vil gå videre til gode formål både lokalt, nasjonalt og internationalt. Vi opplever at en stor del av befolkningen har oppdaget den gode gjerning vi gjør da vi registrerer godt oppmøte på våre arrangementer.

På mandag hadde vi gleden av å overrekke to gavesjekker, en på kr.200.000 til Olaf Raundalen , representant for stiftelsen TESFA og en sjekk på kr.45.000 til Espen Thorbjørnsen representant for Barnekreftforeningen i Vestfold.

Bakgrunn for at akkurat disse to denne gangen ble valgt ut  var følgende:

Maud Gjeruldsen Bugge Årets Kunstner på «Høstutstillingen»

Lions Kunstutstilling i Tønsberg har denne gangen valgt å presentere Maud Gjeruldsen Bugge som «Årets Kunstner». Gjeruldsen er jo et kunstnernavn som mange i Tønsberg og Vestfold vil nikke gjenkjennende til, og mange vil da tenke på moren, Ada Lisa. At Maud vokste opp i et kunstnerhjem, fikk nok stor betydning, og hun valgte studier ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Hun ble tidlig ansatt som designer ved Hadeland Glassverk, og fra 1994 har hun vært designsjef ved glassverket. Dette har gitt henne mange krevende oppdrag som designer og glasskunstner, noe som også har gitt henne stor oppmerksomhet og anerkjennelse. Hun er blant annet hedret med merket for God Design fra Norsk Designråd, i 1996. Ved siden av arbeidet med design av alle glassverkets produkter, har hun også stått for design av lysekronene i Den norske opera og ved hoved-moskeen i Oslo. Nylig arbeidet hun med å hjelpe ti år gamle Nora Hansen fra Nannestad med å forme i glass en sterkrosa statue som stilles ut i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken i Oslo. Ved siden av alt dette, og mye mer, har hun også arbeidet som billedkunstner, hovedsakelig med maleri og grafikk.

li01

Granbaraksjonen i Tønsberg

Granbaraksjonen ble i år, som så mange ganger før, velsignet med deilig høstvær. 6 mann stilte opp for å fylle to hengere med friskt granbar, og møtte som vanlig frem ved travbanen kl. 10.00. Her foretok Tor en opptelling av styrken, og avrapporteringen lød; Alle mann – alle. Herfra gikk turen i kolonne opp til gården i Andebu, hvor vi ble møtt av en smilende Jøran. 

Vellykket bokmarked på Borgheim

Lions Club Tønsberg arrangerte midt i oktober sitt tradisjonelle bokmarked på Borgheim. Klubben hadde på forhånd stilt ut ca. 7000 bøker for salg, og det var mange kjøpere som fant veien til Borgheim disse to dagene.

lio3

Minne ord Torgun Berg Håseth

Torgun kom fra Havøysund og bosatte seg i Tønsberg med sin familie. Hun hadde da vært medlem i Lions i Havøysund og veien til medlemsmøtene ble nå lang. Hun tok kontakt med flere Lions klubber i Tønsberg område, som da var rene herreklubber, men det var ikke lett for ei dame å få innpass der. Torgun var ei dame som ikke tok et nei for et nei, hun kontaktet daværende distriksguvernør, fikk arrangert et møte i Tønsberg, hvor mange damer møtte opp, interessen var stor. Dette var i februar 2000 og LC Tønsberg Slottsfjellet ble stiftet i mars samme år. Etter 15 år med dameklubb, og etter først og ikke å ha fått innpass i noen klubber i Tønsberg, var Torgun en av pådriverne for en sammenslåing med gutta. Vi ble da Lions club Tønsberg, en vellykket sammenslåing.

Nye drakter til håndballgutter i Teie IF

Håndballaget Teie Gutter 14 år, skal i begynnelsen av juli reise til Gøteborg for å delta på en av de største håndballturneringene i Skandinavia, Partille Cup. Til turneringen ønsket guttene nye drakter, de gamle var både slitte og stygge.  Hele laget har fått mye ros av treneren, Elin Vasbø, for sin treningsiver og for sine gode resultater, og nå syntes Lions Club Tønsberg de kunne fortjene en påskjønnelse som takk for innsatsen. Alle 26 fikk egne trøyer med nummer og TEIE-logo på brystet, og på ryggen står det med store bokstaver, MITT VALG.

2018-06-19_08h26_38

Lions distriktsmøte i Tønsberg

Distriktsmøtet for Distrikt 104 D4 er denne gang lagt til Tønsberg. Møtet arrangeres i helgen 20. til 22. april på Quality Hotel Klubben. Som det fremgår av bildet er hotellet vel forberedt til å ta imot lionsmedlemmene, og Lions Club Tønsberg har lenge planlagt å ta imot delegater og ledsagere denne helgen i april.

LI02

Bokmarked på Borgheim, Nøtterøy

Lions Club Tønsberg arrangerer igjen sitt store bokmarked i de gamle lokalene til COOP på Borgheim. Markedet er åpent lørdag 10. og søndag 11. mars, begge dager fra kl. 11.00 til 15.00. Lions ønsker igjen hjertelig velkommen til et rikholdig marked med tusenvis av flotte bøker.

LI01

Lionsbesøk hos MYRSNIPA

Lions Club Tønsberg hadde denne uken invitert seg selv til Myrsnipa, et tilbud til barn og ungdom fra Kirkens bymisjon i Tønsberg.  Som vanlig vanket det gaver, og som vanlig ble Lionsmedlemmene tatt imot med åpne armer og stor gjestfrihet.

2018-01-26_12-59-53

Karin Vasbø (Lions), Hege Sundby, Kristine Rydning, Marianne Bøe og Anne Guri Amundsen

Tilskudd til frivillig arbeid mot fattigdom for 2018

NAV inviterer nå frivillige organisasjoner til å søke om tilskudd til frivillig arbeid mot fattigdom for 2018. Det kan søkes om tilskudd til drift og tilskudd til prosjekter eller aktiviteter.

Suksess for Høstutstillingen

Lions Club Tønsberg arrangerte i helgen sin 18. kunstutstilling i Tønsberg. Nok en gang stilte Slottsfjellsmuseet sine flotte lokaler til disposisjon for utstillingen. Og nok en gang samlet utstillingen et stort og kunstinteressert publikum.

2017-11-16_18-33-36

Lions Kunstutstilling i Tønsberg

Lions Club Tønsberg vil lørdag 11. og søndag 12. november arrangere sin årlige kunstutstilling på Slottsfjellsmuseet i Tønsberg. Klubben er stolt og glad for å kunne presentere Marit Geraldine Bostad fra Horten, som Årets Kunstner.

Kunst

Granbaraksjon i solskinn

Granbaraksjonen var i høst planlagt til lørdag 21. oktober, men på grunn av usedvanlig dårlig værmelding fikk Tor utsatt aksjonen med en uke. Lørdag 28. ble det bestemt at aksjonen skulle gjennomføres. FLAKS.

Granbar

Lions Bokmarked på Nøtterøy

Midt i oktober fikk Lions Club Tønsberg arrangere sitt tradisjonelle bokmarked på Nøtterøy. Markedet er populært og samlet mange kjøpere både lørdag og søndag.

Bok1

Bokmarked på Borgheim, Nøtterøy

Lions Club Tønsberg arrangerer stort bokmarked i de gamle lokalene til COOP på Borgheim. Markedet er åpent lørdag 14. okt. og søndag 15. okt., begge dager fra kl. 11.00 til 15.00. Lions ønsker hjertelig velkommen til et rikholdig marked med tusenvis av flotte bøker.

Bok01

Høstutstilling på Slottsfjellmuseet.11. og 12. november.

Nytt lions-år er godt i gang, og det samme gjelder planleggingen av høstens kunstutstilling, den 18. i rekken. Utstillingen går av stabelen på Slottsfjellmuseet.11. og 12. november. Som alltid vil ordføreren i Tønsberg åpne utstillingen. Lions Club Tønsberg kan også i år presentere mange spennende kunstnere fra vår region. 

Lions02

Glade håndballjenter i Flintkrift

DSC02016

I slutten av august fikk noen av oss i Lions Club Tønsberg gleden av å overrekke et nett med nye baller til noen av håndballjentene i FLINT. Dette var tydelig populært, og takken var unison og høylydt. Vi i Lions Club Tønsberg kan bare håpe at gaven kan bidra til fortsatt idrettsglede og fremgang for laget.

Lions bokmarked på Fagertun, Nøtterøy

lions01

Det store høstmarkedet på Fagertun, Nøtterøy, i regi av det lokale historielaget, samlet som vanlig en rekke Lionsmedlemmer til innsats. LC Tønsberg har i flere år brukt denne anledningen til å vise frem et utvalg av bøker som skulle passe folk med historisk interesse. Det var også bøker som skulle kunne friste folk med  interesse for alle slags håndverk. På bildet er bøkene stilt ut, og lionsmedlemmene står klare til å ta imot det store innrykket.

Grilldag på Bolæren

Med støtte fra Tønsberg Kommune arrangerte Lions Club Tønsberg en grilldag for flyktninger som sogner til ”Velkommen Café” i Tønsberg. Skjærgårdsturen var lagt til 17. juli, som opprant med deilig sommervær.

z1

z2

Sykkelaksjonen på besøk i Tønsberg

Den lenge planlagte sykkelturen for å markere Lions hundreårsjubileum kom til Tønsberg 13. juni. Da hadde DG, Jonny Steindal, syklet fra Geilo gjennom hele Hallingdal og videre gjennom Vestfold til Tønsberg. Reisen gikk neste dag videre for å slutte i Lillesand den 17. juni, stiftelsesdagen for Lions Clubs International.

Lions i Vestfold gir legehjelp til Etiopia

På presidenttreff i Sone 4 den 24. april, i distrikt 104 D4, ble det klart at kirurgiprosjektet i Etiopia blir et soneprosjekt. Klubbene i sonen vil dermed slutte opp om prosjektet som Lions Club Tønsberg startet, og vil gi økonomisk støtte til medisinsk hjelpearbeid i Etiopia.

Tulipanaksjonen i Tønsberg

x-3

Tulipanaksjonen 2017 siste uken i april ble også denne gang en stor salgssuksess. Tønsbergklubben hadde egentlig delt aksjonen i 4 aktiviteter som var adskilt både i tid og rom. Forhåndssalget til foretninger og bedrifter startet tidlig i februar. Den dagen vi mottok de bestilte tulipanene ble disse delt ut til kundene, sammen med en hilsen og en faktura. Fredag i aksjonsuken var klubben tilstede på Nøtterøy med salg av tulipaner, og lørdag var klubben på Tønsberg torv med lykkehjul ,kakelotteri og salg av restbeholdningen av tulipaner. Hele 550 buketter ble solgt i løpet av aksjonsdagene

Jubileumsgave fra Lions Club Tønsberg

Lions-organisasjonen ble stiftet 17. juli 1917, og har nå klubber over hele verden med til sammen om lag 1,4 millioner medlemmer. Dette jubileet vil neste år bli behørig markert og feiret over hele verden. Lions Club Tønsberg har ”tjuvstartet” på feiringen med å gi en jubileumsgave på 100 000 kroner til flyktningebarn fra Syria som nå holder til i Beqaa-dalen i Libanon.

Bokmarked på Quality Hotel Klubben

Inngang fra Storgaten 50, Tønsberg Lions Club Tønsberg ønsker velkommen til stort bokmarked midt i Tønsberg. Markedet er åpent lørdag 25. mars fra 11.00 til 15.00 og søndag 26. mars fra 11.00 til 14.00. Lions frister med et rikholdig marked med tusenvis av gamle og nye bøker.

Lions Club Tønsberg Til tjeneste

Hva er Lions?

 

Medlemmene i Lions Club Tønsberg er akkurat det vårt slagord lover. En gruppe kvinner og menn som ønsker å leve opp til slagordet for alle Lions:

”Høstutstillingen” i Tønsberg

Lions Club Tønsberg arrangerte for 17. gang kunstutstilling i Tønsberg. Også denne gang i samarbeid med Slottsfjellmuseet i Tønsberg, i museets flotte lokaler. Utstillingen var i år lagt til helgen 12. og 13. november, og var godt besøkt begge dagene.

Rapp200

Lions bokmarkeder på Nøtterøy

Lions Club Tønsberg har i løpet av høsten arrangert to bokmarkeder på Nøtterøy. I august sto vi ute i solen på lensmannsgården Fagertun, og i oktober kunne vi for tredje gang i løpet av det siste året tilby bøker fra det gamle butikklokalet til COOP på Borgheim, Nøtterøy.

Melvin Jones Fellow tildeles Per Låhne i LC Tønsberg

Per ble medlem i 1984, og var president første gang i 1987-88, og siden har han vært president for klubben i flere omganger, og selvfølgelig også visepresident og Past President. Per har også gjort sin tjeneste som sekretær. I mange år var Per nærmest fast medlem av styret i en eller annen funksjon, ofte som aktivitetsleder.

Lions tulipaner mot narkotika

Lions arrangerte den siste uken i april sin årlige aksjon mot narkotika. Både LC Tønsberg og LC Sem var aktive, denne gang sammen med Norsk Narkotikapolitiforening. Publikum i byen og distriktet er fortrolig med Lions tulipaner, og sluttet svært positivt opp om aksjonen.

Bakgårdsprosjekt hos Kirkens bymisjon

Lions ble 31. mai invitert inn i bakgården til Kirkens bymisjon i Tønsberg. Der hadde ”Myrsnipa” stelt i stand flott åpning av den nye grill- og solterrassen sin. Snorklipping og markering  av Lions som giver var også en del av seremonien.

17. mai-fest i Tønsberg

Alle innvandrere i Tønsberg ble invitert til tradisjonell feiring av 17. mai. Det ble servert pølser og brus, kaffe og bløtkaker, og selvfølgelig iskrem til barna. Bunader, norske flagg og sang og musikk preget også denne feiringen av dagen. 

Ny suksess for Lions bokmarked på Nøtterøy

Lions Club Tønsberg har igjen arrangert bokmarked på Nøtterøy. Klubben kunne første helg i mars ønske mange bokinteresserte hjertelig velkommen til et rikholdig marked med tusenvis av flotte bøker, til særdeles gunstige priser.

Offisiell åpning av ”Myrsnipa 3”

Kirkens bymisjon i Tønsberg kunne sist uke foreta den offisielle og høytidelige åpning av Myrsnipa 3. Dette er den tredje leiligheten som er spesielt innrettet som et samværssted for barn og foreldre i Vestfold som ikke lever sammen. De ansatte har spesialkompetanse, og tilbudet har vokst fra en beskjeden start for 6 år siden til i dag å ha tre spesialinnrede leiligheter. Lions Club Tønsberg har vært bidragsyter gjennom hele perioden. 

”Velkommen Café” i Tønsberg

”Velkommen Café” i Tønsberg er et tilbud til flyktninger i Tønsberg som er ment å dekke en rekke behov. Utenfor kafeen i Skogergaten står plakaten i engelsk versjon og ønsker flyktningene velkommen. Oppslutningen viser at tilbudet er populært.

Lions Club Tønsberg støtter ungdomsarbeid på Nøtterøy

Lions Club Tønsberg arrangerte bokmarked i lokalene til Nøtterøy Turn på Borgheim i begynnelsen av november. Lions kunne dermed ønske mange bokinteresserte hjertelig velkommen til et stort og rikholdig marked med tusenvis av flotte bøker. Nå vil Lions takke turnforeningen for lånet av treningslokalet ved å støtte det verdifulle ungdomsarbeidet med 25 000 kroner.

Mange aktiviteter i Lions

Lions Club Tønsberg har de siste ukene holdt et høyt aktivitetsnivå for å samle inn penger til de mange sosiale tiltakene som klubben støtter.

NY GIV FOR LIONS CLUB TØNSBERG

li-01

Fra klubbens første møte 14. september.

Lions Club Tønsberg startet det nye arbeidsåret med 20 nye medlemmer. Dette betyr en dobling av medlemstallet, som alle kommer fra dameklubben Lions Club Tønsberg Slottsfjellet. De to klubbene har slått seg sammen i én klubb for å få styrke til å gjennomføre flere og større hjelpeaksjoner. Vi er allerede i gang!

Bokmarked på Nøtterøy

Lions Club Tønsberg arrangerer stort bokmarked i lokalene til Nøtterøy Turnforening på Borgheim. Markedet er åpent lørdag 7. nov. og søndag 8. nov., begge dager fra kl. 11.00 til 15.00. Lions ønsker hjertelig velkommen til et rikholdig marked med tusenvis av flotte bøker.

Kunstutstilling i Tønsberg

Lions Club Tønsberg arrangerer kunstutstilling på Slottsfjellsmusetet i Tønsberg lørdag 31. okt. og søndag 1. nov. Utstillingen er åpen begge dager fra 11.00 til 17.00. Lions og Slottsfjellsmuseet ønsker alle hjertelig velkommen til hyggelige og spennende opplevelser.

Bokmarkedet på Ørsnes i November

Lions Club Tønsberg hadde i år lagt sitt bokmarked til Ørsnes alléen på Nøtterøy. Med dette var markedet tilbake på gamle tomter, og alle bokelskere var invitert til et marked som var større og mer rikholdig enn noensinne

Bok1

Lions kunne denne gang tilby et stort utvalg av bøker som var sortert i kategorier for å gi best mulig oversikt for kundene.

Vedaksjon i Andebu

Årets vedaksjon gikk av stabelen 30. oktober, og nok en gang var vi heldige med været. Midt i en periode med regn og uvær fikk vi en flott dag med sol og svært behagelige temperaturer. Jøran hadde satt traktoren pent på plass, og det var bare å sette i gang med å kutte tømmerstokkene i passe lengder før ”hoggarane” kunne begynne å kløyve veden. Jobben gikk raskt unna med mange og ivrige hender, og alle kom gjennom dagen uten skader. Vi registrerer nok en skadefri dag!

Den årlige granbaraksjonen

Granbaraksjonen ble som vanlig lagt til den nærmeste helgen til FN-dagen. I år tok vi turen til skogs lørdag 25. oktober.

Fortjent hyllest til hedersmann med unik norsk rekord

Lions-medlem i 60 år!

Alv Johannesen har vært medlem av Lions Club Tønsberg i 60 år. Ingen annen norsk lion har like langt medlemskap!

Maling av støpejernsgjerdet ved Sven Foyns Bedehus

Lions Club Tønsberg har det siste året hatt fast møtelokale i Sven Foyns Bedehus i Tønsberg. Lokalene her benyttes nå til en rekke sosiale aktiviteter av Kirkens Bymisjon, som også står som eier av bygningen. Vår klubb benytter den koselige peisestuen til sine møter.

LIONS CLUB TØNSBERG 60 ÅR BANKETT FOR GJESTER OG MEDLEMMER

LIONS CLUB TØNSBERG feiret sitt jubileum med en stilig bankett på Karlsvika Gård i Tønsberg. Klubben markerte også jubileet ved å gi 100.000 kroner til Stine Sofie Senteret.

JUBILEUMSGAVE TIL ”EN BARNDOM UTEN VOLD”

I forbindelse med feiringen av klubbens sekstiårsdag ønsket medlemmene å gi en raus gave til oppføringen av Stine Sofie Senteret. På den måten ønsket vi å bidra til at Stine Sofies Stiftelse skulle komme nærmere sin visjon om at alle barn skulle få oppleve en barndom uten vold.

Lions i grøfta for Sven Foyns Bedehus

En dyp dreneringsgrøft ved Sven Foyns Bedehus i Tønsberg var etter mange år fylt av løv og våt jord. Dette førte til at fuktigheten trengte inn i kjelleren, og vond lukt bredte seg etter hvert opp i lokalene. Dette ville Lions Club Tønsberg gjøre noe med.

Kirkens bymisjon, Myrsnipa

Myrsnipa er et tiltak i stiftelsen kirkens bymisjon i Tønsberg

Vi tilrettelegger for samvær mellom barn og deres foreldre, der det er behov for kvalifisert tilsyn. Målgruppen for Myrsnipa er:

  • Barn som er under barnevernet hvor foreldre ikke har den daglige omsorgen.
  • Barn med foreldre hvor rettsystemet har bestemt at det skal være tilsyn under samvær.
  • Barn med en eller begge foreldre i fengsel.
  • Barn med foreldre som er i så store konflikter at den ene part krever tilsyn for at samvær skal kunne finne sted.

Lions Bokmarked i Tønsberg

LC Tønsberg arrangerte midt i november for første gang sitt tradisjonelle bokmarked i Svein Foyns Bedehus. Takket være velvilje, og godt samarbeid med Kirkens Bymisjon i Tønsberg, kunne vi benytte disse flotte lokalene til årets bokmarked i Lions-regi.

I regnværet på fredag var vi svært glade for å ha tak over hodet.

«VEDLOTTERIET»

Årets vedaksjon ble en ny suksess, og gav alle som deltok en ekstra bonus.

«GRANBARAKSJONEN»

Allerede høsten 1985 dro klubben til skogs for første gang for å kappe granbar som ble lagt ut på kirkegårdene i byen. Dette til glede for alle som skulle dekke til gravene mot vinterkulda, men også for medlemmene som fikk en fin dag i skogen.

«MYRSNIPA» OG LIONS CLUB TØNSBERG

”Myrsnipa” drives av Kirkens Bymisjon i Tønsberg, og tilrettelegger for trygt samvær mellom barn og foreldre under kvalifisert tilsyn. Lions Club Tønsberg har støttet helt fra starten.

Bokmarkedet. Salg av brukte bøker

Salg av brukte bøker
 
Klubben arrangerer et bokmarked som samler medlemmene om en hyggelig aktivitet. To dager i november vil Svend Foyns bedehus være preget av tusenvis av bøker som selges for en svært rimelig penge. Det er nytt i år at bokmarkedet er innendørs. Her kan kundene finne klassikere og antikvariske godbiter som kan være svært verdifulle, og alle kan gå hjem i vissheten om å ha gjort et godt kjøp.

Utlodning av fyringsved

Klubben har i de senere år vært på vedhogst i skogen, saget opp og kløyvt veden. Veden ligger deretter til tørk, og lodder blir solgt  forskjellige steder i Tønsbergdistriktet. Dette er en aktivitet som samler klubbens medlemmer til noen flotte dager i skogen, som også gir inntekter som deles ut til de mange gode formål som Lions gir sin støtte til.