Støtter Lions kreftgave | www.lions.no

Storhamar

Forsiden > Hedmark > Storhamar
Støtter Lions kreftgave

STØTTER LIONS: (fv) Magne og May Kulstad, Marit og Rolf Vestby kjøpte lodd av Kåre Rise (Lions).

Støtter Lions kreftgave

Det var et folkehav i Strandgata i Hamar ved det månedlige loppemarkedet på søndag og noen støttet gladelig opp om Lions store «folkegave» til kreftsaken.

Hamars solfylte strandpromenade var godt besøkt på søndag 9. juli da det månedlige loppemarkedet gikk av stabelen.  Strandgata bugnet av boder og glade folk som handlet og koste seg i den etterlengtede sommervarmen. Mange valgte også å stoppe ved Lions Storhamars stand ved Kreftforeningens lokaler for å kjøpe lodd.
I forbindelse med Lions 100-årsjubileum har de tre lokale klubbene Lions Hamar, Lions Storhamar og Lions Vang valgt å gi en stor pengesum til kreftsaken i form av utstyr til Hamar sykehus for å oppdage tidlig spredning av føflekkreft.
Føflekkreft
Mange av dem som kjøpte lodd for å støtte denne saken, kunne også fortelle sin egen historie om kreft. May og Magne Kulstad som hadde lagt sin søndagstur fra Brumunddal til Hamar for å oppleve det populære loppemarkedet i den store Mjøsbyen, fortalte om Magnes mor som fikk kreft da hun var 57 år.
Morens kreft begynte med føflekkreft som senere spredde seg til både lungene og skjelettet. Siden den gangen har May og Magne støttet kreftsaken og Lions aksjon for å gi Hamar sykehus utstyr for å kunne diagnostisere føflekkreft ved et tidlig stadium, støtter de fullt ut.
Flere
Det gjorde også Rolf og Marit Vestby fra Hamar.  Rolf hadde selv hatt føflekkreft i 1990.  Han ble den gangen raskt sendt til Radiumhospitalet.  Han var så heldig at han fikk fjernet svulsten som hindret videre spredning. Nå går han til jevnlig kontroll og vet hvor viktig det er at føflekkreft oppdages tidlig.
Lions takker
Lederen for innsamlingen til denne jubileumsgaven, Kåre Rise, fra Lions Storhamar er veldig godt fornøyd med loddsalget utenfor Kreftforeningens lokaler på søndag og sender en takk til alle som støtter Lions såkalte «Folkegave» til befolkningen.