Lions tegnekonkurranse | www.lions.no

Sørum Vest

Forsiden > Akershus > Sørum Vest
Lions tegnekonkurranse

110 elever i 6. klasse fra Frogner, Vesterskaun og Sørum skole deltok i år i Lions fredsplakatkonkurranse. Bildet viser tegningene til skolevinnerne i 2016.

Vinnerne er:

Frogner skole: Johanna Nilsen Østby
Sørum skole:    Jensine Julton
Vesterskaun skole: Sindre Kristiansen Våga

Skolevinnerne går videre til distriktsfinale. Diskriktsvinnerne går videre til landsfinale, og landsfinalevinnerne går videre til den international finalen.

Lions fredsplakatkonkurranse er en årlig, internasjonal tegnekonkurranse. Det anslås at 450 000 tegninger er med i konkurransen på verdensbasis hvert år og ca 100 land er med i prosjektet. I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med FN og mottoet for tegningene er FRED. Hensikten er å bidra til å fremme kreativitet og fredstanker hos barn og unge. Den passer også godt i forbindelse med markeringen av FN-dagen 24. oktober.

Lions Clubs International og FN har samarbeidet i 73 år og Lions fredsplakatkonkurranse har vært arrangert i 29 år. I år er det 8. gang Lions Club Sørum Vest arrangerer tegnekonkurransen.