Oslo/Nordberg | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Oslo/Nordberg

Forsiden > Oslo > Oslo/Nordberg

De siste Nyhetene

Velkommen til Nordberg Lions kunstutstilling 2018

16. – 18. november 2018 i Nordberg kirkes kirkestue, Kringsjågrenda 1, 0861 Oslo

Fredag 16. november  kl 16:00 - 19:00

Lørdag 17. november  kl 12:00 – 18:00

Søndag 18. november kl 12:00 – 17:00

 

Fredag 16. november kl 18:00 – 19:00 er det offisiell åpning med presentasjon av kunstnerne

Jord, kalk, gjødsel og bark tilkjørt gratis ?

Selv om det fortsatt er mye snø i på bakken har meteorologene lovt at det vil bli vår i år også.

Vi leverer jord, kalk, gjødsel og bark gratis tilkjørt i Korsvoll, Nordberg, Kringsjå, Sogn, Berg, Bakkehaugen, Tåsen og nordlige deler av Ullevål Hageby området.

Gratis skøyter til låns

Nordberg Lions har de siste årene i samarbeid med Kringsjå skole arbeidet for å gjøre en liten men viktig forskjell i barns hverdag. Vi synes det beste for barna er å bidra til at de kan leke og utvikle seg i lag med venner. Derfor har vi hovedfokus på å muliggjøre dette.

Gratis ved

Operasjon Ved har i snart 50 år kjørt ut gratis ved til eldre og uføre i Oslo. Dette er et flott tiltak som hjelper våre medborgere i Oslo som av ulike grunner ikke klarer å skaffe seg tilleggsbrensel selv.

Leksehjelp ?

Lions Nordberg tilbyr også i år leksehjelp på Kringsjå skole. Mange barn på skolen får ikke den hjelpen de trenger med leksene hjemme. Det kan være ulike årsaker til det. Men uten hjelp med leksene kan det være vanskelig å mestre skolehverdagen.

Varme klær til barn som fryser

Nå er det vinter og kaldt og noen barn har ikke alltid med seg nok varme klær på skolen til å kunne leke ute.

Lions Club Oslo/Nordberg inviterer til KUNST og KULTURHELG 10. – 12. nov. 2017 i Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1, Oslo

Hvert år presenterer Lions Nordberg lokalmiljøets talenter innen kunst og musikk.

Vi mener det er viktig å etablere en arena hvor lokale kunsterne og musikere kan vise seg frem, gi hverandre inspirasjon og ............

Lions Club Oslo/Nordberg på Ut-i-det-blå tur 12. juni 2017

I vakkert sommervær ble alle de 30 deltagerne hentet på forskjellige steder i vårt nærområde av Tor, vår trivelige bussjåfør.

Turen denne gangen gikk nordover i de samme hjulsporene som turen for eldre 3 uker tidligere. Da bussen tok av på Gran i retning Søsterkirkene var det nok mange som trodde vi skulle dit. Men der ble deltagerne lurt !  Bussen kjørte videre ........ ...

Lions kunstutstilling 2017 - et startsted for å vise seg fram

Til høsten inviterer Lions Nordberg igjen til kunsthelg i Nordberg kirke. Et triumvirat av kvinner velger kunsten som skal stilles ut. De er ikke en formell jury, men de har tatt på seg arbeidet med å vurdere kunsten og sette sammen utstillingen til høsten.

Tradisjonsrik tur for eldre

Nordberg Lions arrangerer hvert år en tur på våren for de som ikke kommer seg så mye ut på egenhånd. I år (2017) ble turen arrangert tirsdag 23. mai i meget godt vær. 20 eldre og fem fra Lions deltok.

LC Oslo/Nordberg satser på hverdagsintegrering av barn

Sårbare barn er Nordberg Lions nye satsningsområde.  Vi ønsker å bidra til at barn av foreldre med begrensede økonomiske ressurser og barn av foreldre uten tilstrekkelige norskkunnskaper lettere skal kunne delta på lik linje med andre barn.

Vellykket gjennomført våraksjon

LC Oslo/Nordberg tilbyr hvert år hjemkjøring av plantejord og gjødsel til beboere i klubbens nærområde. Dette er en lettvint og grei måte å skaffe seg det hagen trenger, - levert på døren uten tunge løft og transport.

Våraksjonen i år ble veldig vellykket.

Kjøp vårens kalk, gjødsel og bark fra Lions Club Oslo/Nordberg

Vi leverer gratis på døra i Korsvoll, Nordberg, Kringsjå, Sogn, Berg, Bakkehaugen, Tåsen og nordlige deler av Ullevål Hageby området.

Overskudd av salget går uavkortet til veldedige Lionsformål.

Bestilling før påske, senest 5. april.
Utkjøring torsdag 20. april.

Registrer bestilling -
på nettet: http://lionsclub.webmomentum.net/
på e-post: nordberg.lions@gmail.com
på telefon:  413 14 294 (Rolf Medbøe)

LC Oslo/Nordberg støtter Humanitær Expressen

Humanitær Expressen ( www.humanitar.no) som holder til i Skudeneshavn driver med hjelpesendinger til flere land i Europa. I 2016 fraktet de nesten 100 t med hjelpesendinger til Hellas, Romania og Ukraina. I fokus nå er hjelpesendinger med brukte klær til Ukraina hvor de får hjelp av Hjertelag Ukraina. Til transporten eier de en eldre buss med plass til passasjerer og last. Bussen trenger drivstoff og reparasjoner. Dette har LC Oslo/Nordberg gitt sin støtte til.

VedSjuk ?

Mange unge og eldre synes alt med ved er en givende og konkret aktivitet. Synes du dette høres interessant ut ? – kontakt oss på post@lionsnordberg.no

Lions Nordberg aktivitetskalender 2017

Lions Club Oslo/Nordberg har i år for første gang gitt ut en aktivitetskalender for 2017 gratis til alle husstander i vårt område.  Har du ikke fått kalenderen eller har du behov for et ekstra eksemplar så kan det hentes i Meny butikken på Kringsjå, menighetskontoret i Nordberg kirke, Brekkehagen kiosk på Korsvoll og i resepsjonen til Avancia treningsinstitutt i Frysjaveien.

Fotball for flyktninger

Nordberg Lions har i høst gått ut med et tilbud til flyktninger med fast bopel i Oslo om å få være med på fotball. En flott aktivitet som engasjerer mange og som kan bidra til å skape en sosial arena.

Talentprisen 2016 til to unge lovende musikere

Nordberg Lions gratulerer Guro Eliassen Kverndokk og Gustav Rørmark med Nordre Aker Musikk- og kulturutvalgs Talentpris for 2016. Vi deler juryens vurdering av vinnerne. Her er to verdige kandidater som imponerer stort med musikalitet og talent innen hver sin sjanger, henholdsvis sang og fiolin. Gratulerer !

Stor konsert - Store opplevelser

Lørdag 19. nov. kl 14 arrangerte Lions Club Oslo/Nordberg en praktfull konsert i Nordberg kirke. En konsert med så vakker musikk at ingen tilhørere kunne unngå å gå uberørt derifra. Musikken beveget oss alle ! 

Lions Club Oslo/Nordberg inviterer til KUNSTHELG 18. – 20. nov. 2016

Salgsutstilling med 43 kunstnere fra egen bydel og kjente nasjonale navn.

Grafikk, maleri, foto og skulptur

Sted: Kirkestuen, Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1, Oslo

Tid:

Fre 18. nov. kl. 16 - 19

Lør 19. nov. kl. 12 – 17

Søn 20. nov. kl. 12 - 17

Åpning og personlig møte med kunstnerne fredag kl. 18 - 19

Lions' inntekter fra kunsthelgen går i sin helhet til Lions' humanitære hjelpearbeid

Lions Club Oslo/Nordberg arrangerer stor kor- og trompetkonsert lørdag 19. nov. kl. 14:00

Malene Fosli Flataker trompet og Svetlana Starcheusova orgel

Kammerkoret Choriolis, dir. Victoria C. Jakhelln, akk. Marianne Støvne Golombek

Sangkoret Songbirds

Sted: Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1, Oslo

Tid: Lørdag 19. november kl. 14:00

Pris: Billett kr 150,- selges ved inngangen (barn under 15 år gratis)

Lions' inntekter fra konserten går til Lions' humanitære hjelpearbeid

Visste du at Lions Club Oslo/Nordberg tilbyr transport ?

I samarbeide med Sogn Frivilligsentral og Tåsen Seniorsenter har Lions Club Oslo/Nordberg i flere år tilbudt en kjøretjeneste for eldre med bevegelsesproblemer.  

Lions Club Oslo/Nordberg gir støtte til Ridderrennet

Lions Club Oslo/Nordberg støtter Foreningen Ridderrennet i deres viktige arbeid.

Trolsk høststemning langs Akerselva. Lions Club Oslo/Nordberg går elvelangs.

Torsdag 22. september 2016 bisto LC Oslo/Nordberg bydelene rundt Akerselva med arrangementet Elvelangs. Oppgaven besto i å tenne faklene på en del av strekningen før start, og slukke dem ved arrangementets slutt. I mellomtiden ruslet vi langs elven og passet på at ingen drev kommersielle virksomheter i løypa, og hygget oss sammen med de mange fremmøtte i finværet.

Lions Club Oslo/Nordberg støtter internasjonal fest for flyktninger

Lions Club Oslo/Nordberg støtter internasjonal fest for flyktninger

For tiden (2016) er det 102 flyktninger som er bosatt i Nordre Aker bydel. De fleste går på et toårig introduksjonsprogram som har som mål at de skal komme ut i arbeid eller kunne starte på videreutdanning. Å lære seg norsk er helt essensielt.

Lions Club Oslo/Nordberg støtter Sogn Frivilligsentral

Sogn Frivilligsentral som holder til i Minister Ditleffs vei 22 på Nordberg, har sin aktivitet i nærområdet til Nordberg Lions. I nyoppussede lokaler har de et bredt tilbud til mange brukere. Nordberg Lions gir bidrag slik at frivilligsentralen  kan videreføre sine planer om innkjøp av projektor og lerret som skal brukes til dataundervisning av eldre, norskopplæring av flyktninger, til filmkvelder, til å vise sportssendinger på tv mm.

Lions Club Oslo/Nordberg på Ut-i-det-blå-tur

Ut i det Blå tur for medlemmer av LC Oslo/Nordberg gikk av stabelen 13. juni 2016

Lions Club Oslo/Nordberg på tur med eldre til Eidsvollbygningen mai 2016

Lions Club Oslo/Nordberg har vært på en vellykket tur med eldre til Eidsvollbygningen.

I strålende vær torsdag 26. mai reiste 19 godt voksne hjemmeboende eldre og 5 fra Nordberg Lions til Eidsvoll. To i gruppen gikk i sitt 94. år og flere var mer enn 90.

Lions Club Oslo/Nordberg støtter Nordberghjemmet med innkjøp av lysthus/veksthus

Stiftelsen Nordberghjemmet ønsker lysthus/veksthus for beboerne. Lions Club Oslo/Nordberg støtter prosjektet.

Lions Club Oslo/Nordberg har deltatt i landsdekkende tulipanaksjon for MITT VALG

Idag 30. april 2016 har Lions Club Oslo/Nordberg deltatt i årets landsdekkende tulipanaksjon for Mitt Valg. Den har vært årviss siden 1982 i Lions kamp mot mobbing og narkotika.

Vi har hatt stands ved Meny butikken på Kringsjå, utenfor Extra butikken på Brekke og på Esso stasjonen ved Ullevål. Frivillige Lionsmedlemmer har stått med favnen full av tulipaner, som de har «gitt bort» mot en symbolsk støtte på anslagsvis 100 kroner.

Tilsammen har vi hatt 225 buketter som vil kunne gi en inntekt på 22.500 kr. På landsbasis er det 101.000 tulipanbuketter, som vil kunne gi en inntekt på opptil10,1 mill kr.

Denne landsomfattende innsatsen gir et viktig bidrag til Lions holdningsskapende program ”Mitt Valg” for skoler og banehager rundt om i landet.. Programmet gir barn og unge trening i å ta ansvar, sette grenser, kommunisere godt, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål.

Stiftelsen Det er Mitt Valg, som er nært knyttet til Lions Norge, har i mange år arbeidet med tiltak for å redusere mobbing og problematferd i skolen. Opplegget dekker både barnehage, grunnskole og videregående skole. Det er utviklet konkrete leksjoner som tar for seg ulike sider ved mobbeproblematikken, herunder utfordringer med digital mobbing.

Se mer på http://www.determittvalg.no/ eller https://youtu.be/f7BvcHauSG8

Lions Club Oslo/Nordberg støtter Lions førerhundskole

Lions Nordberg har i møte vedtatt å støtte Lions førerhundskole http://www.lionsfhs.no/ i år som tidligere år.  Førehundskolen trenger et solid økonomisk fundament for sin viktige virksomhet. Det offentlige betaler ikke fullt ut det det koster å utdanne en førerhund.  Støtte fra Lions klubbene er derfor viktig for å sikre driften. Utdanning av hunder er beheftet med en hvis risiko. Ikke alle hundene fører frem til å bli gode førerhunder. Disse tapsprosjektene støttes ikke av myndighetene. De må førerhundskolen selv bekoste. Skolen har i tillegg utført betydelige vedlikeholdsarbeider og fornyelser av inventar ved skolen. På toppen av det hele fikk førerhundskolen tilsagn om støtte fra NAV til færre hunder de neste 4 årene. Og som om dette ikke var nok, har regnskapsføreren underslått et betydelig beløp. Denne saken er anmeldt og kommer opp i tingretten i mai i år. Skolen er derfor ekstra utsatt økonomisk, og det er med glede Lions Nordberg kan gi sin støtte til fortsatt drift, --- og det i et år hvor skolen fyller 50 år og har utdannet mer enn 500 hunder.  Gratulerer !

LC Oslo/Nordberg på studiebesøk på Galleri Dobag

11. april 2016 var LC Oslo/Nordberg med ledsagere på studiebesøk på Galleri Dobag http://www.dobag.no/ . Her fikk vi en interessant beskrivelse av Dobag prosjektet av Eckhart Schroeter som leder Dobag Holding AS. Dobag er en forkortelse for ”Forsknings og Utviklingsprosjekt for Naturfarger”. Det er både navnet på prosjektet og registrert varemerke for teppene.  Dobag prosjektet startet i 1981 i noen få fjellbygder i Tyrkia. Nå gir Dobag prosjektet livsgrunnlag til 400 familier i 40 bygder. Gjennom forskning har de gjenskapt tepper som knyttes i plantefarget ull i opprinnelige og tradisjonelle mønstre.  Prosjektet har gitt en rekke familier et livsgrunnlag og landsbykvinner verdighet og uavhengighet. Dobag er også engasjert i et tilsvarende kvinneprosjekt i Marokko, hvor berbernomadene i Atlasfjellene på tilsvarende måte lager tradisjonsrike tepper av langfibret ull og holdbare plantefarger som gjenspeiler berbernes stammekultur. Etter foredraget fikk vi servert Cava og eplemost med snacks og vi kunne gå rundt i Galleriet for å se på (og kjøpe) håndknyttede tepper, kelimer og puter i mange vakre farger og mønstre. Noe for enhver smak. Et hyggelig besøk.

Lions Club Oslo/Nordberg støtter Leger Uten Grenser økonomisk

LC Oslo/Nordberg har vedtatt å støtte Leger Uten Grensers arbeide for å gi medisinsk hjelp til mennesker som ellers ikke får helsetjenestene de trenger. På stedene de jobber tilbys primærhelsetjenester som konsultasjoner, forebyggende tiltak, og behandling av skader og akutte og kroniske sykdommer. 

Leger Uten Grenser redder liv og lindrer nød. De hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor. Du kan lese mer om dem på deres hjemmesider http://www.legerutengrenser.no/

Som en nøytral og uavhengig humanitær hjelpeorganisasjon er menneskers behov for medisinsk hjelp det eneste som avgjør hvor de velger å jobbe og hvem de velger å jobbe for. For å sikre uavhengighet fra politiske interesser, skal størsteparten av midlene alltid komme fra private givere. På denne måten kan de jobbe der ikke andre jobber, og de kan raskt rykke ut dersom det oppstår en krise.

Tur for hjemmeboende eldre torsdag 26. mai 2016

Nordberg Lions arrangerer tur for deg som ikke kommer deg så mye ut på egenhånd. Turen i år går til Eidsvollsbygningen – Eidsvoll 1814. Vi får guidet omvisning i den flotte bygningen hvor de forteller om hvordan livet var der for mer enn 200 år siden. Turen avsluttes med middag som serveres på museet. Egenandel på kr 200 som betales på bussen. Resten dekkes av Nordberg Lions.
Påmelding så snart som mulig og senest 15. mai til Nordberg Lions v/Per H. Christiansen: 22 23 28 73/908 52 206; e-post: phenry@online.no

Lions Club Oslo/Nordberg har etter 50 år fått sitt første kvinnelige medlem !

Lions Club Oslo/Nordberg har fått sitt første kvinnelige medlem etter 50 år. Dette er en stor begivenhet.

På klubbmøtet mandag 14. mars i 2016 ble Kristin Stang Meløe høytidelig innviet som medlem.

Dette håper vi vil bidra til å skape ringvirkninger i form av flere medlemmer av begge kjønn i alle aldre. Klubben har stort behov for flere medlemmer, og i den forbindelse er kvinner en viktig ressurs.  Men å snu denne trenden i en klubb som har vært mannsdominert, kan være vanskelig. Så en takk til Kristin Stang Meløe som har tatt denne utfordringen. Med hennes hjelp og inspirasjon håper vi å kunne motivere flere kvinner til å delta i vårt viktige arbeide for veldedige formål internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Målsettingen må være å oppnå lik fordeling mellom kjønnene. Det burde ikke være umulig.

Lions Club Oslo/Nordberg kartlegger unge asylsøkeres behov for klær

Lions Club Oslo/Nordberg har kontaktet asylmottakene i Oslo for å kartlegge barn og unges behov for gratis klær

Ung Norge ( www.ungnorge.no) jobber til daglig med å gi barnevernsbarn en bedre hverdag, og nå ønsker de å bidra til og gi unge flyktninger en god start i Norge. Ung Norge har fått ubegrenset med nytt tøy fra Varner-gruppen og Line of Oslo til unge asylsøkere. De oppfordrer alle Lions klubber til å kontakte sine lokale asylmottak for å kartlegge hva de trenger av tøy. Dette tilbudet gjelder for asylsøkere under 18 år. Ung Norge sørger for å pakke og sende til de respektive asylmottakene. Klærne er helt nye og gis bort gratis.

Lions Club Oslo/Nordberg har  kontaktet de to asylmottakene som er i Oslo; Torshov transittmottak og Refstad transittmottak. Begge mottakene er besøkt for å orientere om dette flotte tilbudet til barn og unge under 18 år.

Klærne sendes ut i pakker som er tilpasset kjønn, alder og størrelse:

  • Vinterklær: Varierer med hva som er tilgjengelig.
  • Inneklær:  Bukse, skjorte/bluse, genser + varierer med hva som er tilgjengelig.
  • Undertøy: Truse, t-skjorte, BH, sokker etc.

Lions Club Oslo/Nordberg Våraksjon - 2016 !

Våren er her og tiden er inne for å gjøre hagen klar for sommeren.

Lions Club Oslo/Nordberg tilbyr også i år å kjøre ut jord, gjødsel, bark og kalk hjem til deg uten ekstra kostnader.

Utkjøringen vil skje på ettermiddag/kveld onsdag 20. april.

Bestilling må være inne hos oss senest onsdag 13. april.

Overskudd av salget går uavkortet til veldedige formål.

LC Oslo/Nordberg gir støtte til nødhjelp for båtflyktninger

Lighthouse Relief ( http://www.lighthouserelief.org) er en svensk organisasjon med frivillige fra hele verden som hjelper båtflyktninger som kommer til den greske øya Levsos. Blandt de frivillige er det også norske deltagere. Organisasjonen ble opprettet av frivillige fra hele verden i september i 2015 på den greske øya Levsos, hvor flere hundre flyktninger kommer inn hver dag. Den politiske viljen til å hjelpe i området er begrenset og det mangler infrastruktur og finansielle ressurser. Det haster med å få i gang hjelpetiltak. LC Oslo/Nordberg støtter Lighthouse Relief med kr 10.000 i dette veldig viktige arbeidet.

Lighthouse Relief har nå flere tiltak i området. De står på land når båtene ankommer og sørger for å gi flyktningene tørre klær, varme, medisinsk hjelp, mat, drikke og ikke minst trygghet for en liten stund. De driver en mottakelsescamp med kapasitet på 200 gjester. De guider båter utenom farlig farvann. De rydder strandlinjen for forlatte og punkterte båter, brukte livvester mm. De driver også det eneste registreringsstedet på Levsos hvor flyktingene ønskes velkomne og får grunnleggende informasjon.

LC Oslo/Nordberg støtter opprettelsen av en talentpris for unge musikere i bydelen

Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg, NAMK, arbeider med å opprette en talentpris til en ung musikkelev i bydelen. Formålet er å promotere musikklivet i bydelen, inspirere den oppvoksende musikkgenerasjonen til å gjøre en innsats for kulturlivet i nærmiljøet og å gjøre våre lokale musikere kjent utenfor bydelens grenser.

Lys rundt hele Sognsvann startet med LC Oslo/Nordberg

Cirka 130 lyktestolper sørger nå for at den 3,5 kilometer lange turveien rundt Sognsvann er opplyst hele døgnet. For hver 30. meter på turveien langs vannet står det en lyktestolpe. Turveien har universell utforming og er tilrettelagt for alle brukergrupper og blir vedlikeholdt, brøytet og strødd av Bymiljøetaten. Turveien rundt Sognsvann er mye brukt.  I gjennomsnitt brukes turveien av ca 2.000 mennesker hver dag. Lyset på turstien rundt vannet gjør området enda mer tilgjengelig.

LC Oslo/Nordberg støtter undervarme på Korsvollbanen

Nordberg Lions investerer i ungdom lokalt. Gjennom kjøp av en GULLANDEL på 25000 kr bidrar Nordberg Lions til å etablere en helårs kunstgressbanen på Korsvoll med undervarme. Da vil Korsvoll idrettslag kunne tilby alle fotballinteresserte i lokalmiljøet, barn, unge og voksne, fotballtrening hele året. Vi i Norberg Lions er opptatt av å samarbeide med lokale klubber og foreninger og på den måten være med på å gi barn og unge et positivt aktivitetstilbud hele året lokalt.

LC Oslo/Nordberg Kunsthelg 20. - 22. nov. 2015 - Kunstutstilling og kammerkonsert

Nordberg Lions kunsthelg

Kunstutstilling og konsert

Nordberg kirke 20. - 22. nov. 2015

Kringsjågrenda 1, 0861 Oslo