Bry deg 2016 | www.lions.no

Storhamar

Forsiden > Hedmark > Storhamar
Bry deg 2016

Politiet i Innlandet Politidistrikt, Hamar og Lionsklubbene i Hamar har sammen med Storhamar Videregående skole, medvirket til at skolens russ har gjort seg opp sine tanker om å ta riktige valg, før, under og etter russetida. Prioriterte områder for årets russ er å ta gode valg ved omgang av rusmidler, å unngå mobbing, bruk av nettvett på sosiale medier og internett og trygg oppførsel i trafikken. Kort sagt bry seg om hverandre og ta vare på hverandre.

”Bry-deg”-prosjektet bevisstgjør russen i å tenke konsekvenser av egne valg og søke etter gode opplevelser som de vil glede seg over. I prosessen har de forberedt seg til å holde foredrag om de nevnte temaer for kommunens elever i tiende klasse. Russen er gjerne forbilder for de som avslutter ungdomsskolen. Derfor er det viktig at de forteller de yngre ungdommene hvor viktig det er å ta gode valg, og at det bare er de selv som kan og skal ta disse valgene.

Det er andre året ”Bry-deg”-prosjektet gjennomføres sammen med skolen. Politiet bidrar med gode råd og faglig tyngde, Lionsklubbene bidrar med penger og gode innspill fra sitt ”MITT VALG” og skolen støtter prosjektet med bl.a. å lage foredrag, som de fleste av russen både bidrar til og framfører. Under en samling før påske, fikk russen sine hettegensere samtidig som de fikk gode råd fra Vinmonopolet, Trygg Trafikk, Statens Vegevesen, Politiet og Lionsklubbene i Hamar.

Etter påske besøker russen ungdomsskolene og formidler gode holdninger slik at elevene der også kan tenke konsekvenser og ta gode valg. Selve russetida er deretter finalen for russen, og ”Bry-deg”-prosjektet ønsker russen ei god russetid med gode valg, slik at de kan se tilbake på russetida med glede.